• Prognoza Autor: ~spoko [83.24.154.*]
    Pierwsze kwartały od kilku lat zakończone były zyskiem netto na plusie.
    Ceny wyrobów mleczarskich wzrosły w pierwszym kwartale.
    Dlatego uważam że pomimo wysokich cen mleka ,zysk będzie na plusie.
    Cena mleka sukcesywnie spada ,dlatego tendencja zysku netto utrzyma się.
  • Re: Prognoza Autor: ~John [83.10.100.*]
    Ja prognozuję raczej neutralny raport lub niewielką stratę. Dobrze by było gdyby spadło do 38-40 groszy, po tej cenie mogę odebrać 30K jak komuś potrzeba kasa a nie ma czasu czekać:) Więc śmiało możecie zepchnąć bo widzę że ktoś się bardzo niecierpliwi...

Zysk się pojawi ale myślę że dopiero w IIQ. Takie jest moje zdanie.
  • Re: Prognoza Autor: ~nnnnn [176.97.252.*]
    moim skromnym zdaniem może spaść max do 30 gr

już niedługo raport to zobaczymy (*.*)
  • Re: Prognoza Autor: ~JS [193.238.180.*]
    Bardzo fajna spółka. Nie jadłem jeszcze ich wyrobów ale wyglądają zachęcająco.
    Jedyny problem w tym, że nikt się tym nie interesuje i obawiam się, że ta sytuacja się nie zmieni bo po co komu takie akcje jeśli spółka nie płaci dywidendy ani przejąć jej nie ma jak. Właściwie to czemu oni weszli na NC? Przecież to spore koszty bycia spółką publiczną.
    JS
  • Re: Prognoza Autor: ~dywidenda [83.29.39.*]
    Dywidendy płaci ta Spolka, ja juz uzbieralem na niej 10 groszy... w tym roku koniunktura sie odwraca i z koncem roku beda duze zyski a wiec i dywidenda znowu wpadnie takie moje zdanie.

Fakt male zainteresowanie jest lepiej spekuliwac na NC i kupowac Spółki bankruty albo przekretowcow... niz skupic sie na dobrych Firmach rodzinnych
  • Re: Prognoza Autor: ~JS [89.171.123.*]
    A o jakiej koniunturze piszesz?
    Przetwory mleczne to raczej stabilny rynek, który moim zdaniem rozwija się w tempie 3-5% rocznie. W tym roku możemy mieć cichą wojnę handlową z Rosją więc może się zdarzyć, że konkurencja w tej branży na naszym rynku wzrośnie więc i ceny pospadają.
    Czy Milkpol jest na to przygotowany?
    JS
  • Re: Prognoza Autor: ~JS [89.171.123.*]
    Z tego co wyczytałem w ich raportach to surowiec ( skupowane mleko) zdrożał w ciagu roku o 30%, a podnieść mogli ceny raptem o 3% i to na wybrane artykuły.
    Firma bardzo fajna ale moim zdaniem powinni postawić na własna sieć sprzedaży i promować naturalne wiejskie produkty , a nie ścigac się z Bakomą w marketach.
    JS
[x]
MILKPOL 5,19% 0,81 2025-09-10 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.