dzis raport za 1szy kwartal,brak komunikacji z rynkiem nowa firma dordcza sie nie sprawdza,trafili z deszczu pod rynne....prezes siwiec jest mistrzem....braku komunikacji....no moze poza prasa...czas na zmiany...nie zmian nie bedzie...zapomnij o 33zl.....rekomendacja z taka cena byla po to by ubrac leszczy..tule w temacie..pozdrawiam Cie Timofey..wiesz w co graja...szacunek...uklad zamkniety... wasza mina bezcenna:) ktos Wam prawde napisal,a Wy nie wyciagacie wnioskow!!
Tak , ale akcjonariusze podszyci strachem i opiniami forumowiczów że wyżej nie będzie bezmyślnie sprzedają . Zobaczymy jutro . Ja uważam , że to jest okazja do kupna co nie znaczy że taniej nie będzie . To jest tylko moje zdanie i proszę się nim nie sugerować przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych . Pozdrawiam .
zadaj to pytanie na ropczyce.com.pl w zakladce FAQ z pewnoscia dostaniesz odpowiedz,chociaz czasami robia laske i trzeba ich ponaglac wielce oburzeni 'ksieza i ksiezniczki" skonczy sie jak zawsze jutro wzrost moze jeszcze w poniedzialek i powrot do marazmu przypomne sie w przyszlym tygodniu,chyba ze Wietnzmczycy lub Australijczycy zaczna kupowac,bo ponoc zrobili podczas ostatniego wyjazdu "furore"::)) z pewnoscia wieksza by zrobil DONATAN and CLEO.....::))
Przypuszczam,że jutro standartowo ::))),sam sternik podniesie kurs (poziom),żeby jak najmniej akcji stracić na niskim poziomie. Pózniej to jemu system pokaże czy uciekać,czy w następnych dniach znowu dusić.Jeżeli nikt mocniejszy się nie podłączy,to z leszczami on poradzi.
Skoro zyski coraz wyższe to i dywidenda analogicznie w gore. Aczkolwiek czy to przełozy się na wzrost notowań? Moim zdaniem poki z OFE sprawy sie nie wyprostują może byc różnie.
Producent wyrobów ogniotrwałych ma za sobą bardzo udany kwartał. Mimo spadku przychodów, spółka zanotowała znaczącą poprawę zysku operacyjnego i netto rok do roku.
– Realizujemy strategię, która zakłada odchodzenie od wyrobów nisko przetworzonych, gdzie trudno nam jest konkurować na rynku z produktami chińskimi, na rzecz wyrobów złożonych, wysoko przetworzonych, z których uzyskujemy wyższe marże – podkreśla Robert Duszkiewicz, wiceprezes zarządu ds. finansowych.
Spółka nie spodziewa się dalszych opóźnień, jeśli chodzi o przejęcie części operacyjnej spółki ZM Invest. – Łączenie jest w toku. Czekamy na interpretacje podatkowe. W tej chwili jesteśmy ograniczeni procedurami prawno-podatkowymi. Mamy ustalony harmonogram działań, stąd też jeśli nie wystąpią niespodziewane komplikacje, proces powinien być zakończony do końca roku – mówi Duszkiewicz.
bedzie sie dzialo wiekszosc z nas ma tutaj myslenie zyczeniowe i nikt z nas nie jest wrozbita posiadajacym szklana kule,wiec jesli bedzie cos sie dzialo to o tym sie dowiemy,ale przegladalem twoje wpisy od kilku lat piszesz BEDZIE SIE DZIALO,SUPER...i tak dalej,pozdrawiam i milego dnia zycze:)
w przypadku rekomendacji banku millenium(34.30) jest porównywalnie wchodzimy w sezon ogorkowy MS BRAZYLIA,WAKACJE ale ja mam przeczucie ze będą to udane wakacje dla akcjonariuszy Ropczyc.....:)
Rekomendacja wydana była zanim się okazało, że jest kilkanaście mln zaległego podatku do zapłacenia. Tylko co oznacza kilkanaście, 11 czy 19, a może coś po środku? Dziwne, że US wydaje taką decyzję, choć sam nie wie ile tego tak naprawdę jest. Teraz kupowanie tej spółki to ruletka.
czy ropczyce wraz z dywidenda za 14 rok uruchomia rowniez skup akcji? czekam na rekomendacje w ok 40-50 pln wg mnie kwestia czasu jak tylko uporaja sie z uks,nie zapominajmy o coraz wiekszej sprzedazy produktow innowacyjnych ktore sa wysoko marzowe:)