Kurs systematycznie jest zbijany w dół.Przez kogo? Wydaje się,że może to być tylko jeden
adresat. Taki co to zna wyniki i wiadomości o spółce znacznie wcześniej od innych i na tych informacjach gra-zresztą niezgodnie z prawem,no ale tego nikt nie udowodni.
W styczniu też było zbicie ,by wygenerować wzrost ponad 50 procent pod informacje o
wysokim zysku za 2013.Nie najlepiej to świadczy o władzach spółki .
kola ja byłbym daleki od snucia teorii spiskowych
rozumiem, że czujesz się rozczarowany dzisiejszym spadkiem kiedy wszystko rośnie,
ja zresztą też
wydaje mi się jednak, że główną przyczyną spadku jest brak popytu przez strach
przecież nasz rynek ostatnio jest niesamowicie słaby
a spółka kojarząca się z gazem ma jeszcze gorzej - chociaż dla mnie to irracjonalne,
jeżeli będą sankcje wobec ruskich to przecież instalacji gazowych nie przestaniemy budować, ostatnio podpisali przecież kolejną umowę (to było oczywiste wcześniej, po rozstrzygnięciu przetargu)
a do mojej mieściny w przyszłym roku również będzie budowany gazociąg (może nawet oni będą wykonawcami ?)
więc inwestycje w instalacje wcale nie zostały zatrzymane, poza tym sankcji według mnie nie będzie, unia jest na to za cienka a interesy z ruskami za duże
niebezpieczeństw na razie ze strony spółki nie widzę, portfel zamówień na ten rok pełen,
gorzej widzę to od strony szerokiego rynku, rozwalenie OFE i Ukraina szkodzi całej giełdzie - naszej spółce też
Przy tak niskiej płynności z kursem można praktycznie zrobić wszystko.Dlatego wiele spółek
zabezpiecza sie przed tym uchwalając skup akcji własnych ,który może stabilizować kurs,nie pozwala na takie wahania.Zaden duży inwestor tutaj przy takiej znikomej płynności nie jest w stanie zarobić dużych pieniędzy.Tu jedynie mogą zarobić mali odpowiednio wstrzelajac sie w trend .
Argumenty w porządku, ale wyciągane z nich wnioski moim zdaniem błędne. Ci mali przede wszystkim tutaj tracą. Tesgas nie jest spółką dla spekulantów. Co się tyczy przyszłości, to uważam, że nie ma się czym martwić. Powiem więcej, moim zdaniem ten kto uwala kurs, jednocześnie robi zakupy, licząc na puszczane stop-lossy DT. Pozdrawiam.
Moim zdanie możemy zobaczyć nawet 4.0 zł i nie naganiam na spadki ,ale to zmerza do tej ceny jak nic ,jeśli nie zatrzyma się na 4.30 zl to ta cena jest w zasięgu.
na tak słabym rynku wszystko jest możliwe, nawet 3 z przodu, aczkolwiek ta spółka na to nie zasługuje, wiele innych zresztą też nie zasłużyło na takie przeceny,
wyniki za I kw nie będą pewnie zbyt dobre, bo w zimę za wiele pewnie nie robili, chociaż słaba ta zima była
Odnośnie wyników i innych zdarzeń w Spółkach to niestety jest nierówny dostęp do informacji.Zarząd i co niektóre duże fundusze mające wtyki, znają wyniki dwa miesiące wcześniej ,a są nie raz aktywnym graczem na rynku.
Tak więc teraz trzeba się przyglądać ich grze,ale już pod drugi,a nie rzadko pod trzeci kwartał
bo pierwszy już chyba nie zaskoczy.
Z doświadczenia też wiem ,że w razie słabych wyników -sprzedaż jest na ogół niewłaściwa,gdyż wtedy właśnie ustawia się kupno.
W drugą stronę jest podobnie i podejrzewam ,że to miało miejsce na spółce Tesgas,gra pod dobry wynik roczny,kilka rekomendacji i sprzedaż akcji pod tak stworzony grunt.
Jest to bardzo powszechny proceder stosowany przez wiele spółek.Trzeba obserwować ruchy poprzedzające,nierzadko zasygnalizowane obrotami,bo wtedy właśnie ci lepiej poinformowani zajmują pozycje do znaczących ruchów.
wg mnie po dużym wzroście należy się korekta.co prawda dolny jej zasięg wyrysowałem sobie na 4,70,ale po dzisiejszym spadku tez jeszcze nie widzę tragedii.
Prawdę mówiąc, z tym kursem nie wszystko się zgadza, jeśli chodzi o teorię-bo po wybiciu z dlugotrwalej konsolidacji kurs powinien pofalować w okolicy poprzednich szczytów.Dzieje się jednak inaczej.Ja będę starał się w tej chwili konwersować część środków na TSG,bo wierze ,ze zaliczamy aktualnie okazyjne ceny.Pozdrawiam wszystkich posiadaczy akcji spółki!
słuchaj gościu!Udowodnij mi , w którym miejscu klamalem ,tj mowilem co innego a co innego robilem!Sprawdź sobie historie bankiera wg dat i porównaj z kursami!
jeśli czytales moje posty to mogłeś się przekonać ,ze nie była to żadna gra na coś...gdy kupowałem po 4,30,to miałem po prostu nadzieje ,ze da się na tym zarobić,jak kurs zatrzymal się ponad 5 to zacząłem powoli sprzedawac w miare jak wątpiłem w dalsze wzrosty.Pisalem o tym wszystkim na bieżąco.W tej chwili mam niewiele akcji a mimo wszystko twierdze ,ze aktualna cena jest okazyjna