Jakiś czas temu pisali chyba nawet w jakimś raporcie, że nie przewidują dywidendy za 2013. Chyba będą mieli dobry rok 2014 jeśli jednak zdecydowali się na wypłatę.
Zaskoczyli, powiedzmy szczerze. Moim zdaniem to kasa uratowana z Szarleja. Zarząd na nią nie liczył i fajnie, że podzieli się z akcjonariuszami. Co do wyników, to jednak poczekajmy do jutra. Pozdrawiam.
Biorąc pod uwagę kurs,zdziwił bym się gdyby wynik był inny niż jest..Kurs był ostatnio zbijany
właśnie pod to info.Ale powinno być coraz lepiej ,przynajmniej z wyliczeń zawartych kontraktów.
Wyniki są w porządku. Tesgas prowadzi w dalszym ciągu swoją konserwatywną politykę na zasadzie - nie ma zysku - nie ma podatku / zmniejszamy zobowiązania kredytowe / wzrasta kwota środków pieniężnych w kasie. Nie każdemu się to podoba.
Poza tym nikt chyba nie oczekiwał wykazywanych zysków, szczególnie teraz, kiedy sama spółka prowadzi sporo inwestycji.
Kiszka wyniki. Przy wzroście przychodów z 11 do 16 milionów strtata. Gdyby nie ten wzrost przychodów możnaby myśleć, że nie zaksięgowali jeszcze paru umów, ale tu wygląda na spadek rentowności i marż z kontraktów. Szkoda
nie mam czasu teraz żeby przeanalizować dogłębnie wyniki, ale dezalek nie masz chyba do końca racji,
oczywiście na poziomie grupy wyniki gorsze (wzrost przychodów a wzrost straty),
ale na poziomie samego Tesgasu (str. 6) wcale nie wygląda na to, że im spada rentowność na kontraktach,
mam wrażenie, że w grupie kapitałowej nadal znajduje się jakaś kula u nogi i ona pogarsza wyniki, ale nie mam czasu żeby to analizować dokładnie
jak ktoś już się doczytał to proszę o podzielenie się informacjami