co się nie spodobało, no to fakt, wasza spółdzielnia bierze się właśnie za openneta, a pisałem by nie tykać formuły ...........na opennet 30 zł możliwe
nie no oczywiście......... 07. 04 to było zejście poniżej 20 %, dziś mamy 28. 04, ...no to można z dużym prawdopodobieństwem przypuszczać, że nie mają już nawet 5% .....a pisałem, że jak na takiej spółce są takie obroty, to musi to być ubieranie ......opennet 30 zł i oczywiście znów miałem rację ......
Dnia 2014-04-28 o godz. 21:01 ~ramzes napisał(a):
> nie no oczywiście......... 07. 04 to było zejście poniżej
> 20 %, dziś mamy 28. 04, ...no to można z dużym
> prawdopodobieństwem przypuszczać, że nie mają już nawet 5%
> .....a pisałem, że jak na takiej spółce są takie obroty, to
> musi to być ubieranie ......opennet 30 zł i oczywiście
> znów miałem rację ......
Moim zdaniem wciągał tadzik lub ktoś z nim powiązany. To nie poszło w ulicę. W tych dniach o podwyższonych obrotach były umówione transakcje w dużych paczkach. Jeśli obserwowałeś notowania to wiesz o tym. Chyba ,że byłeś zajęty agitowaniem Openneta :)
Dnia 2014-04-28 o godz. 21:07 ~kkk napisał(a):
> Dnia 2014-04-28 o godz. 21:01 ~ramzes napisał(a):
>
> nie no oczywiście......... 07. 04 to było zejście poniżej
> > 20 %, dziś mamy 28. 04, ...no to można z dużym
> > prawdopodobieństwem przypuszczać, że nie mają już
> nawet 5%
> .....a pisałem, że jak na takiej spółce
> są takie obroty, to
> musi to być ubieranie
> ......opennet 30 zł i oczywiście
> znów miałem
> rację ......
Moim zdaniem wciągał tadzik lub ktoś z nim
> powiązany. To nie poszło w ulicę. W tych dniach o
> podwyższonych obrotach były umówione transakcje w dużych
> paczkach. Jeśli obserwowałeś notowania to wiesz o tym.
> Chyba ,że byłeś zajęty agitowaniem Openneta :)
RAMZES TERAZ PŁACZE BO MU OPENNET ZLECIAŁ NA TWARZ:)))
...jesteś następnym w kolejce po zakupy na open, szkoda tylko, że to ty, bo sie zmoczysz po podbitce 20 %, .........ale inni może nie i nie zleciał na twarz, tylko ktoś próbował zdołować kurs, jeśli ktoś obserwował notowania, to się nasuwa jedno słowo,... żałosne ....
Info smieszne - majace tylko na celu sploszyc drobnych, by inny grubszy mogl dobrac wiecej akcji jeszcze po taniosci.. Sam mam ponad 2x tyle akcji co sprzedali na poczatku kwietnia, pewnie dogadali sie z Tadzikiem ze jak sypna troszke w rynek to Tadek im zwroci roznice w kursie na tych akcjach w gotowce, a przynajmniej moze troche zahamuje jutro wzrosty na formule dzieki temu infie i Tadek zbierze wiecej akcji z rynku jutro od drobnicy(spekulacje, ale bardzo prawdopodobne wedlug mnie)
Na spolce sa w ostatnich dniach duze obroty jak na tak mala spolke, widac golym okiem, ze ktos dalej mocno zbiera akcje stawiam ze to Tadek. W ostatni piatek dokupil akcje i mysle ze nadal to robi i niedlugo chcac nie chcac bedzie musial znow poinformowac rynek o zakupie akcji.
FF coraz mniejszy bo ten akcjonariusz tylko ok 1% sprzedal a ja sam dzis kupilem ok 2% i nie zamierzam oddawac jak nie odbije chociaz do ok 5zl, oficjalny FF wynosi 14% wiec mozna przyjac ze wynosi juz zaledwie ok 13% +-sprzedane akcje przez udzialowca i kupione dzis przeze mnie ponad 20k papiera, a jestem przekonany ze ktos z wiekszych jeszcze dzis dokupowal wiec FF jest jeszcze mniejszy + czesc ludzi z was moze zakupilo dzis wiekszy pakiet i tez nie zamierza puszczac tanio - jesli mysla to tanio nie oddadza proste :)
Co niektorzy smiali sie ze mnie jak pisalem pisalem ze United wzrosnie, zobaczymy czy sie tez beda smiac na formule jak bedzie latac po 5zl(w krotkim czasie) i znacznie wyzej(w dluzszym czasie).
...no ja rozumiem, że się ubrałeś po pachy ,. ale fakty sa proste ..wszystkich akcji 1 300 000, przewalonych od 07. 04 do dziś- 950 000, to co to jest jak nie ubieranie na przewalaniu, zobacz sobie chociażby opennet, gdzie ff to ok 1 mln akcji ( przynajmniej teoretyczny, bo wiekszość już jest zebranych ), a jak wygladają obroty i są naprawde duże jak na NC, tylko, że są faktyczne, bez przewalania z kieszeni do kieszeni .....
...no tak trzeba znaleźć coś innego, no to przecież nie bedziecie zachwalać openneta, .......ale gratuluję, wreszcie coś normalnego z perspektywami z odpowiednim ff 25-30 zł !!!!
Widac ze malo wiesz, bo nie masz racji i ze sie ubrales na openncie a jak pisalem by go brac jak kurs byl 1,50 ze dojdzie do 3-4zl w krotkim czasie to doszedl nawet do 5zl czemu ludzie zawsze kupia na wybiciu i pozniej placza ze korekta zamiast brac przed wybiciem i zarobic..
Teraz pisze ze 8formula wzorsnie do ok 5 - 8 zl za jakis czas, w dluzszym czasie moze byc nawet znacznie wyzszy kurs(tym bardziej patrzac jak mala kapitalizacje ma teraz spolka) i o ile T. Matyjas zrobi tu cos podobnego co dawniej na PMI gdzie kurs urosl z 8gr na prawie 5zl!
zauwazylem :) ale ludzie zawsze robia ten blad ze sie do spolki przywiazuja i pozniej traca kase niepotrzebnie zamiast sprzedac na gorce i odkupic taniej to trzymaja wciaz akcje :D
nie wiem na co patrzysz ale zaraz odbicie w gore. U siebie widze ladny trojkocik odbije sie od ok 2.30-2.34 i do gory
ja mam tylko 600 akcji jestem leszczykiem i zarobilem dzieki(waszym wypocinom ramzes) 50% wiec nie pisz ze ktos kogos ubiera bo nawet ty kolego jestes ubierany nawet sobie sprawy nie zdajesz. A dlamnie nie ma roznicy czy ubieraja czy skupuja wazne jest zebym to JA zarobil
Ramzes Ty chyba nie wiesz naczym polega gra na giełdzie!!!przypomne ci zeby ktos mogl cos wygrac drugi musi stracic innej opcji nie ma to jest tzw ubranko. taki specjalista z ciebie a podstaw nie znasz. zalecany powrot do podstawowki pozdro pisze tak uszczypliwie bo nie mozna cie po prostu sluchac.
i najważniejsze-pewien pan ma 290 k ,nikt mi nie powie że to leszcz:))
a co do ramzesa -nawet pies potrafi ugryżć swojego pana a co dopiero spółka giełdowa:)
przywiązać sie to można do kotka lub pieska a nie do akcji:)
wlasnie o to chodzi. Wiadomo ze zal sciska jak sie za szybko wyjdzie a spolka dalej rosnie,a le to zycie trzeba grac dalej. Pamietam jak rok temu kupilem sobie fachowcow za 8 gr potem ktos zaczial straszyc pkc i ucieklem po 11 gr fakt ze zarobilem ale zobacz po ile dzisiaj stoja masaktra jakas!!!grunt to trzymac sie swoich zasad ktore wlasnie tobie przynosza wyniki no i co najwazniejsze nie pekac jak wiekszosc straszy pozdro
Dnia 2014-04-29 o godz. 12:35 ~kawiarz napisał(a):
> wlasnie o to chodzi. Wiadomo ze zal sciska jak sie za
> szybko wyjdzie a spolka dalej rosnie,a le to zycie trzeba
> grac dalej. Pamietam jak rok temu kupilem sobie fachowcow
> za 8 gr potem ktos zaczial straszyc pkc i ucieklem po 11 gr
> fakt ze zarobilem ale zobacz po ile dzisiaj stoja masaktra
> jakas!!!grunt to trzymac sie swoich zasad ktore wlasnie
> tobie przynosza wyniki no i co najwazniejsze nie pekac jak
> wiekszosc straszy pozdro
i oto chodzi pozdr.
lepiej czasami sprzedac na lekkim minusie niż trwać ,,aż po grób,,ale to już jego problem co zrobi jak zleci niżej a ma ,,warunki,, ku temu ,co innego formułka
p.s
nie naganiam ,sami analizujcie,czytajcie infa,informacje o akcjonariuszach i sprawdzajcie jak się zachowywał kurs po kupnie tego czy owego ,,rekinka,,
streetbas co do czytania to owszem ale wyciagania wnioskow to nie koniecznie. ja pilnuje AT w wiekszosci sie nie myle ale nieraz nie mam tych przyslowiowych jaj. Bo zdaza sie ze na forum jest negatywna opinia po jakims zlym info a wykrest mowi mi co innego i wtedy mam dylemat. co najwazniejsze to wykres sie nie pomylil a wszyscy co tak stekali na spolke nagle ucichli i dopiero jak przyszly spadki mowie tu o korekcie to nagle orzywali bo kiedys cos pisali poprostu to jest zalosne. Tutaj widze ladny trojkat ktory mowi mi o wybiciu polecal bym dokupienie jak przebije 2.8 wczesniej moze sie jesczcze zawinac od 2.65 pozdr
do steetbass: czytalem starsze posty na tym forum i zauwazylem ze pisales w lutym ze kupisz po 1,5zl udalo Ci sie kupic wtedy? bo widze ze kurs do tylu spadl miales nosa a pozniej urosl do 5zl :D mogles 300%zysku zgarnac jesli Ci sie udalo to gratki, mysle ze teraz moze byc podobnie albo i znacznie lepiej bo akcji jeszcze mniej w wolnym obiegu..
niestety nie,w owym czasie miałem nov i opennet ale tez zarobiłem,nie tyle ile bym chcial ale zawsze cos,
co do obecnej sytuacji..no cóz ,moze byc i 10zł,wszystko zalezy od prowadzącego,na at nie patrzę bo nie trzeba przy obecnej cenie:)
pozdr