Przypadkowo.
Kophaus zalega potężnie z płatnościami. Nie każdy ma ochotę czekać i słuchać wykrętów.
Pytanie, czy taki wniosek wpłynie przed wynikami czy po.
Bo zamiast podbitki, będzie dobicie i to okrutne.
To teraz ja: miałem tego nie pisać, ale trochę się otworzę. Jestem prawnikiem i ekonomistą. To co piszesz jest totalną bzdurą - syndyk nigdy nie skałda wniosku, bo robi to dłużnik lub wierzyciel. Nie podważam Twojego stanowiska, że spółka pójdzie w dół, bo ja uważam, że będzie wybicie. To się okaże, ale idź na jakieś studia (ze zrozumieniem) albo przestań pisać bzdury!!!
Możesz mnie obrażać, ale tylko sobie wystawiasz świadectwo.
Jedziemy na tym samym wózku - mamy w portfelu spółkę, która lada moment może zbankrutować.
Nie mam kompetencji, aby oceniać twoje wykształcenie, ale wyraźnie się mylisz co do możliwości ogłoszenia upadłości przez syndyka. Sprawdziłem w necie :
24 maj 2013 - Uprawnienie do zgłoszenia wniosku o ogłoszenie upadłości dłużnika ma także syndyk albo zarządca masy upadłości, w skład której wchodzi ...
http://prawnikbiznesu.pl/wniosek-o-ogloszenie-upadlosci/
... i utwierdziło mnie to w przekonaniu, że niestety moje informacje mogą się potwierdzić :(
Niema komunikatu, niema nigdzie informacji, a ty wypisujesz takie rzeczy. Albo jesteś sfrustrowanym byłym pracownikiem tej firmy, albo albo naganiasz na spadki by ktoś grubszy od Ciebie mógł łyknąć większy pakiet po niższej cenie.
Ta spółka w ogóle nie informuje o niczym ( poza fantasmagoriami typu rynek główny ).
Ewidentnie ktoś żeni gruby pakiet, ale informacji o zejściu poniżej progów też nie ma.
Typowe zachowanie bankrutów ( opłaca się zapłacić karę, ale pozbyć się bezwartościowych akcji ).
Co do wiedzy - trafiłem przypadkowo. Szukałem kontrahentów Kophausu w moim rejonie w celu zasięgnięcia opinii ( to skuteczna metoda - przekonałem się o tym przy zwale na Alterco ). Kontrahentów poleciło mi pewne biuro doradcze - tylko tyle mogę ujawnić.
... czyli znowu nic konkretnego. Jak zaczynasz siać panikę to poprzyj to chociaż jakimś sensownym argumentem, a nie piszesz, że firma wydmuszka, jest tragicznie źle, ale nic wam nie mogę więcej powiedzieć.
To czemu jeszcze siedzisz ze swoimi akcjami ? ... sprzedaj to, uratujesz to co jeszcze da się uratować.
Zachowujesz się jak gówniarz który obraził się na całą piaskownice bo zabrali mu grabki.
Jak zwykle w necie piszą bzdury - krótka odpowiedź, bo za moją wiedzę z reguły biorę pieniądze...Syndyk lub zarządca jest wyznaczany przez sąd, a nie są miarą samą dla siebie. Pisałem wcześniej kto może zgłaszać wnioski i nie publikuj błędnych treści pozyskanych z netu - wiem, co piszę!!!
Pisałem, radziłem, tłumaczyłem - dziś komornik siedzi w spółce, wkrótce licytacje majątku i upadłość.
Wyniki to tylko parawan, za którym kryje się smród.
Hala nie zostanie ukończona, spółka ma kilkanaście procesów z inwestorami.
Tyle wiem na dziś.
Dnia 2014-05-06 o godz. 15:51 ~demot napisał(a):
> no popatrz - ja tez dzwoniłem i usłyszałem coś zgoła innego
> ...... ciekawostka .......
co usłyszałeś nie ściemniaj ! tel do spółki 957462810 jeżeli jest wszytko ok to dlaczego nie dadzą żadnej informacji ? ? ? tylko opowiadają że może pod koniec tygodnia coś napiszą ?
sory ale wpisy zrobily sie zalosne. Doprowadzaja do smiechu. co wy sie licytujecie? Tu nie mozna nic sensownego znalezc w waszych wypowiedziach. Zachowujecie sie jak dzieci. Ja dzisiaj nabylem pakiet i dalej nabywam wkoncu po cenie ktorej chcialem. Ciekawe czy wygram z panikujacymi
wiatrak a jak tam twoje mci z kierunkiem na 38. i powiedz jak to jest ze jak naganiasz na wzrost to za chwile spada a jak na spadki to rosnie. ile Ci placa? I ogarnij sie z podawaniem falszywych informacji;D chociaz dzieki tobie udalo mi sie dzisiaj kupic duzo po 28 i moze uda po 27 jutro wiec dziekowac. to tak jak zwyklemu jkowaskiemu na united przy 16gr tez bartdzo pomagal w zbieraniu;)