Jak już to "podkupywanie" jest w przedziale 2,50 - 2,55. Ale to co się dzieje obecnie w W-wie nie ma większego znaczenia.
W Paryżu po raz kolejny rozbierają 0,62 E >>>>>>>>>>>
kupilem znowu coal energy i agroton po tych "wiesciach putina z przed godziny" bo tutaj to sie czlowiek chyba juz niczego nie doczeka taki mul ,że szkoda gadać codziennie tylko niżej ,ale jak długo na te "normalne" ceny człowiek może czekać nie ?
Dnia 2014-05-07 o godz. 16:48 ~1gr napisał(a):
> kupilem znowu coal energy i agroton po tych
> "wiesciach putina z przed godziny" bo
> tutaj to sie czlowiek chyba juz niczego nie doczeka taki
> mul ,że szkoda gadać codziennie tylko niżej ,ale jak długo
> na te "normalne" ceny człowiek może
> czekać nie ?
To idź i nie truj dupy swoim niałczeniem! Swojej ceny i tak się nie doczekasz :)
ostatnie minimalne wzniesienie fibonacciego z ostatniej zwały jest tam gdzie on pisze - może stąd? ale tam pokazuje już minima w okolicach 1,2 - 1,6 gdzies tam...
ja uważam ,że będzie warto brać w okolicach 2 bo coś tam jeszcze pokaszlą zanim spółka totalnie pójdzie na dno....- tyle ode mnie
czasami to sie was czytac nie chce wszyscy sie wymadrzaja tylko dlaczego ze strata są ?
dzis dopiero "mędrcy wątku" wyjdą chociaz na 0....
na gieldzie to się liczy analiza techniczna i fundamentalna - to daje jedną całość no ,ale jak ktoś pisze ,ze jedno czy drugie się nie liczy ,albo nic się nie liczy to o czym rozmawiać z takimi ?
A zauważyłeś magiczne słowo "teraz" w mojej wypowiedzi? Bo na giełdzie to jest też tak, że różne rzeczy liczą się mniej albo więcej w różnym czasie >>>>>>>>>>>>>>>
Kurs Orco ,a zniesienia Fibonnaciego.
Biorąc pod uwagę najniższy kurs jaki wystąpił w historii notowań spółki- czyli 2,39 z 17. 04 i jako najwyższy punkt 5,52 z 28. 03 br, to jeśli nastąpi zwrot kursu to minimum korekty wypada na cenę 3,12 jest to 23,6% ,następnie 50% zniesienia to 3,94 , no i jeszcze 61,8% to cena 4,30.
Zaznaczam, że niesienia Fibo służą do wyznaczania kursu korekcyjnego a nie dołków !
zniesienia fibannaciego służą w dwie strony są szczególnie przydatne na spółkach gdzie są zawsze minima historyczne - najlepiej się sprawdzają
zaś co do zniesień w górę - racją.... stąd ja żałuję ,że nie wywalałem po 3,09 jak mi tu niektórzy pisali tylko wszedłem tu i wyszedłem i jestem na zero...
a tam jest właśnie pierwszy opór stąd dwa czy trzy razy był już ten poziom atakowany ,a potem zleciało i znowu mamy to co mamy............
tym bardziej styuacja makro nie zachwala do tego by ten poziom mógłbyć przełamany obiektywnie oceniam bardziej 2 zł niż 3
a jak ja piszę głupoty to niech ktoś się podłączy do dyskusji i napisze kto ma rację kto gra na GPW kilka lat i napisze czy zniesienia Fibannaciego nie stosuje się tylko do wzorstów ,ale głównie do spadków...
Drogi 1groszu ,zniesienia Fibonnaciego stosuje się do wyznaczania zasięgów ruchów korekcyjnych po spadkach i odwrotnie po wzrostach , ale zawsze musisz mieć dwa punkty zaczepienia, tzw widełki min-max lub odwrotnie max-min :)
Odsyłam cię do literatury na ten temat. Pozdro.