Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki, które rozpocznie się o godzinie 11:00, w siedzibie Spółki, przy ul. 28-go Pułku Strzelców Kaniowskich 42, z następującym porządkiem obrad:
1. Otwarcie obrad i wybór Przewodniczącego Walnego Zgromadzenia.
2. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Walnego Zgromadzenia i jego zdolności do podejmowania uchwał.
3. Podjęcie uchwały w sprawie uchylenia tajności głosowania dotyczącego wyboru komisji skrutacyjnej powoływanej przez Walne Zgromadzenie.
4. Wybór Komisji Skrutacyjnej.
5. Przyjęcie porządku obrad Walnego Zgromadzenia.
6. Podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia sprawozdania z działalności Spółki za rok 2013.
7. Podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia sprawozdania finansowego Spółki za rok 2013.
8. Podjęcie uchwały w sprawie pokrycia straty.
9. Podjęcie uchwały w sprawie dalszego istnienia Spółki.
10. Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia absolutorium.
11. Podjęcie uchwały w sprawie powołania Prezesa Zarządu.
12. Podjęcie uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego w drodze emisji nowych akcji zwykłych na okaziciela serii H, złożenia oferty przez spółkę i jej przyjęcia przez oznaczonego adresata (subskrypcja prywatna), z pozbawieniem akcjonariuszy prawa poboru, a także w sprawie zmiany Statutu Spółki.
13. Podjęcie uchwały w sprawie ubiegania się przez Spółkę o wprowadzenie akcji serii H i praw do akcji serii H do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect organizowanego przez Giełdę Papierów Wartościowych SA oraz ich dematerializacji.
14. Zamknięcie obrad Walnego Zgromadzenia.
Pełny tekst ogłoszenia, wraz z materiałami związanymi z obradami ZWZA, znajduje się w zamieszczonych poniżej plikach.
No to będzie impuls do wzrostów po masakrycznym maraźmie__o ile tak się stanie.
Ale wydaje się, że w obecnej sytuacji firmy to jedyne rozsądne rozwiązanie, aby zrobić krok na przód___i to zdecydowany.
Zanim sprawdzi sie ewentualny scenariusz to zlecimy jeszcze niżej.az trudno uwierzyć ze sie da... A jednak.zerowe zainteresowanie spółka.tolatny marazm i perspektywy na poprawę marne....
Takie ruchy powinny mieć miejsce tak czy inaczej wg mnie.
Bo nawet zakładając, iż pozyskujący pakiet akcji w ramach subskrypcji kierowanej, bedzie się chciał z nich potem z lekka wypróznić, to na pewno nie ze stratą___a więc będzie musiał znacząco podnieść kurs, by móc to zrobić.
Z drugiej zaś strony, gdyby jednak postanowił te akcje potrzymać dłużej, wierząć w sukcesywny wzrost ich wartości poprzez zwiększenie własnego zaangażowania w rozwój spółki, to tylko przyklasnąć__i spokojnie siedzieć na dupie_hehe
Tak czy siak, przed nami akcjonariuszami ciekawy okres :-)
Tak sobie spekuluję/dywaguję, że jeżeli będzie to Kanz, w co nie wątpię, to biorąc pod uwagę, iż jest on właścicielem najbardziej rozpoznawalnychm marek , takich jak ,,Kanz", ,,Pampolina", "Doell", ,,S+D" jednocześnie będąc czołowym kreatorem mody dziecięcej na obszarze Europy Zachodniej, to perspektywy zbytu rysują się przed Hurtkiem bardzo kolorowo.
Ciekawe informacje odnośnie Kanza z ostatniego raportu rocznego:
Firma Kanz będzie dystrybutorem produktów Tup - Tup na terenie Europy Zachodniej.
Samodzielne zaistnienie firmy Hurtimex na tych rynkach byłoby w chwili obecnej
praktycznie niemożliwe, ze względu na związane z tym przedsięwzięciem koszty
promocji marki oraz budowy sieci dystrybucji od podstaw.
Firma Kanz nie wyklucza, że w przyszłości współpraca obu stron będzie jeszcze się
rozszerzała, między innymi poprzez zaangażowanie kapitałowe w Spółkę Hurtimex. W
chwili obecnej, wychodząc naprzeciw potrzebom Spólki, partner realizuje kontrakty
handlowe z wydłużonym do 120 dni terminem płatności. Dzięki temu znacznie poprawiła
się płynność finansowa firmy o czym świadczą między innymi dodatnie przepływy,
z działalności operacyjnej na poziomie ponad 800 tyś. zł. Spółka realizuje ponad 60 %
sprzedaży za gotówkę (w sieci sklepów) oraz stosując w większości maksymalnie 30
dniowy termin płatności w przypadku innych kanałów dystrybucji.
zauwazyliscie ze od jakiegos czasu ktos regularnie PKC zbiera akcje z rynku?wg mnie zebrał na tych poziomach jakies 300-350 tys akcji sprytnie uwalił dusił i wyzBierał
Kwita nie ma i nie będzie___przynajmniej na takich niskich poziomach. Papier da zarobić cierpliwym, bo zbliża się wg mnie wielkimi krokami kolejne wybicie i myślę, że tym razem znacznie dłuższe, a może nawet długotrwałe, mające uzasadnienie w rozwoju firmy poprzez zaangażowanie znacznie większego gracza na rynku odzieży dziecięcej.
Dlatego dyskontowanie tego zacznie się znacznie wcześniej, jak to zazwyczaj na giełdzie bywa :-)
Dnia 2014-06-08 o godz. 16:12 ~gienek napisał(a):
> Kwita nie ma i nie będzie___przynajmniej na takich niskich
> poziomach. Papier da zarobić cierpliwym, bo zbliża się wg
> mnie wielkimi krokami kolejne wybicie i myślę, że tym razem
> znacznie dłuższe, a może nawet długotrwałe, mające
> uzasadnienie w rozwoju firmy poprzez zaangażowanie znacznie
> większego gracza na rynku odzieży dziecięcej.
Dlatego
> dyskontowanie tego zacznie się znacznie wcześniej, jak to
> zazwyczaj na giełdzie bywa :-)
MUSICIE GRAC POD KAPITALIZACJE KANZ-a JESLI TO ONI OBEJMĄ EMISJE CZYLI CZEKAC WG MNIE NA 20-30 PLN ZA papier.
bez urazy kolego Jacobie, ale chyba podczas pisania postu przypadkowo oparłeś się o klawiaturę. Nawet ja, który od miesięcy robiłem tu za dyżurnego optymistę - idiotę, wahałbym się czy napisać tutaj 2-3 zł i to w baaaardzo długiej perspektywie, a kolega tu jeszcze zero dodał. Mógłbyś to jakoś uzasadnić? To kiedy według ciebie mielibyśmy osiągnąć takie poziomy?
jezeli to ma byc emisja dla Kanza-nie wiemy tego na 100% ale jesli -to mozemy z duzą dozą prawdopodobienstwa załozyc ze Kanz chce tylnimi drzwiami wejsc na GPW -wiec wycene akcji opieram nie na biznesie Hurtimexu tylko biznesu Kanza który przyznasz jest jednak wiekszy niz Hurtimex-a
Hmm_nie sądzilem, że tak szybko zaczną się ruchy na papierze pod ten deal.
Ale skoro tak, to tylko się przyglądać_____to oczywiście to do tych, co już są w posiadaniu odpowiedniego (docelowego) pakietu :-)
Cześć wszystkim :)
Szczerze mówiąc, obecne ruchy moim zdaniem jeszcze nie są pod to co będzie ustalone na walnym - nie znamy ceny akcji, możemy się domyślać tylko tego, że gdyby ktoś chciał kupić odpowiedni pakiet akcji spółki z rynku, w tedy musiałby zrobić ruch podobny do tego jaki miał miejsce na VENO w ciągu kilku ostatnich dni, praktycznie 70% wzrostu kursu w moment...
Hurtek kisi się już kilka lat, może w końcu nadszedł czas na jakieś zmiany... Oby cena za ten pakiet była bardzo wysoka, najlepiej powyżej 1zł, ale to mogą być tylko marzenia...