ludzie, a w szczególności "inwestorzy" w większości nie mają bladego pojęcia o analizie finansowej spółek, więc reakcja tłumu nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem odnośnie wyników.
Obecny ruch obstawiam bardziej na nerwowych, którzy kupili dla dywidendy (w końcu 6% to niemało), a potem zobaczyli, że nie wraca na wcześniejsze poziomy i szybko sprzedają.
Lena jest wyceniana nisko, a stałe przychody i zyski + coroczna ładna dywidenda + żadne zadłużenie + niezła branża - to dla mnie wystarczające powody do długoterminowej lokaty kapitału. Im taniej dokupię tym lepiej.
Zgadzam się z Tobą, Pisałem o tym we wcześniejszym wątku. Teoretycznie odcięcie dywidendy nie powinno mieć wpływu na AT. Ale ponieważ jest wielu początkujących 'graczy', którzy nie czują jeszcze czym jest technika, to zachowują się jakby to odcięcie było luką spadkową. Kolega Obserwator poraz kolejny niepotrzebnie nagania.Spólki nie trzeba bromnić. Ma od lat dobre stabilne wyniki, wypłaca przyzwoitą dywidendę, a w przyszłości sprzyjać jej będzie ekspansja oświetlenia ledowego.