Dnia 2014-04-30 o godz. 11:39 ~wert napisał(a):
> nie kumam teraz zachowania kursu,
nie wiem czy mamy
> zbieranie czy dystrybucje?
Narysuj sobie trójkąt po dziennych szczytach poczynając od 17.04.2014 i dziennych dołkach startując od 22.04.2014 i wtedy zrozumiesz. Jest jeszcze drugi, większy trójkąt ale jak wybije z tego w górę to i prawdopodobnie tamten również co wynika z teoretycznego zasięgu tego pierwszego. Pozdrawiam.
Trzeba bylo nie wywalac dzis w dolku po 2,20 teraz patrz i placz jak Ci pociag odjezdzam na ok 5zl moze i wyzej, za glupote i niewiedza trzeba placic, a ja Ci powiem ze 5zl to tu malo jeszcze bedzie, stawiam na ok 20zl w ciagu roku - czekac co wykombinuje Matyjas, ale pewnie tez zrobi tak by wyszlo na jego i zarobi kilka baniek tu na akcjach podobnie jak na pmi tam ze spolki smiecia zrobil dobra spolke ktora miala w 2013r ponad 160mln zl przychodu i 3,5mln zl - zysk wyniosl wiecej niz kapitalizacja spolki w dolku kiedy chodzila po 10gr to musiala przeciez urosnac na te prawie 4zl! ja sie wcale nie dziwie, tylko podziwiam tego goscia ze zrobil wtedy dobra spolke ze smiecia mimo iz na krotko ale mu sie udalo, teraz juz tam na pmi raczej nic nie bedzie, bo tam akcje sprzedal i sie przeniosl na formule juz ma ok 40%formuly z podmiotem powiazanym, czytac infa dokladnie to moze zrozumia co niektorzy co tu sie swieci i jaka jazda nas czeka, z tym ze moze to potrwac jak zwykle :)
e juz tak pieknie nie bedzie po tych walkach na pmi tadzik jest na cenzurowanym wiec trzeba cos pokazac prawdziwego i prawdziwy zysk a nie jak na pmi lipne raporty i umowy!!!
graham nie ma co meczyc ludzi!!! jak ktos nie chce zarobic niech dalej wypisuje brednie ze ta spolka to smiec itp. zamiast patrzec na AT to ludzie wypisujecie jakies pierdoly ze matijas to matias tamto. a co was k... obchodzi jak ktos kombinuje i zarabia.Sami zacznijcie kombinowac i moze wtedy czegos sie dorobicie. Obojetnie na jakie forum nie wejde to wszyscy to zlodzieje, spolka ch....Ludzie ogarnijcie sie troche.W Polsce dlatego jest jak jest bo wiekszosc ludzi potrafi tylko narzekac i nic wiecej.....Do roboty sie brac!!!!Pozdrawiam
A co do naszej spoleczki to radze dobierac!!!!!uwazac na opor na ok 3.6!!!!a wrazie poleci w dol ja wychodze jezeli zejdzie ponizej 1.8!!!w co raczej watpie. ale uwazam ze trzeba byc gotowym na wszystkie scenariusze!!!!Miilego Weekendu i douslyszenia w poniedzialek
Ja wolę jak ludzie piszą że śmieć i że zaraz ogłosi upadłość. Pamiętaj że większość na giełdzie nie ma racji, a zarabiają jedynie nieliczni. Jak kupowałem United po 19gr potem była korekta do ok 15gr to same komentarze negatywne że leci na 2gr i że upadnie do końca tygodnia. Wytrzymałem i sprzedałem akcje po 32gr w momencie kiedy na bankierze 99% komentarzy było super optymistycznych że akcje lecą na 2zł. :)
Nie wiem co oni maja do pana Matyjasa pewnie pisza to Ci ktorzy dali sie ubrac juz po wszystkich faktach na PMI, a gdy kosztowal 10g kiedy zaczal Matyjas zbierac akcje z rynku gdzie wtedy ludzie byli, a mogli zarobic wowczas kilka tys % wiadomo ze tez nie odrazu, ale fakty nie klamia od dolka 8gr do prawie 4zl PMI wzrosl po przejeciu przez Matyjasa i rozpoczeciu nowej zmiany dzialalnosci.
Co wazne spolka szybko zaczela zarabiac miala nawet chwilowo w 2013r ponad 160mln zl przychodu i ok 3,5mln zl zysku pozniej Matyjas wyszedl ze spolki sprzedajac akcje na gorce - zgarnal kilka mln zl zysku na akcjach, teraz laduje sie od pewnego czasu mocno w formule skupujac na obecnych poziomach powyzej 2zl wiec tez bedzie chcial zarobic tutaj grubo..
Nic tylko czekac na zmiane dzialalnosci na formule, poki co oczyszczaja spolke z dlugow i zbednych niepotrzebnych im nieruchomosci z poprzedniej dzialalnosci, bo na co im one skoro i tak zajma sie czyms innym..
Ciekaw tylko jestem co to za dzialalnosc, kiedy nas o tym poinformuja i jak wysoko dojada z kursem, mam przeczucie ze zrobia tu min. 20zl moze i potrwa to z rok, a moze znacznie szybciej, tutaj cierpliwi zarobia ladnie, podobnie jak dawniej na precious investment founds(PMI)
Pewnie wiekszosc ludzi kupi jak zwykle pozniej na gorce liczac na dalsze wzrosty, ale trafi na korekte i straci, jak zwykle zarobia nieliczni..
Milej majowki :)
Powodzenia ale watpie by Ci ktos oddal jeszcze w tych cenach, sam bym dobral wiecej ponizej 2zl :D bylo widac ze w ostatnich 2dniach drobni - niecierpliwi wyszli bo potrzebowali tez kase na majowke ja wiem na wakacje, alkohol? :P Wzrost byl w poniedzialek przy znacznie wyzszych obrotach i na ladnym plusie po czym wtorek-sroda male obroty na malym spadku i lecimy dalej w gore, kazda osoba z wiekszym doswiadczeniem na gieldzie przyzna mi racje..
Za dużo "ulicy" już ma akcje i wieszczą wzrost... Spójrz na arkusz "S". Czekam poniżej 2 zł. Ale to oczywiście moja subiektywna opinia. Jak odjedziecie beze mnie nie będę płakał i będę Wam kibicował.
a ja se dzis dobralem za zysk z Tamexa :P nie ma co czekac, jesli spadnie to mocniej usrednie w dol bo mam jeszcze sporo innej spolki, wiec mam za co dobierac wiec nawet mnie ucieszy ewentualny spadek jeszcze, bo i tak bedzie tu predzej czy pozniej znow powyzej 4zl a w dluzszym czasie sporo wiecej nic tylko czekac, a drobni oddali jak pisalem w pon-wtorek - zreszta nawet sie tym chwalili na forum parkietu idzie poczytac, panikarze jacys czy co? hehe :D
Dnia 2014-05-02 o godz. 09:39 ~Dr_Lubicz napisał(a):
> Za dużo "ulicy" już ma akcje i wieszczą
> wzrost... Spójrz na arkusz "S". Czekam
> poniżej 2 zł. Ale to oczywiście moja subiektywna opinia.
> Jak odjedziecie beze mnie nie będę płakał i będę Wam
> kibicował.
Lubicz pochwal się, ile już zebrałeś poniżej 2 zł.
pisza cos o kopalni na forum parkietu, jesli tak to znow winda na 8zeta :D
pewnie ktos se jaja robi, ale na tej spolce nie mozna niczego wykluczyc, nic mnie tu nie zdziwi, bedzie sie tu jeszcze dzialo i to nieraz spolka bedzie pogrywana przez dluzszy czas jak dawniej pmi..