"2) wyjaśnienia przez Spółkę wszystkich okoliczności pozwalających na jednoznaczne wskazanie osób uprawnionych do prowadzenia spraw Spółki, w tym przekazania Giełdzie odpisu z rejestru przedsiębiorców potwierdzającego ujawnienie w rejestrze organu uprawnionego do reprezentacji Spółki. "
I w związku z tym zapisem, w uchwale zarządu giełdy twierdzę, że odwieszenie notowań nie nastąpi zbyt szybko.
Projekty uchwał to ja czytałem. Chętnie przeczytałbym same uchwały, ale niestety ich nie opublikowali - a to dopiero one mogły zmienić władze spółki. Poza tym, GPW zażądała nie uchwał z walnego, lecz dostarczenia odpisu KRS - a to już daje do myślenia
... poza tym władze w spółkach zmieniają się często i jakoś GPW nie żąda odpisów z KRS-u .... no chyba, że mamy konflikt i dwuwładzę patrz PMI - tam wisiało pół roku.
Dnia 2014-05-24 o godz. 18:47 ~Szczęśliwy napisał(a):
> ... poza tym władze w spółkach zmieniają się często i jakoś
> GPW nie żąda odpisów z KRS-u .... no chyba, że mamy
> konflikt i dwuwładzę patrz PMI - tam wisiało pół roku.
A jaka tu chcesz dwuwładze misiu kolorowy, skoro Tadeusz jeszcze przed walnym kontrolował ponad połowę akcji, co było wprost napisane w raporcie rocznym za 2013?
Dnia 2014-05-24 o godz. 19:20 ~Szczęśliwy napisał(a):
> A czy ten Tadeusz lub jego pełnomocnik był na walnym? Bo
> już kiedyś ten Tadeusz, w podobny sposób, ludzi wycyckał w
> PMI
Nie byłem na walnym, wiec nie wiem.
A kupował ponad polowe akcji po to by się nie wstawić na walnym zwołanym na swój wniosek?