• kolejny słodko - pierdzący raport Autor: ~ross [5.172.246.*]
    Wynik oczywiście dużo lepszy, oczywiście brak reakcji kursu, oczywiście opowieść o 5 mln sztuk sprzedawanych przez Kanza przy 400 tys. Hurtka, oczywiscie czekamy dalej na info o emisji...
    Oczywiście Ross pozostaje optymistą, choć coraz starszym :-) Pozdrawiam cierpliwych, a tych cierpliwym mniej życzę szerokiej drogi na innych spółkach. Ja zostaję, co jest tym łatwiejsze, że już mi korzenie wyrosły stojąc przy Hurtku.
  • Re: kolejny słodko - pierdzący raport Autor: ~Kloss [164.127.27.*]
    Dnia 2014-05-15 o godz. 14:20 ~ross napisał(a):
    > Wynik oczywiście dużo lepszy, oczywiście brak reakcji
    > kursu, oczywiście opowieść o 5 mln sztuk sprzedawanych
    > przez Kanza przy 400 tys. Hurtka, oczywiscie czekamy dalej
    > na info o emisji...
    Oczywiście Ross pozostaje optymistą,
    > choć coraz starszym :-) Pozdrawiam cierpliwych, a tych
    > cierpliwym mniej życzę szerokiej drogi na innych spółkach.
    > Ja zostaję, co jest tym łatwiejsze, że już mi korzenie
    > wyrosły stojąc przy Hurtku.

raport ok na pewno minimalna strata gdyby panstwo Kopec swoje pensje obnizyli to pewnie byłby zysk,
    musimy poczekac na ruch ze strony KANZA,
  • Re: kolejny słodko - pierdzący raport Autor: ~gienek [83.9.121.*]
    ...oczywiście kurs zakiszony jak zwykle__pozostaje dalej cierpliwie czekać.
  • Re: kolejny słodko - pierdzący raport Autor: ~Misiek [193.41.230.*]
    Witam,
    Jestem posiadaczem akcji Hurtka i zależy mi na wzroście kursu, który też uważam za zaniżony, ale nie ma co zaklinać rzeczywistości i raport trzeba ocenić jednym słowem -> koszmar. Strata netto jest może i niewielka, ale trzeba spojrzeć na to choćby odrobinę szerzej, bo kluczowe są dwie inne pozycje -> wynik ze sprzedaży ponad ćwierć miliona w plecy i pozostałe przychody operacyjne +340 tys., które spowodowały, że strata jest tak niewielka i są to zdarzenia nie do powtórzenia w kolejnych kwartałach, chyba że będą kolejne umorzenia długów ze strony wierzycieli. Gdyby nie te umorzenia to wynik byłby niewiele lepszy od tego po 1Q 2013 a tyle napisano w ciągu ostatniego roku o tych wszystkich uzdrawiających i prosprzedażowych procesach. Jeśli ja czegoś w raporcie nie zauważyłem, to zapraszam do zwrócenia mi uwagi na jakieś optymistyczne elementy, które wleją trochę otuchy w serca posiadaczy akcji.
    Ale może jak pozytywne infa nie wywoływały wzrostu kursu tak i negatywne nie wywołają spadku, bo naprawdę ten kurs nie ma już według mnie z czego spadać, chociaż wiem, że znajdą się i tacy, którzy stwierdzą, że jeszcze trochę przestrzeni do spadku jest...
    Pozdrawiam,
    Misiek
  • Re: kolejny słodko - pierdzący raport Autor: ~gienek [95.48.184.*]
    Z tego wniosek, że tylko zaangażowanie Kanza, takie na innej płaszczyźnie, może odmienić losy tej niefrasobliwie zarządzanej spółki___oby to stało się jak najszybciej i dało nam oczekiwane oraz zasłużone za cierpliwość, rezultaty.
  • Re: kolejny słodko - pierdzący raport Autor: ~romanoo1 [91.150.147.*]
    trzeba by może na jakiś czas - wycofać zlecenia sprzedaży do pułapu 60gr..... albo wyżej .....
  • Re: kolejny słodko - pierdzący raport Autor: ~ross [5.172.247.*]
    moich zleceń poniżej 60 groszy nie ma... A tak swoją drogą faktycznie nic odkrywczego, ale jesteśmy zdani na scenariusz jaki rozpisał Kanz... Ale kiedy widzę rozbudowę magazynu, nowe lokalizacje tym razem już w dużych miastach jak Rzeszów czy wkrótce Lublin i Białystok to myślę, że prędzej czy później źle nie będzie... Jest tylko taka kwestia czy dożyję tego momentu, ale to już moja sprawa i lekarza...
  • Re: kolejny słodko - pierdzący raport Autor: ~gienek [83.28.208.*]
    Jednym z obserwowanych przeze mnie papierów był/jest e-Kiosk. Długo się kisił, kilka lat____i teraz przyszedł na niego czas, na Hurtka też przyjdzie :-)
  • Re: kolejny słodko - pierdzący raport Autor: s1mody [46.253.215.*]
    Witam wszystkich,
    jak chodzi o raport to zgadzam się w 100% - tak "pięknych" słów, raportów itd nikt oprócz hrt nie podaje, ale od lat karmią nas już podobnymi informacjami...

Mnie najbardziej interesuje emisja, ile akcji, po ile i jak w tedy zareaguje kurs, bo z tego co widać, póki co nie ma komu już kupować tego papieru, spółka za wolno się rozwija, żeby zaciekawić jakiś większych inwestorów, dlatego stagnacja na tym poziomie trwa już praktycznie rok...

Najgorsze jest to, że akcje takie jak miały miejsce jeszcze 2-3 lata temu, kiedy można było coś tu ugrać już się nie powtarzają, teraz tylko marazm i czekanie, a wyjść nie ma jak hehe:P

Powodzenia i pozdrowienia!
  • Re: kolejny słodko - pierdzący raport Autor: ~ja [87.205.154.*]
    Pozbyłem się dziś zalegającej resztki tego śmiecia...
  • Re: kolejny słodko - pierdzący raport Autor: ~gienek [83.28.208.*]
    Do zobaczenia na wyższych poziomach___:-)
  • kupujecie takie gówna to się nie dziwcie fundamenty !!!!!! Autor: ~Perła [164.126.8.*]
    Spółka godna uwagi przeanalizuj zanim dojrzą ją inni !!!!

Zysk netto 225tyś zł rok temu starta 91tyś zł
    Kapitalizacja 6,3 mln. zł

Mała spółka zapomniana przez inwestorów :
    Ilość akcji 2.735.500
    Więksi akcjonariusze posiadają 1.901.671 w wolnym obrocie znajduje się około 833tyś sztuk.
    Wszystkie akcje które posiadają akcjonariusze zostały kupione w cenach 200-300% wyżej

Spółka skupuje akcje własne posiada już ponad 118tyś sztuk na ten cel pozostało jej jeszcze sporo kapitałów 3,5 milionów zł str. 7 raportu

Gdyby skupili wszystkie akcje po cenie 4 zł czyli 70% wyżej niż obecna cena z kapitałów pozostałych na skup zostało by im jeszcze trochę wolnej gotówki.

Spółka zaliczyła słabszy rok głównie za sprawą strat jednorazowych i głównie przez to widzimy historyczne minima na tej spółce.

Jednak już po I kw 2014r. widać, że wraca na właściwy tor a zlecenia które pozyskała i pozyskuje powinny przynieść współmierne korzyści w postaci zysku netto i wypłat dywidendy którą spółka w ostatnich latach wypłacała bardzo często w ostatnich dwóch latach tylko wypłaciła 48gr na akcje !!! obecnie jest to ponad 20% obecnej ceny !!!

Co widać w raporcie zobowiązania z każdym kwartałem spadają gotówka na odpowiednim poziomie kontrakty podpisywane. Kilka dni temu napisałem do spółki o to odpowiedź :

Poniżej przesyłam odpowiedź Zarządu na ostatnio zadane przez Pana pytania:

Czy zarząd myśli nad zwiększeniem płynności swoich akcji

Spółka konsekwentnie pozyskuje nowych klientów, co w niedalekiej przyszłości znajdzie swoje odzwierciedlenie także w wynikach finansowych. Wspomniana sytuacja powinna spowodować zwiększenie płynności akcji. Warto także zwrócić uwagę, że znacznemu ograniczeniu uległy obroty na GPW. Dla większości notowanych podmiotów oznacza to pogorszenie wskaźników dotyczących płynności. Giełda a także nastroje wśród inwestorów podlegają okresowym fluktuacjom, które przekładają się na wzrost lub ograniczenie aktywności na rynku kapitałowym.

Akcje w ostatnim czasie spadły ponad 25% czy zarząd zamierza wykorzystać obecną cenę do skupu akcji własnych.

Program skupu akcji jest konsekwentnie realizowany od 5 lat. Spółka uczestniczy w tym przedsięwzięciu w miarę posiadanych środków, a także zgodnie z wymogami regulacji prawnych, które wyznaczają formalno-prawne ramy tego rodzaju projektów. Chodzi m.in. o ilościowe ograniczenia skupowanych akcji, a także okresy zamknięte, gdy skup akcji nie może być kontynuowany. Między innymi z tych powodów spółka nie może w znaczący sposób zintensyfikować programu skupu akcji własnych. Poza tym uchwała WZA zezwala na kontynuowanie tego projektu do czerwca br. Zarząd Spółki z oczywistych względów zamierza respektować postanowienia zawarte we wspomnianej uchwale.

Może zakupy akcji przez prezesów i zarząd pokazałby, że nie tylko drobni akcjonariusze ale również zarząd widzi okazję do zwiększenie zaangażowania?

Zarząd Unima 2000 S.A. dysponuje znaczącym pakietem akcji spółki, co oznacza, że osoby wchodzące w skład tego gremium utożsamiają się z firmą i inwestują w jej rozwój własne środki. Nie jest wykluczone, że zostanie podjęta decyzja o dokonaniu zakupu kolejnego pakietu akcji.

Podsumowanie Zarząd spółki wyraża swoje zadowolenie, że dostrzegł Pan efekty naszej pracy, które przekładają się na nowe umowy zawierane z kolejnymi kontrahentami. Dokładamy wszelkich starań, aby zintensyfikować działalność spółki, a także podmiotów wchodzących w skład grupy kapitałowej. Jesteśmy przekonani, że w ciągu tego roku efekty naszych starań będą jeszcze bardziej widoczne, co spowoduje zwiększenie przychodów, a także przyczyni się do wzrostu kursu akcji.
    Pozdrawiam Magdalena Jaśkowiec Ropa

Więcej informacji na stronie UNIMA2000.pl

Podsumowując w mojej ocenie potencjalny zasięg wzrostu kursu akcji na ten roku wynosi blisko 6 zł procentowo to około 175% czyli tyle co wartość księgowa jednej akcji !!!!!!
  • Re: kupujecie takie gówna to się nie dziwcie fundamenty !!!!!! Autor: ~OLA_Z_PSEDSKOLA_KOPE [5.172.252.*]
    ...do Perła - napisz coś teraz o hurtku bo powiem dziadkowi i ci mo...de obije ....
[x]
HURTIMEX 0,00% 0,17 2026-05-19 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.