4,5 jesteś jak wrzód na d**** ludzi którzy próbują robić biznes, zaczyna się zawsze od małych rzeczy - ale ty tego nigdy nie zrozumiesz, to rozumieją tylko ci którzy próbują.
Masz rację "mm"! Tak mówił też niejaki Plichta z Amber Gold, ale ja też pewnie nic nie rozumiem bo domniemam, że według ciebie plichta to bardzo uczciwy biznesmen i filantrop.
Ja myślę że był głupcem bo gdyby miał więcej rozumu to pożyczył by sobie nie 200 a 500 milionów USD za pośrednictwem AITI od PCG i nie siedział by w pierdlu tylko zbawiał naszą giełdę jak to robi Zarząd Depend.
nie obrażaj wrzoda :) ...tacy ludzie sa gorsi niz wrzód
...wrzód pełni funkcje oczyszczajacą w organizmie...
a 4,5% nie pełni zadnej pozytecznej fukcji ...najlepiej ich wypowiedzi ignorowac ...
Przydalaby sie taka funkcja na forum ...ignorowanie niektorych wypowiedzi.
Ja myślę że Pan Plichta był słupem, i myślę że działalność Amber Gold była "nielegalna" tak samo jak działalność każdego funduszu inwestycyjnego. Nagonka na nich spowodowała że wjechali im w księgowość i ludzie zaczęli wyciągać aktywa które były poinwestowane w OLT. OLT jak wiadomo było konkurencją dla Państwowych Linii Lotniczych które próbowano wtedy opchnąć turasom, więc przeszkadzało Państwu bo było za bardzo konkurencyjne. Gdyby OLT się rozrosło i przynosiło duże dochody, na co się zresztą zanosiło, to Amber Gold mógłby być wypłacalny przez lata, nawet na procencie który oferował.
nie,
gdyby wytrzymał ten dzień w którym padł -zdechł osioł, to wszystko byłoby dobrze. Osioł by już nie potrzebował wody i można by zacząć odzwyczajać go od jedzenia.
Tak rozumuje naiwny leszcz :)
Podobnie jest z tym kredytem. Wiara w to, że on będzie jest tu tak wielka, że tak na prawdę to już nie jest istotne czy on będzie czy nie. Najbardziej wierzący i za trzy lata powiedzą, że on jest. Choć tak na prawdę nigdy go nie będzie.
"....Gdyby OLT się rozrosło i przynosiło duże dochody, na co się zresztą zanosiło, to Amber Gold mógłby być wypłacalny przez lata, nawet na procencie który oferował."
Na czym te duże dochody miały być wypracowane? Na dotowanych tanich przelotach do gdańska poniżej 100 zł?
Przypomina mi się w tym momencie anegdota o facecie który postanowił odzwyczaić swojego osła od picia. Gdy po tygodniu zwierze padło z pragnienia ten z ubolewaniem stwierdził: ...szkoda bo miałem zamiar odzwyczaić go jeszcze od jedzenia.
Po 1 to nie wiem, nie widziałem długofalowego biznesplanu OLT
Po 2 to co ja ci będę tłumaczył jak się realizuje politykę cenową, buduje wizerunek marki, zdobywa lojalnych klientów dzięki tanim produktom...pewnie wiesz lepiej więc opuszczę tą dyskusję :)
Plichta byl slupem, zreszta wygladal w tych sweterkach jakby go z kuchni wzieli z jakiejs studenckiej jadlodajni no i ten "ynteligentny" :) wyraz twarzy od razu wzbudzal zaufanie hiehie
Takie afery jak amber gold byly sa i beda ...dopoki bedzie sie u nas w szkolach uczyc glupot w stylu klepanie na pamiec wierszy itp ...zamiast nauki o finansach i myslenia lub dzialania w grupie dla realizacji okreslonego celu.
A taki "najazd" to kazdy bank potrafi rozwalic ...w koncu to najgorszy scenariusz ...to tak samo jak wszyscy w sieci komorkowej chcą naraz do siebie zadzownic ...i nie dodzwania sie nikt = nikt nie dostaje kasy
"...Takie afery jak amber gold byly sa i beda ...dopoki bedzie sie u nas w szkolach uczyc glupot w stylu klepanie na pamiec wierszy itp ...zamiast nauki o finansach i myslenia lub dzialania w grupie dla realizacji okreslonego celu..."
A jakie to nauki i myślenie pozwoliło ci uwierzyć w amerykański kredyt dla Depend?
Dnia 2014-05-12 o godz. 14:00 ~dependziak napisał(a):
> dokladnie zgadzam sie z kolegą mm.
Plichta byl slupem,
> zreszta wygladal w tych sweterkach jakby go z kuchni wzieli
> z jakiejs studenckiej jadlodajni no i ten
> "ynteligentny" :) wyraz twarzy od razu
> wzbudzal zaufanie hiehie
Takie afery jak amber gold byly
> sa i beda ...dopoki bedzie sie u nas w szkolach uczyc
> glupot w stylu klepanie na pamiec wierszy itp ...zamiast
> nauki o finansach i myslenia lub dzialania w grupie dla
> realizacji okreslonego celu.
A taki
> "najazd" to kazdy bank potrafi rozwalic
> ...w koncu to najgorszy scenariusz ...to tak samo jak
> wszyscy w sieci komorkowej chcą naraz do siebie zadzownic
> ...i nie dodzwania sie nikt = nikt nie dostaje kasy
Wiesz ile złota w ramach swej działalności zakupił z wpłaconych pieniędzy AmberGold?
To przestań pieprzyć głupoty, leszczu.