Zastanawiam się nad Gantem. Przeglądam komunikaty z ostatnich miesięcy. I mam takie pytanie: jeszcze na początku kwietnia cinkciarz miał 8%, aktualnie poniżej 5%b (2,86% a może i jeszcze mniej). Kiedy on tak zszedł? Z którego jest komunikat o tym (bo nie mogę znaleźć)?
pytanie merytoryczne więc odpowiem, on nie zmienił stanu posiadania akcji, on ma cześć akcji uprzywilejowanych (stosunek chyba 5:1 głosów na walnym), stąd jego 8% udział w głosowaniach. zerknij sobie w odpis KRS, akcje serii A są uprzywilejowane.
A czy koś jest w stanie z grubsza policzyć jaka bylaby wartość akcji przy upadłości likwidacyjnej i wyprzedaży majątku po wartości rynkowej i spłacie wierzytelności ?????
nie pleć głupot, nawet gdyby cokolwiek zostało to wszystko pochłoną koszty likwidacji, zresztą wątpię, żeby się sami wierzyciele zaspokoili, bo wartość nieruchomości w sprzedaży zostanie pewnie mocno przeceniona.
żadnej likwidacji nie będzie bo na majątku Ganta nie ma nieruchomości wolnych bez obciążeń hipotecznych, a kolejność przy zaspokajaniu jest taka, że wierzyciel hipoteczny ma pierwszeństwo nawet przed kosztami likwidacyjnymi. wniosek ? sąd oraz gant dobrze wie, że nie będzie likwidacji a umorzenie.
No dobrze. Załóżmy że Ganta nie stać nawet na bankructwo i postępowanie zostanie umorzone. Co się dzieje dalej? Czy firma może nadal działać? Czy nadal w niej jest nadzorca sądowy? Kto rządzi spółką? Jest ktoś na tyle obeznany z tematem i zna odpowiedzi?
Head a od kiedy gant ma jakieś nieruchomości, które można byłoby sprzedać w ramach postępowania upadłościowego (nie mówię o udziałach w spółkach, które mają majątek w postaci nieruchomości)? Może napisałbyś nam skąd masz takie info?
wtedy gant jest normalna spółką taką jak przed ogłoszeniem upadłości, zaś wierzyciele idą do komornika po egzekucję albo dogadują się z gantem i zawierają ugodę. na dziś już koniec z mojej strony z darmowymi poradami prawnymi:-), cieszy że dziś nie ma tak wielu oszołomów na forum, i są zalążki normalnej dyskusji. czasem się zastanawiam, skąd w was tyle żółci, na zachodzie nie ma czegoś takiego na tym podobnych forach, więcej jest wymiany myśli i poglądów zawartych w cywilizowanych słowach, chcecie robić z siebie malpy, wasza sprawa
no i wpadlo po 32, ale zakladam stopa na 29,pzdr szalencow
Chyba dobrze zrobiłeś ustawili się po 32 i gdy wydawało się że przejdzie na 31 wtedy dokładali na 32 no i zamknęli na 33.Jutro może być jeszcze test 32 i byc moze odbicie.
Ja oglądam z boku jak wywaliłem z niedużą stratą po 0,65.Pozdrawiam