• no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~karlsmen [31.1.152.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PYLON-Pylon-S-A-informacja-szczegolowa-dotyczaca-podejmowanego-przedsiewziecia-inwestycyjnego-3127472.html
  • Re: no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~investor [94.254.200.*]
    Najbardziej podoba mi sie ,,by akcje spolki przestały byc groszowe ! Oj będzie tu grubo.
  • Re: no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~meczyn [81.210.22.*]
    wiadomo dużo więcej, na razie można spać spokojnie
    mamy też nowego dystrybutora w warszawie
    pozdr
  • Re: no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~ano [84.10.19.*]
    Co wiemy na dzień 21 maja 2014

- mamy warunkową umowę i sądzą że zacznie ona obowiązywać w czerwcu;
    - do spółki trafią środki finansowe na poziomie ponad 1,2 miliona złotych. To jest duża kwota. Jestem ciekaw kiedy rynek to zdyskontuje;
    - cała wartość inwestycji jest na poziomie kapitalizacji spółki. Czujecie to?;
    - zdobyli inwestora finansowego nie branżowego, trochę to przypomina private equity – takie podmioty mają dostęp do różnych innych źródeł finansowania. Spółka wskazuje że to tylko początek. Jestem przekonany że mają plan na dalszy rozwój w oparciu o tego typu rozwiązania;
    - mimo wszystko pokusili się na jakąś prognozę wyników: 7 mln przychodów jako grupa kapitałowa za 3 lata, Pylon S.A ma oszczędzać 250 tysięcy złotych rocznie, czyli pewnie od I kwartału 2015 roku zaczną w coraz większym stopniu dla siebie produkować;
    - powtórzyli że ponad obecną emisję nie planują kolejnej.

Możemy spać spokojnie, ze strony Zarządu raczej nam nic nie grozi.
  • Re: no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~Yo yo [78.30.89.*]
    Firmę Art-Audio - witamy w gronie Partnerów.

Do grona naszych Dystrybutorów dołączyła firma Art-Audio z Niepołomic. Dziękujemy i życzymy sukcesów.
  • Re: no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~henk70 [78.8.185.*]
    czy było już odcięcie praw poboru.
  • Re: no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~mistrz [5.172.252.*]
    Nie
  • Re: no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Informacja jest przesycona spora dawką optymizmu (co nie jest wcale wadą - dobrze że zarząd marzy i ma ambicje), a za całą sprawą stoi były członek RN Pylon Audio - pan Adam Osiński prezes zarządu EBC Solicitors SA - spółki z NC, której spółka zależna jest udziałowcem w przedsięwzięciu. Można więc znaleźć mnóstwo informacji co do sposobu i zasad inwestowania w takie biznesy.
    Zasadnicze pytanie dotyczy zapisów odnoszących się wyjścia z inwestycji ze spółki Pylon Audio sp. z o.o. - czyli naszego zakładu produkcji przetworników e-a (w której PA S.A. ma mieć 51% udziałów i zarząd bez wnoszenia środków finansowych). Generalnie jednak wygląda na to ze spółka niewiele może stracić(bo nie wnosi kasy) natomiast może dużo zyskać - i to jest bardzo pozytywny aspekt sprawy. Pozostaje jednak wątpliwa kwestia, której jeszcze nazbyt nie wytłumaczono - powód nowej emisji w takiej wysokości (bo ten jest dla mnie ciągle niezbyt jasny - chodzi oczywiście o oficjalne tłumaczenie powodu bo to że spółka chce mieć dodatkowe pieniądze by spokojnie żyć to chyba sprawa oczywista). Załóżmy dobrą wolę i ustalmy, że będą to środki na bieżącą działalność operacyjna i rozkręcenie biznesu, a dalej na wykup udziałów od EBC.
  • Re: no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~mistrz [213.241.65.*]
    Emisja z prawem poboru – w oparciu o obecne nasze doświadczenie ze Spółką, na pewno nie jest przeprowadzana by mieć akcje które będą szybko upłynnione na rynku. Mija już rok od kiedy są na NC i główni akcjonariusze nic nie sprzedawali. Emisja zostanie w większości przez nich objęta. Tak mi się wydaje przynajmniej. Może naprawdę liczą zgodnie z tym co zapisali w raporcie że środki pomogą w płynności przy realizacji tego projektu oraz będą odpowiednio duże na zabezpieczenie kolejnych projektów. Zwróć uwagę, oni dość zgrabnie sięgają po różne narzędzia inwestycyjne które wspierają tą spółkę. Dowiadujemy się o nich gdy są już dogadani. Tak było z systemem ERP, środkami na zabezpieczenie własności intelektualnej i tak jest z tym inkubatorem. Naprawdę myślę że oni szykują kolejne ruchy.
    I co jest najzabawniejsze, oni tak naprawdę wszystko to opisują w kolejnych raportach choć nie piszą wprost o co kaman. Był taki raport o strategii na rok 2014 i tam pisali o zwiększeniu innowacyjności, wszędzie mówili przetwornikach elektroakustyczny i to realizują teraz. Sądzę że już wtedy rozpoczęto pracę nad tym.
  • Re: no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~yo yo [93.154.193.*]
    Ja się zgadzam z przedmówcą ! Tak środki pomogą w płynności ale także przyspieszą wdrażanie niektórych etapów inwestycji , pieniądze z emisji przyspieszą wprowadzenie nowych produktów na rynek!

A po za tym moim zdaniem emisja jest po to aby zabezpieczyć się w takim sensie aby ich nic nie zaskoczyło w trakcie tej inwestycji np: jeżeli będą mogli coś przyspieszyć to zrobią to bo bedzie na to kasa ! No i na czas inwestycji jest zapewniona płyność finansowa a to dużo

W tym raporcie jest napisane że tam nie ma przypadku :) Wszystko jest dużo wcześniej zaplanowane a teraz zaczynają to realizować i tyle:)

• Re: no i jest nasz tajemniczy inwestor Autor: ~Obawa [217.91.112.*]
    Zakupic, zakopac i wrocic za 3 lata. A cel emisji? No trzeba jakos obligacje splacic za rok...
[x]
JRCGROUP 5,30% 0,14 2025-10-14 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.