• czego to tak ciągle spada Autor: ~nowy [78.8.86.*]
    może mi to ktoś wyjaśnić, bez wyzwisk
  • Re: czego to tak ciągle spada Autor: ~umoczony [37.209.128.*]
    ehh na szczescie tylko 1k umoczyłem ani to sprzedac ani co z tym zrobic,
    wyniki ok, ale kompletny brak ruchu popytu jeslichcesz sprzedac to jak nawet tylko 1k masz to jak polecisz po lewej uwalasz kurs na -15%
    to co stoi po prawej i lewej to tylko animator wystawia

masakra jednym słowem , spółka porządna ale zapomniana, zeby chociaż jakąś dywidende dali, dobre info a tu lipa cisza straszna
  • Re: czego to tak ciągle spada Autor: ~nowy [78.8.220.*]
    właśnie, myślałem że tu sam jestem :-(, tak jak mówisz, też jestem umoczony, ddobrze że mam dywersyfikację na mabionie i selvicie, polecam i życzę mniej takich inwestycji jak modecom, pozdro
  • Re: czego to tak ciągle spada Autor: ~umoczony [37.209.128.*]
    niestety kolejny raz wychodzi na to że choćby nie wiem jak zajebista spółka to jesli nia ma obrotu nie warto kupować bo potem z tego nie wyjdziesz za chiny ludowe
  • Re: czego to tak ciągle spada Autor: ~Umoczony_2 [46.204.241.*]
    Jak zależy wam na szybkich zyskach, to macie rację. Ja jednak siedzę tutaj dłużej więc liczę na fundamenty. Pamiętajmy, że spółka w zeszłym roku podwoiła zysk w stosunku do 2012 - odbyło się to głównie za sprawą wprowadzenia tabletów do oferty (firma zaczęła wchodzić w ten segment już w 2012, ale w 2013 przełożyło się to na zysk).
    Obecnie firma dalej mocno działa w segmencie tabletów, ale zaczyna wchodzić również w smartfony. Dzięki temu że przy tabletach nawiązali współpracę z sieciami komórkowymi, to mogą mieć ułatwione zadanie z wprowadzaniem swoich smartfonów do oferty telekomów jak i sprzedażą telefonów bez umowy. Pamiętajmy, że telefon wymienia się dużo częściej niż tablety, więc jest tutaj dużo większy potencjał.
  • Re: czego to tak ciągle spada Autor: ~taf [62.21.104.*]
    Sprzedaż smartfonow idzie im raczej kiepsko, czego odzwierciedleniem jest mocna przecena. Zysk za 1kw spadł z1.6mln do 0.5mln. O czym to swiadczy?
  • Re: czego to tak ciągle spada Autor: ~doniu [83.22.68.*]
    ok, jest potencjał, są zyski i co z tego ?
    też dużo umoczyłem ale czekam.
    najgorsze że spółka nie wydaje żadnych informacji. cisza ! niczym pociąg bez kolejarza.
    skoro były zyski to czemu nie zachęcą akcjonariuszy choć minimalną dywidendą dla uspokojenia.
  • Re: czego to tak ciągle spada Autor: piter0001 [217.67.204.*]
    Dywidenda była, ostatnio nawet płynność większa!

Nie narzekać tyle.
[x]
MODECOM 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.