• Niech odżyje dyskusja :) Autor: ~444 [82.139.164.*]
    Jeśli ktoś tu zajrzy jeszcze - w co wątpię - ze "starej gwardii" zawziętych przeciwników m.in mojej osoby i moich wniosków, to proszę takiego mimo wszystko o wyrozumiałość, bo nie mogę sobie odmówić rozpoczęcia tego wątku od jedynie słusznego w tej sytuacji przywitania: NO HEJ WALENI W ROGI i ofiary Kunikowej ściemy. Pamiętacie co pisał profesor 444 już klika lat temu na temat roboty "Marysi Kunickiej"? :)

Oto rezultat tego sporu ( cytat ):
    ................W bieżącym okresie sprawozdawczym Emitent ostatecznie stwierdził, że nie będzie w stanie kontynuować działalności filmowej. W związku z tym podjęta została decyzja o spłacie pożyczki udzielonej przez PISF.................

Kolejna ściema idzie wielkimi krokami :) a ostatni wydymany leszcz o nicku Visioner niebawem dołączy do grupy przywołanych powyżej.
  • Re: Niech odżyje dyskusja :) Autor: ~Visioner [94.254.149.*]
    chapeau bas "444"

Od jakiegoś czasu przekręt był już widoczny dla większości obserwatorów działalności VIV. Wszystko co można było w temacie realizacji prospektów emisyjnych i gotówki z emisji zostało powiedziane.

Pytanie tylko czy pozwolą Kunikowi odejść z pieniędzmi z emisji czy ktoś go rozliczy i ukara finansowo przynajmniej na równowartość kwoty pozyskanej z dotychczasowych emisji.

Sam wylot z NC to za mało a właściwie to nie kara dla Kunickiego, powinien ponieść pełną odpowiedzialność karną i finansową za lata swojej ściemy.
  • Re: Niech odżyje dyskusja :) Autor: ~444 [82.139.164.*]
    A tak się składa, że celem jednej z emisji było objecie udziałów w Magma Films.
    Kunicki nie zrealizował nic z tego celu - a pieniądze wziął. Pozwoliłem sobie skrobnąć maila do tych anali z nadzoru w tej sprawie ale bez odzewu, co było do przewidzenia. Absurdem tego cyrku NC jest to, że do gry wchodzą spółki JEDNOOSOBOWE, które deklarują działalność wymagającą sztabu ludzi. Kpina, wymagająca obicia pałami co niektórych.

No cóż, kto popłynął na kwicie, ten popłynął - takie życie w zbójeckim państwie. Już z arkusza zleceń na S wynika, że jest to całkiem spora gwardia :)

Teraz widzę to tak:
    Hamburg padnie z braku finansowania, które Kunicki zobowiązany jest wnieść aby cokolwiek dokończyć i otrzymać profit. ( W ostatnim raporcie już nic nie pisze o Hermesie - cicho jak makiem zasiał :)

Kasa z PISF do zwrotu zadziała jak kula u nogi.

Makulatury po 0,03 nikt nie obejmie z prostego powodu : Kunik nie ma nic do zaoferowania prócz przestarzałej już aparatury w którym tam studio i tyle. Dziwię się tylko czemu służyć miał ten wabik informacyjny związany z Eurodentalem?

Pożyjemy, to się wyjaśni :)
  • Re: Niech odżyje dyskusja :) Autor: ~Visioner [94.254.207.*]
    Sicińscy od długiego czasu brali udział w tym cyrku i musieli wiedzieć (być może nawet razem z Richardem planowali pewne ruchy) dlaczego przez tyle lat VIV nie realizuje swoich "projektów", jak dla mnie to pieniądze z dotychczasowych emisji być może pozwoliły na rozwój eurodentalu a RK już dawno był cichym udziałowcem.

Jedną wydmuchę Richard sprzedał sam sobie, jeśli to przeszło to dlaczego ma teraz nie spróbować ponownie ?

• Re: Niech odżyje dyskusja :) Autor: ~444 [79.185.227.*]
    A wiesz, że nie wziąłem tego po uwagę co do 'wspomagania finansowego' Eurodentalu...
    Faktem jest, że Kunicki pisze w związku z planowaną emisją o potrącaniu wzajemnych wierzytelności, ale kto raczy wiedzieć, w którą stronę są te wierzytelności - kto komu ile wisi tej kasy? Z tego co mi zostało w pamięci Kunicki już kiedyś obuł jakiś pacjentów w kwit z którejś tam emisji nie dopuszczonej nawet do obrotu ale również nie było wiadomo, kto komu i ile jest winien i jak na tym wyszły obie strony.

Faktem jest, że na chwilę obecną "obowiązuje Hamburg", który na 99,99% także okaże się ściemą z prostych powodów, które są dal mnie oczywiste, a których nie łapie tylko pospolity leszcz bagienny :)) dawca kapitału;))

Może kupię ze 100 akcji i wybiorę się na najbliższe walne, to se z facetem pogadam o szczegółach :) o ile sam Kunicki łapie się jeszcze w tej plątaninie ściemy za ściemą :))
  • Re: Niech odżyje dyskusja :) Autor: ~444 [82.139.164.*]
    Dzisiaj "spółka" publikuje raport, czyli jak w reklamie Żubra : " ściema idzie za ściemą" :))
  • Re: Niech odżyje dyskusja :) Autor: ~xyz [83.24.43.*]
    jest tyle warunków, że nie ma szans by cokolwiek się udało.
    Był film, cyrk, teraz wielkie obiekty a za rok będzie budował statki kosmiczne.
    Podoba mi się jak konsekwentnie uzywa stwierdzenia "odbył szereg spotkań"
    ... z ktorych nic nie wynika.

jedyna chyba spółka na NC, która nie zatrudnia żadnego pracownika na etat;d
  • Re: Niech odżyje dyskusja :) Autor: ~444 [89.229.176.*]
    Nikogo nie zatrudnia też Depend.

Co do wzajemnych wierzytelności, to okazuje się, że to Kunicki wisi kasę Sicińskiemu :) Pewnie nie tylko jemu, jak się wkrótce okaże :) No to ładnie dyma prezio wszystkich po kolei włącznie z "nadzorami" GPW.
    Wyżarł przez ostatni rok tyle kasy, co żadna spółka z NC. Na film, którego nawet nie tknięto "wydał" ponad 5 mln.

a hanys 705 dalej wierzy w film i uważa, że "3 grosze to dopiero okazja" :)))

[x]
VISION 0,00% 0,02 2023-05-16 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.