• Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    Ktoś tu plunął na mnie, że jestem na forum "gdy spada".
    Jednak już nie o dzisiejszy spadek kursu mi chodzi, tylko o szeroki "efekt" tych 2 lat marzeń.
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~Tomek [91.212.223.*]
    gdzie masz info ze kredytu nie bedzie? pokaz mi te info?
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~Henio [79.141.160.*]
    Tomaszek uważa, że jak nie dowodów na to, że coś nie istnieje to znaczy, że to istnieje i koniec.
    Pokaż dowód, że to coś czyli kredyt istnieje realnie a nie tylko w raportach i wyobraźni jego animatorów.
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~Tomek [91.212.223.*]
    chlopie......wez puknij sie w ten glupi łeb.....ale spoko....jak juz bedzie info o kredycie to znowu zmienisz nicka ...tym razem bedzie to OPTYMISTA i bedziesz wynosił spółke pod same niebiosa
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~Henio [79.141.160.*]
    Tomaszku ja nie piszę, że masz pusty łeb choć masz go ewidentnie :)

Nie będę zmieniał nicka bo kredytu nie będzie. postaraj się to zrozumieć pomimo braku wypełnienia czaszki.
    Tomaszku jak długo trwa twoja ekstaza spowodowana wizją 200 milionowego kredytu w dolarach rzecz jasna? Dwa lata? No to teraz czas na finał. Ocknij się. Mały okrzyk i już będziesz po.
    róznica polega na tym ze ja nie sugeruje sie wpisami na forum podejmujac decyzje inwestycyjne na giełdzie.....jesli dostane oficjalne info ze nie bedzie kredytu bo cos tam ( taka opcja to jakis 2 % ) to wtedy sprzedam akcje ze strata......poki co infa mowia cos innego i tyle w temacie.
    Dnia 2014-05-21 o godz. 13:06 ~Tomek napisał(a):
    > róznica polega na tym ze ja nie sugeruje sie wpisami na
    > forum podejmujac decyzje inwestycyjne na giełdzie.....jesli
    > dostane oficjalne info ze nie bedzie kredytu bo cos tam (
    > taka opcja to jakis 2 % ) to wtedy sprzedam akcje ze
    > strata......poki co infa mowia cos innego i tyle w temacie.

Gdybyś tak robił to nie było by cię tu już dawno. Ponad dwa lata temu czyli w marcu 2012 roku Zarząd poinformował, że kredyt będzie za trzy miesiące, i co? Jest czy go nie ma? No to co to info było warte? Skłamali? Tak, bo napisali, że będzie kredyt a kredytu nie ma pomimo, że minęło już dwa lata! Jeżeli tak bardzo minęli się z prawdą to jaka jest pewność, że cały czas nie mijają się z prawdą w kolejnych raportach? Rok później, czyli 11 kwietnia 2013 roku napisali w raporcie znowu to samo. Kredyt będzie za dwa miesiące licząc od tego dnia. I co? I znowu nic. Minął rok i znowu nic!!! No to co ten raport jest warty? Nic nie jest warty. Zerowa wiarygodność!!!

Według ciebie wiarygodność jest wysoka (98%) !!!
    tak trzymaj, ktoś w końcu musi od tych oszukanych akcjonariuszy odebrać akcje.
    zdecydowanie bardziej wierze publikowanym oficjalnie na gieldzie informacja niz ludzia typu 4,5 i takim jak ty...i na tym koncze dyskusje z detektywem pesymista-prawda-heniem i pewnie jeszcze jakims innym nickiem
    No nie kończ rozmowy.
    Wierzysz raportowi z marca 2012 roku w którym jest napisane, że kredyt będzie za trzy miesiące? Naprawdę wierzysz? CHŁOPIE JEST MAJ 2014 ROKU!!! OBUDŹ SIĘ!!! PRZESPAŁEŚ DWA LATA!!!

Wierzysz raportowi z 11 kwietnia 2013 roku w którym jest napisane, że kredyt będzie za dwa miesiące? Naprawdę wierzysz? CHŁOPIE JEST MAJ 2014 ROKU!!! OBUDŹ SIĘ!!! PRZESPAŁEŚ PONAD ROK!!!

• Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~rysiek [89.191.160.*]
    a szanowny pan henio oczywiście nie ma akcji, nie ma rzecz jasna zamiaru ich nabyć bo spółka be, spędza całe dni na forum Dependa aby troszczyć się o pieniążki innych - taki rodzaj wolontariatu :)
    Widzisz w tym coś złego?
    Rozumiem, że gdybym oszukiwał ludzi dwa lata, że dostana 200 milionów amerykańskiego kredytu to było by to dla ciebie normalne, zgodne z twoim myśleniem i pojmowaniem świata.
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~rysiek [89.191.160.*]
    na GPW jest kilkset spółek, do każdej przypisane forum na bankierze, a ty wybrałeś sobie akurat tą aby się realizować. Przejdź moż na Oila czy coś podobnego, a tutaj kredyt będzie to dobrze , jak nie to stracimy ( swoje pieniądze nie twoje )
    Dnia 2014-05-21 o godz. 13:41 ~rysiek napisał(a):
    > na GPW jest kilkset spółek, do każdej przypisane forum na
    > bankierze, a ty wybrałeś sobie akurat tą aby się
    > realizować. Przejdź moż na Oila czy coś podobnego, a tutaj
    > kredyt będzie to dobrze , jak nie to stracimy ( swoje
    > pieniądze nie twoje )

Ty Ryśku z Klanu bys chciał żeby mogli tu pisać tylko ci co piszą, że kredyt będzie. Dobra strategia. Bo akcje mogliby kupować obcy niczego nie świadomi inwestorzy. Innymi słowy chcesz oszukać innych żeby samemu zminimalizować straty. Nie ładnie Ryśku!!!
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~mart [82.115.80.*]
    Obstawiam że w 99% jednym z kupujących dzisiaj akcje DEPEND jest HENIO.
    Dnia 2014-05-21 o godz. 13:44 ~mart napisał(a):
    > Obstawiam że w 99% jednym z kupujących dzisiaj akcje DEPEND
    > jest HENIO.

zle obstawiasz....henio dzis wlasnie wysypal sie po 28 gr
    Rozumiem, że kredyt też obstawiasz na 99% czy na 100%?
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    Alez ten zasrany henio wlasnie pragnie miec akcje i to jak najwiecej, wprost proporcjonalnie do wysilku jaki wklada w swoja dezinformacyjna robote. Dla mnie jest to osobnik kompletnie niewiarygodny zwazywszy na ta olbrzymia ilosc postow, ktore tworzy. Zadajcie sobie pytanie dlaczego?
    Dnia 2014-05-21 o godz. 13:52 ~znachor napisał(a):
    > Alez ten zasrany henio wlasnie pragnie miec akcje i to jak
    > najwiecej, wprost proporcjonalnie do wysilku jaki wklada w
    > swoja dezinformacyjna robote. Dla mnie jest to osobnik
    > kompletnie niewiarygodny zwazywszy na ta olbrzymia ilosc
    > postow, ktore tworzy. Zadajcie sobie pytanie dlaczego?

Dlatego, że ja się dobrze bawię czytając wsze posty i podziwiam naiwność ludzi którzy podobno chodzili do szkoły:)
    Wiarygodne są dla ciebie raporty zapowiadające rak na rok termin wypłaty kredytu.
    Ile jeszcze takich raportów się doczekasz "znachorze"?
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    Bede pisal w twoim stylu. Myslisz kozi bobku, ze ja sie ekscytuje twoim bazgraniem. Nie mam czasu siedziec nonstop przy kompie i ujadac na kazdego. Nie podales zadnego konkretu, powtarzam zadnego. Aplikacja takiej malej spolki to absolutny precedens, znasz druga na gieldzie, ktora sie stara o takie srodki ? Powtarzasz jak mantre o dwoch latach staran bez skutku a chyba bank przy okazji zostal zmieniony jak pamietam. I umowa podpisana z nowym i wiele innych spraw przy okazji. Zostalo niewiele i tego sie trzymac nalezy. Tu nie bedzie komunikatu o 200 mln USD na koncie tylko o srodkach do dyspozycji albo - to moja wersja - jednoczesne info o komunikacie dotyczacym zakupu. Sprzedaj albo kup jakakolwiek nieruchomosc, to zobaczysz wiejski cwoku ile staran i czasu trzeba poswiecic aby sfinalizowac chocby najmniejsza transakcje. Znajdz sobie panne i przestan tu konia bic......przepraszam piane.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.141.160.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.141.160.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Absolutny precedens kozi synu polega na tym, że giełdowa spółka została nabrana jak dziecko i uwierzyła w to, że dostanie 200 milionów kredytu w trzy miesiące. Tak jest napisane w komunikacie z marca 2012 roku. tą sama bzdurę napisała rok później tj, 11.04.2013 roku.
    Absolutny precedens polega na tym, że spółka w komunikacie z dnia 11.04.2013 roku napisała :...informujemy, że posiadamy formalne potwierdzenie, że kredyt w kwocie US$ 200.000.000 został spółce Depend SA przyznany...: i nie wskazała kto jej ten kredyt przyznał!!!

Absolutny precedens polega na tym, że spółka w komunikacie z dnia 11.04.2013 roku napisała "...procesy związane z kredytem strukturyzowanym są na finalnym etapie procedowania, czas od dziś do zamknięcia transakcji, co rozumiane być powinno, jako przelew środków, nie powinno potrwać dłużej niż dwa miesiące.." i tych pieniędzy nie ma do dziś.

Bardzo wiarygodna spółka :)))
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~pasza1 [83.17.84.*]
    A może Henio jest reprezentantem nowego trendu w naganianiu? Dotychczas było tak: na forum pojawia się osoba, która pisze o spółce źle i dużo. Wynika z tego, że nagania na spadki, bo chce kupić akcje taniej. Wniosek doświadczonych forumowych inwestorów? Niedługo kurs zacznie rosnąć. Ale ten scenariusz można zastosować w zupełnie odmiennym celu. Załóżmy, że wiemy, że z kredytu nic nie będzie. Na forum pojawia się osoba działająca jak powyżej. Doświadczeni forumowi inwestorzy lekceważą prawdziwe ostrzeżenia, wyśmiewają naganiacza. Utwierdzają się przy tym w pewności, że wszystko jest ok. Nie wyprzedają w panice akcji a nawet na spadkach dokupują kolejne pomimo tego, że kurs spada co raz niżej. W tym czasie ktoś dobrze poinformowany może sprzedawać swoje trefne papiery.
    Niemożliwe? Kolejna teoria spiskowa? Może tak a może nie.
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    na pewno teoria spiskowa.
    gwarantem powodzenia jest kukolewski, a przy tym muszkę nosi, to wszystko będzie ok.
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~stoik [193.59.32.*]
    Tu wszystko jest mozliwe, czasem mam wrazenie, ze nikt juz tego nie ogarnia. Przypomina mi sie ostatnia "bura" dla spolki od zarzadu gieldy.

gielda: akcjonariusze skarza sie, ze wasze komunikaty sa malo zrozumiale itp. prosimy o
    szczgolowe wyjasninia
    spolka: publikujemy to co otrzymujemy od aranzera
    gielda: a jak tak to spoko

tak to mniej wiecej wygladalo w mojej ocenie.
  • Fajnie DEPEND chodził z FLUIDEM ale niestety FLUID WYJECHAŁ Autor: ~ssi!!!!! [81.26.18.*]
    Fajnie DEPEND chodził z FLUIDEM ale niestety FLUID WYJECHAŁ

A nasz DEPEND został w miejscu a teraz jeszcze spada
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~pasza1 [83.17.84.*]
    Widzisz stoik, wygląda na to, że od pewnego czasu mamy ten sam punkt widzenia. A moja teoria wyjaśnia obecność na forum Henia i jego poprzednie wcielenia oraz tłumaczy, dlaczego nie podaje źródeł swoich informacji. Gdyby uwiarygodnił swoje teorie forumowicze pozabijaliby się sprzedając akcje. A przecież nie o to chodzi. Ale może się mylę.
    Dnia 2014-05-21 o godz. 14:11 ~pasza1 napisał(a):
    > Widzisz stoik, wygląda na to, że od pewnego czasu mamy ten
    > sam punkt widzenia. A moja teoria wyjaśnia obecność na
    > forum Henia i jego poprzednie wcielenia oraz tłumaczy,
    > dlaczego nie podaje źródeł swoich informacji. Gdyby
    > uwiarygodnił swoje teorie forumowicze pozabijaliby się
    > sprzedając akcje. A przecież nie o to chodzi. Ale może się
    > mylę.

Twoja teoria nie tyle wyjaśnia co potwierdza fakt, że ty nic nie rozumiesz.
    "Pasza1" napisał "...Doświadczeni forumowi inwestorzy lekceważą prawdziwe ostrzeżenia, wyśmiewają naganiacza. Utwierdzają się przy tym w pewności, że wszystko jest ok..."

"Paszo1" Doświadczeni inwestorzy już dawno sprawdzili wiarygodność tego kredytu i już ich dawno tu nie ma a inni w ogóle tu nie wchodzili. Tu są tylko naiwni inwestorzy, wierzący z garbate krasnoludki dlatego stracą swoje pieniądze.
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    ten dzisiejszy "nurek' kursu to może być jednorazowa przecena, wywołana wyskoczeniem kogoś z papierka. jednak obrazuje on, że kwit przestaje mieć siłę i pomimo "deklaracji z podziękowaniami" od kilku forumowiczów dotyczących dokupienia akcji widać, że amatorów "taniości" ustawionych na K jest niewielu.
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~bez nazwy [80.54.42.*]
    ostatnio na forum parkietu dot. PMI - jakiś gość podobno poinformował KNF że złoży zawiadomienie do prokuratury jeżeli ta nie zawiesi ich odwieszonych notowań - podziałało.

Może tu podobnie zadziałać - albo zmusi to zarząd do złożenia oświadczenia wyjaśniającego albo uruchomienie oficjalnej procedury i karty na stół ?
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~stoik [193.59.32.*]
    przeciez oficjalne oswiadczenie juz bylo, jak widac dla gieldy wystarczajace
  • Re: Zamiast Wy zjadać kredyt, to kredyt zjada Was, Panowie Autor: ~bez nazwy [80.54.42.*]
    a Tobie na dzień dzisiejszy wystarcza ?
    mi ten stan wiedzy od dawna nie odpowiadal dlatego juz tylko sie przygladam
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.