Myślę, że są niezłe, przez kwartał zarobili więcj niż przez cały ubiegły rok. Plan na Q2 też przyzwoity, ale na takim poziomie to chyba przełomu nie będzie, chyba, że wynik podciągną dotacjami. Ja trzymam.
do 1pln na akcje???? czyli kapitalizacja 7m w tym 3m. gotowki czyli net 4m. / 1.5 zysku ktory w tym roku zrobia to jest ok. 2.5x PE - to ja kupie wszystkie Twoje akcje po 1.30
przy takiej dynamice / wzroscie outsourcingu i eksporcie peg 0.1
wyniki sa wrecz rewelacyjne i nie dlatego ze maja 3m. gotowki (25% kapitalizacji a na koniec roku pewnie 4m. gotowki)
- nowy kontrakt eksportowy na 0.5m tylko w q2 - poczatek kontrkatu 3 letniego
- wzrost outsourcing krajowego
spóła jak nic idzie na 1.5 - 2.0 zysku w tym roku
do konca roku kurs ujrzy 3 pln - oto moja prognoza
to ze maja 0,5 mln zysku teraz nie oznacza ze bedzie 1.5 po roku...rosna koszty operacyjne , prezio wspomina o wzrostach plac dla pracownikow no i trzeba utrzymywac menedzerow - francuza i biura paryskie i lodnynskie...jak nie spieprza nastepnych kw to moze sie uda podejsc po 1.2 mln zysku rocznego i to bylby chyba max mozliwosci tej spolki...dywidenda stale 3 gr to swiadczy ze spolka nie zwieksza znaczaco zyskow od kilku lat , ale trzymam kciuki za twoj optymizm - obys mial racje!
jutro sie okaze czy gra byla chwilowa pod wyniki czy teraz popyt odpusci... a to oznacza jedno - 1 - 1.2 zl . jezeli jutro nadal beda grac na zwyzke jak przez ostatni tydzien to znaczy ze ktos ze spolki lub dobrze poinformowany zbiera papier ...ja jestem raczej ostrozny i mysle ze jutro podaz dojdzie do glosu
Masa chłopie ciągle ci coś nie pasi, w ostatnich postach pisałem ci że 1,50zł czeka na Ciebie oddaj i po kłopocie, ale widze że trzymasz akcje i psioczysz..... po co tak się męczyć i stresować