CO WAM DA 10 GROSZY?
NIE ROŚMIESZAJCIE MNIE!!
I CO JAK NIE DADZA WAM TYCH 10 GROSZY TO CO SPRZEDACIE AKCJE ?
TO SPRZEDAJCIE JUZ TERAZ!!!
FIRMA MA SIĘ ROZWIJAC A NIE PRZEJADAĆ PIENIĄDZE A PÓŹNIEJ Z BRAKU KAPITAŁU ROBIĆ DURNE EMISJE!!!
No jak masz jedną akcję to faktycznie problem z wypłaceniem ci dywidendy byłby. Dywidenda musi być, i kasa na rozwój również(60%dywidenda, 40%rozwój). Inwestuje się żeby zarabiać a nie dla idei. Nie będzie dywidendy to zarząd sobie podniesie wynagrodzenia i tyle a nie tam rozwój..
JAK CHCESZ ZARABIAĆ NA DYWIDENDZIE TO KUP SOBIE PZU, KGHM ITP TO SĄ TYPOWO SPÓŁKI DYWIDENDOWE A TUTAJ CHODZI O ZAROBEK NA AKCJACH ZWIAZANY Z WYCENĄ SPÓŁKI A CO ZA TYM IDZIE AKCJI!!!
bzdury piszesz. Każda spółka powinna wypłacać dywidendę a nie tylko KGHM PKO. Bedzie dobra dywidenda to żadne spadki na giełdzie nie będą akcjonariuszy TFONE obchodzić.
bzdury to ty piszesz tak jak napisał poprzednik dywidenda przysługuje akcjonariuszowi jak psu buda i koniec,swoją jak chcesz możesz oddać na budowę studni w 3 świecie lub dać komuś,ale nie narzucaj jakiejś ideologi innym.
Mógłbym Ci napisać to samo co w moim wątku o dywidendzie, ale szkoda słów na człowieka który ma problem z obsługą capslock'a. Zobacz sobie specjalisto od siedmiu boleścc ile na dywidendę na akcję przeznacza taki PGNiG (podobna cena za akcję, dywidenda w 2012 0,13 PLN na akcję). I teraz zastanów się jeszcze raz nad swoimi farmazonami.
Ja nie będę czekał do śmierci aż spółka w końcu zacznie wypłacać dywidendę łudząc się niesamowitymi zyskami w przyszłości a w końcu pieniądze się gdzieś stracą. Po to zainwestowałem żeby coś z tego mieć. Spółka dostała kasę od inwestorów i też powinna być zobowiązana do dywidendy. To nie działa jednostronnie.