• Wywalają papier na potege.... Autor: ~JankoInwestor [83.12.69.*]
    I nie widząc żadnej reakcji ze strony władz spółki. Nie ma też komunikatu o zmianie stanu posiadania. No to co! Leszczyna ma tyle papieru i wywala!?. Nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego Imagis spadł o 100% a PCGuard o 300% Obserwuję obie spółki i to Imagis wydawał się bardziej napompowany.
    Wszystko okaże się jutro. Być może wyniki są tak złe i to usprawiedliwia spadki.
    Nie mniej Jest źle i końca tego dramatu nie widać a zarząd no cóż.... nie zdaje tego egzaminu.
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~jan [178.37.208.*]
    Ty jestes dziwny ,co ty chcesz od zarzadu ? Ty inwestujeszw papier ,to twoja decyzja ,twoje ryzyko wiec nie przezucaj winy za swoje nietrafne decyzje na zarzad.
    Jakby kurs szedl w gore to wszem i wobec glosilbys soja madrosc jako inwestora ,a jak w dol to szukasz winnego.

Jestes po prostu typowym malym Polaczkiem
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~Jankoinwestor [83.12.69.*]
    Dnia 2014-05-13 o godz. 09:22 ~jan napisał(a):
    > Ty jestes dziwny ,co ty chcesz od zarzadu ? Ty inwestujeszw
    > papier ,to twoja decyzja ,twoje ryzyko wiec nie przezucaj
    > winy za swoje nietrafne decyzje na zarzad.
    Jakby kurs szedl
    > w gore to wszem i wobec glosilbys soja madrosc jako
    > inwestora ,a jak w dol to szukasz winnego.

Jestes po
    > prostu typowym malym Polaczkiem

Po pierwsze Zarząd jest odpowiedzialny za Spółkę. Poczytaj sobie Kodeks Handlowy. Spółka jest podmiotem prawa i jest chroniona prawem. Nie można w przypadku Sa (innych podmiotów zresztą tez) tak sobie dowolnie robić co sie chce . Są odpowiednie paragraf na takie działanie osób odpowiedzialnych w spółce w tym Zarządu. Czym innym jest ryzyko związane z działalanością gospodarczą a czym innym jest działalność przestępcza gospodarcza lub tez zaniechanie albo niewłaściwe sprawowanie Zarządu. I dla tego są takie momenty w firmie kiedy poważni przedstawiciele Zarządu zabierają głos w sposób cywilizowany czyli poprzez komunikaty. Przykłady takich komunikatów jest bez liku.
    np.
    Zarząd spółki w związku ze znacznymi spadkami informuje że w jego ocenie nie ma
    powodów do takiego ruchu cen.
    Gdzies czytałem że jeak było pompowanie balona Żarząd również ostrzegł inwestorów że ruch taki jest nieuprawniony.
    Moze również poinformować o działaniach lub wydarzeniach w spółce. A tutaj jak widać Zarząd nie sprawdził się. Lub ma coś do ukrycia ale wtedy można się mu dobrać do skóry.
    A co do mojej Polskości. Ja z niej jestem dumny. A Ty?
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~kupa [185.24.27.*]
    Janie w kazdej porzadnej spolce bylaby jakas reakcja zarzadu na takiej duzej przecenie ...czy to normalne zeby w tak krotkim okresie to cos tyle spadlo?
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~jan [178.37.208.*]
    jesli spadlo to musi byc przyczyna ,jesli nie sa to transakcje karuzelowe to jest cos jeszcze o czym nie wiemy.
    Dzis jest calkiem ciekawie ,poczekajmy co bedzie dalej :)
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~kupa [185.24.27.*]
    dlatego juz pisalem wczesniej jak sie ma wapliwosci a tym wypadku na pewno tu jest adres
    moze jak sie zainteresuja tym cyrkiem cos sie zmieni

dno@knf.gov.pl
    http://www.knf.gov.pl/o_nas/urzad_komisji/dane_teleadresowe/dno.html
    czyli bezpośrednio do Departamentu, który się tym zajmuje (w sprawie obrotów)
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~Jankoinwestor [83.12.69.*]
    Problem jest taki że na razie Zaerząd nie zachowuje sie wg mnie etycznie ale zarzutów postawic nie można. Jedyne co mozna zrobic to poskarżyć sie na Puls Biznesu. Bo to była informacja z gatunko coś wiem ale... A takie sformułowanie że Informator naszej gazety w Organach ścigania (nie wiem czy alitea ale sens byl taki) to juz wogóle. Jaki informator w organach ścigania. Kto mu płaci i za co? Jakich organach ścigania. Ze z organów ścigania sie nikt tym nie zainteresował to mocno podejrzane.
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~heck [195.47.201.*]
    przyczyna jest zazwyczaj ta sama spekulacja
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.6.18.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~rex [89.229.213.*]
    alez ten balon napompowany
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~swojak [80.50.228.*]
    Dnia 2014-05-13 o godz. 15:09 ~rex napisał(a):
    > alez ten balon napompowany
    człowieku ty nie wiesz co piszesz , z takimi wskażnikami znajdz na GPW drugą taką spółkę,tu juz dawno powinno być 3 zeta.
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~wsiowy [83.5.153.*]
    I będzie...
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~jan [94.254.134.*]
    nie bedzie,
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~jan [94.254.134.*]
    wyniki i cd spadkow ,chyba to jasne .vide imagis
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~Pisek [31.1.228.*]
    Chłopie! Won do szkoły,nauczyć się procentów! Jak może coś po spadku o co najmniej 100% kosztować więcej niż 1 grosz. A Ty piszesz,że spółka spadła ( o zgrozo!)o 300 % !
  • Re: Wywalają papier na potege.... Autor: ~JankoInwestor [83.4.208.*]
    Tak to jest jak się myśli o wzrostach.
    Ale Tobie kolego przydałoby się trochę kindersztuby.
    Spadek na Imagisie był o 50% a na PCGuard o 75%.
    Teraz Twój ruch.
[x]
PCGUARD 0,00% 0,38 2009-03-20 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.