• Fifarafa piszesz bzdury o Autor: _olo_ [194.181.188.*]
    działaniach GPW i KNF.

Jak wygląda działanie KNF-u świadczy chociażby ta kara nałożona po 3 latach.
    http://www.knf.gov.pl/o_nas/komunikaty/komunikat_186_posiedzenie.html - poz.6
    A co najmniej od 2 lat ta firma nie spłaca swoich zobowiązań (wystarczy sprawdzić wpisy w KRS-ie).

Na temat Urzędu KNF-u i podejrzeń co do bezstronności jego działań można przeczytać w tym artykule
    http://spoti.pl/dokument/10998/knf

Co do GPW to jak nie podsuniesz jej papieru, że spółka kłamie w komunikatach to sami nic nie będą szukać i sprawdzać. A nawet jak będą przekonani, że w komunikacie jest kłamstwo to nie wiele będą robić aby sprawę wyjaśnić. A do wykluczenia z NC za nieprawdziwe informacje bardzo daleka droga. I z tego właśnie korzystają oszuści.

W przypadku Dependa na pewno nie będą korespondować z tymi instytucjami wskazanymi w informacjach przekazywanych przez spółkę by sprawdzić na jakim etapie jest przyznanie kredytu i czy on jest.
  • Re: Fifarafa piszesz bzdury o Autor: ~Henio [79.141.160.*]
    Świetny tekst. Brawo!
  • Re: Fifarafa piszesz bzdury o Autor: ~Fifarafa [89.70.15.*]
    chłopie wyluzuj co wpis to Twoje mądrości...skończyła Ci się inwencja...jakoś od paru dni nowego, nie udało mi się przeczytać...szanuj mój wzrok;)))
  • Re: Fifarafa piszesz bzdury o Autor: ~Fifarafa [89.70.15.*]
    ponieważ zostałem wywołany, napiszę, ale poziom tego forum to żenada, niestety.

Odpowiedź na Twoje uwagi znajduje się w...nich samych:
    piszesz" Co do GPW to jak nie podsuniesz jej papieru, że spółka kłamie w komunikatach to sami nic nie będą szukać i sprawdzać."
    rozumiem, że troskliwi zwrócili się o wyjaśnienia do GPW i owocem było info spółki ze stycznia

niestety nie byli "oni" zadowolenia z odpowiedzi, ponieważ piszą:
    "A nawet jak będą przekonani, że w komunikacie jest kłamstwo to nie wiele będą robić aby sprawę wyjaśnić."

Więc jakiej innej odpowiedzi od spółki byś oczekiwał?
  • Proponuję, żeby spółka opublikowała Autor: _olo_ [194.181.188.*]
    dokumenty, które dostaje wraz ze swoim tłumaczeniem.
  • Re: Proponuję, żeby spółka opublikowała Autor: ~Fifarafa [89.70.15.*]
    wskażesz mi chociaż jedną spółka, która przekazała umowy kredytowe do wglądu akcjonariuszom?
  • Chodzi o to co napisał Henio Autor: _olo_ [194.181.188.*]
    o dokumenty, na podstawie których publikuje informacje na temat dojścia do skutku kolejnego etapu związanego z kredytem np. od Bank of America Merrill Lynch Division.

Może wskaże rynek gdzie obligacje stanowiące zabezpieczenie kredytu są notowane.
  • Re: Chodzi o to co napisał Henio Autor: ~Fifarafa [89.70.15.*]
    a wszystkie obligacje są notowane? spójrz ile spółek nawet na GPW ma wyemitowane obligacje nigdzie nienotowane...to nie jest takie proste
  • A dlaczego nie? Autor: _olo_ [194.181.188.*]
    Nie będą publikować tego bo.... nie będą publikować tamtego bo ... co innego. Nie bo nie zawsze jest jakieś wyjaśnienie na nie.

Dla mnie śmierdzi metodami krawców zwłaszcza po publikacji Harmonogramu wypłat, który okazał się kolejnymi punktami do dojścia do wypłat.
  • Re: Proponuję, żeby spółka opublikowała Autor: ~Henio [79.141.160.*]
    Spółka nie dostaje żadnych dokumentów. dostaje tylko e-maile od Palmeriniego, że zrobiono to i to, podpisano taka a taka umowę itp. Na podstawie tych e-maili tworzone są te hura radosne raporty. tak dokładnie to wygląda. nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego jak bardzo to jest prymitywne. Było by nawet śmieszne gdyby nie było tragiczne dla finansów niektórych z was.
  • Re: Proponuję, żeby spółka opublikowała Autor: ~Fifarafa [89.70.15.*]
    "prymitywny", jak piszesz, to Ty jesteś skoro sądzisz, że na podstawie Twoich wynurzeń
    ktoś podejmie decyzję nt. kupna/sprzedaży Depka...
    i to byłoby na tyle jeśli chodzi o odpowiedzi na to co produkujesz;) wyśpij się, zjedz snickersa, whatever...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.141.160.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Proponuję, żeby spółka opublikowała Autor: ~ok [83.168.66.*]
    Henio, po co te nerwy, przecież stoisz z boku, nie masz akcji.... wyluzuj
    Dnia 2014-05-19 o godz. 09:38 ~Fifarafa napisał(a):
    > "prymitywny", jak piszesz, to Ty jesteś
    > skoro sądzisz, że na podstawie Twoich wynurzeń
    ktoś
    > podejmie decyzję nt. kupna/sprzedaży Depka...
    i to byłoby
    > na tyle jeśli chodzi o odpowiedzi na to co produkujesz;)
    > wyśpij się, zjedz snickersa, whatever...

Odejdź z tego forum jeżeli masz honor o nie wprowadzaj ludzi w błąd z tym kredytem
    Dwa lata oszukujecie ludzi i czas to zakończyć.
    Nie macie żadnych dokumentów i tyle.
    Zaprzeczając temu co piszę stajecie się oszustami a nie jak do tej pory sądziłem "tylko naiwniaczkami"
    Dnia 2014-05-19 o godz. 09:38 ~Fifarafa napisał(a):
    > "prymitywny", jak piszesz, to Ty jesteś
    > skoro sądzisz, że na podstawie Twoich wynurzeń
    ktoś
    > podejmie decyzję nt. kupna/sprzedaży Depka...
    i to byłoby
    > na tyle jeśli chodzi o odpowiedzi na to co produkujesz;)
    > wyśpij się, zjedz snickersa, whatever...

Odejdź z tego forum jeżeli masz honor o nie wprowadzaj ludzi w błąd z tym kredytem
    Dwa lata oszukujecie ludzi i czas to zakończyć.
    Nie macie żadnych dokumentów i tyle.
    Zaprzeczając temu co piszę stajecie się oszustami a nie jak do tej pory sądziłem "tylko naiwniaczkami"
  • Najbardziej u tego "wielkiego" pośrednika od kredytu podobają Autor: _olo_ [194.181.188.*]
    adresy mailowe do kontaktu
    http://www.aiti-holdings.com/locations.htm

raz gmail a raz yahoo albo co sobie tam ktoś jakiś adres znajdzie (zwłaszcza polskiego przedstawiciela). W jakimś stopniu świadczy to o zasobach tej firmy i jej pozycji.
  • Re: Najbardziej u tego "wielkiego" pośrednika od kredytu podob Autor: ~Henio [79.141.160.*]
    Adres e-mail polskiego przedstawiciela AITI czyli Pani Ewa Paczkowskiej jest jeszcze lepszy: dama20@o2.pl
    telefon też mogę podać.
  • No właśnie weź kredyt na 100mln USD a aplikację wyślij Autor: _olo_ [194.181.188.*]
    na ten śmieszny adres polskiego przedstawiciela. Żarty i bądź tu człowieku poważny. hahaha

Pisałem o tym ale wykasowano.
  • Re: Najbardziej u tego "wielkiego" pośrednika od kredytu podob Autor: ~AtoF [83.12.229.*]
    I raz jeszcze
    Henio myślę, że musiałeś stracić na Depend bardzo dużo pieniędzy i stąd ta nienawiść.
    Bo szczerze mówiac merytoryki w twoich wpisach brak. Tylko niecierpię , nienawidzę, oszuści, frajerzy..... itd.
    Chyba, że ktoś ci za to płaci. Jakby tak się dobrze przyjżeć to jesteś najaktywniejszym forumowiczem i po co?
    Chcesz zbawić świat czy co?
    Jesteś juz nudny w tych swoich wpisach
  • Re: Najbardziej u tego "wielkiego" pośrednika od kredytu podob Autor: ~Henio [79.141.160.*]
    A ja ci mówię, że nie straciłem na Depend ani złotówki, głównie dlatego, że nie wierzę w takie kredyty.
    Merytoryka według ciebie jest w tym steku bzdur które Zarząd publikuje co jakiś czas szumnie nazywając raportami.
    W którym poście użyłem choć raz słów "niecierpię", "nienawidzę"? Dlaczego kłamiesz?

Nie zbawiam świta tylko pokazuję ludziom że zostali oszukani. Mając tą wiedzę mam również obowiązek podzielić się nią z innymi.
    Teraz ty odpowiedz dlaczego chcesz ukryć to oszustwo przed światem? Jak długo chcecie karmić ludzi tymi bzdurami i stwarzać im złudna iluzję nierealnego kredytu?
  • Re: Najbardziej u tego "wielkiego" pośrednika od kredytu podob Autor: ~dep [31.61.138.*]
    To dlaczego nie udzielasz sie na innych spółkach, które są mało wiarygodne tylko jeczysz na forum Depend.
    Ja nie jęczę. Piszę tylko, że od dwóch lat walicie głupa mamiąc ludzi kredytem którego nigdy nie będzie. Według ciebie jeżeli ktoś przez ponad dwa lata obłudnie pisze, że kredyt będzie to jest cacy a jeżeli ktoś pisze że nie będzie kredytu to jest oszołomem i jęczy.
    Jesteś obłudny.
  • Re: Najbardziej u tego "wielkiego" pośrednika od kredytu podob Autor: ~lolek [93.105.176.*]
    Dawaj dawaj Heniu bo coś słabo Ci idzie , polemika praktycznie żadna , do północy dasz radę ze 20 wpisów zrobić .W ostateczności sam z sobą będziesz pisał pod różnymi nickami.
    Nie zapomnij o lekarstwach, bo może Ci się pogorszyć. // kredyt to ściema //.

pozdrawiam
    O mnie się nie martw. Zajmij się sobą. Dwa lata żyliście z obłudy o kredycie a teraz jak już nikt w to nie wierzy i mleko się rozlało to co teraz wymyślicie? Jaki kit będziecie wciskać dalej ludziom?
  • Re: Najbardziej u tego "wielkiego" pośrednika od kredytu podob Autor: ~jorgenn [83.5.202.*]
    Dużo kwita potrzebujesz Henjo ?
  • Re: Najbardziej u tego "wielkiego" pośrednika od kredytu podob Autor: ~lolek [93.105.176.*]
    Dawaj , dawaj Henio ,kropelki już działają , jest dobrze , masz rację , kredyt to ściema, będzie dobrze , kredytu nie ma i nie będzie już dobrze Heniutek pa;
    Myślicie, że ironia wam pomoże? Nie pomoże. To koniec bajania o kredycie.
    Co ty teraz będziesz robił? Dalsza ściema nie przejdzie:)))
    Henio nie pękaj,
    Wyraźnie napisałem kredyt to ściema.
    Jesteś bystrzak wcześniej na to wpadłeś i to się chwali, takich nam trzeba na GPW.

pozdrawiam
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.