Trochę to niepoważne...gdyby chciał to by kupił te 50 kilo bez problemu wczoraj - dla mnie to zabawa jednej i tej samej osoby - wie dobrze że może ustawiać cały dzień TKO bo mu takich wideł nie puszczą...i pokazuje do 150 albo 250 % TKO...gierki...tak się nie kupuje
A czy ktoś namawia do kupna.
Wielu czekało licząc na groszóweczki.
Jak dla mnie obecna cena jest bardzo niska.
Wystarczy prześledzić ostatnie kwartały i pomyśleć.
Oczywiście może być jakiś trup w szafie, ale to mało prawdopodobne. Tym bardziej, że prezes dobierał walorków.
Zresztą najbliższe kwartały odpowiedzą na wiele pytań.
Podaż praktycznie znikła.
Poprzednie podejścia powodowały zwiększoną podaż.
Może w końcu walor ruszy do góry i zmieni trend.
Sytuacja na spółce jest korzystna, coraz lepsza, więc są powody do wzrostów.
W maju raport za I kwartał.
A niech będzie realizacja.
Jednych safysfakcjonuje 10 %, innym nawet 200 % to malo.
Tutaj idzie gra o co innego, przynajmniej dla długoterminowych. Ja również siedzieć mam zamiar 3-5 lat.
Jednodniowe skoki zwisaja mi, choć z drugiej strony powodują zainteresowanie walorem.
Początek super.
Ale wolałabym, aby kurs na razie się ustabilizował na tym poziomie.
Wskaźniki się wychłodzą i będzie OK.
A jak wyniki ładnie zaskoczą to kolejna fala wzrostowa.
Bez przesady.
Ale w perspektywie 3-5 lat poziom 5-6 zeta jak najbardziej możliwy.
Choć teoretycznie twój wariant możliwy. Rynek nie takie cuda widział. hihihi
to NC i jeżeli znikną zlecenia sprzedaży to będzie widłami rosnąć na nawet wyższe poziomy
na razie pare zleceń realizuje zysk więc należy chwilę poczekać i jedziemy dalej
jedno lub dwa zlecenia kupna za pare tys i wisi na widłach
aż do piątku
od poniedziałku powtórka z rozgrywki i tak do 4-5 zł
to tylko moje zdanie...
nie namawiam ,nie zmuszam
Niezły dzień na walorze.
Gro obrotu powyżej wczorajszego zamknięcia.
Ładny plus na koniec, choć podaż dzisiaj była aktywniejsza. W sumie to normalka. Niektórzy chcą zrealizować zysk.
Zakopac i czekać.
Chyba muszę się zgodzić z przedmówcą, że czeka nas zjazd. Pytanie czy tak silny? Nie wiem. Na pewno zjazd bo tu nie ma siły na wzrosty. Chociaż... NC. Tu cuda się zdarzają.
żeby nie zostać posądzonym o naganianie czy trolling - cały rok poprzedni przesiedziałem na papierze ze średnią 40 groszy...widziałem piękną jazdę na 68 i potem pałowanie do krwi....te trzy sesje teraz były kapitalne ale dzisiaj pary brakło...
Obawiam się jednego - za duży ten wystrzał przed wynikami, więc albo jest kapitalnie (ale dlaczego w takim razie nie brali dalej) albo jest kicha i upychali nam papier...
I przyznam szczerze - skróciłem na tych sesjach pozycję bo taki zysk to jednak zysk.
Pozdrawiam i życzę nam jazdy w kosmos. Bo połowę akcji jeszcze mam :)
Nie brali bo w końcu wyskok byl od 40 groni. Procentowo to mega zysk. Więc nie ma się co dziwić, że nie było ostrego brania.
Też mam walora od dawna, ale czekam z nim przynajmnij 2-3 lata.
Wyniki muszą być coraz lepsze, a to winno się przełożyć na kurs.
pójdę za radą ksenona i poczekam na jeszcze jeden lub dwa ataki
póki co widać ,że ferajna nie nasycona wzrostami , więc może być jeszcze grubo powyżej 1 zł
hehe. po tak długim konsolidowaniu to mysle ze jeszcze pojdziemy i to bez infa, jesli bedzie info albo mega wyniki to 2 zł i wiecej.
CO do dzisiejszej sesji to brali chetnie ale od 13 czekali az beda do koszyka wrzucac i tak pozbierali na 93 groszach i na koniec na 80 pare kilo. Dzis zbyt widoczne duze pakiety były zeby to nie roslo dalej. 80 groszy bedzie oporem.
również tak uważam. z moich wyliczeń wynika,że powinno jeszcze rosnąć,ale możliwa w piątek korekta,zważywszy też na małą płynność na rynku w piątek. Od poniedziałku znów wrócimy do gry-mam nadzieję
Nie spekulowac na krótko tylko dobierać na long.
Perspektywy super.
Pierwsze zakupy robilem ponad rok temu, dobierając po drodze.
Rok 2012 byl najgorszy, ale juz 2013 znacznie lepszy.
Kluczowe tutaj było wniesienie spółki OPT po cenie 6 zeta za walora.
W perspektywie 2-3 lat taki poziom jest realny.
w takim tempie to do 6 zł może dojść w kilka sesji
co z jednej strony cieszy ale z drugiej takie jazdy zawsze budzą strach wśród gracy.
jednak chęć łatwego i przede wszystkim szybkiego zysku jest większa od strachu:)
Ale wtedy byłoby to czysto spekulacyjne.
Wolałbym wzrosty, które mają uzasadnienie w wynikach spółki.
Choć z drugiej strony mala spekulacja mile widziana, ale bez przesady.
będzie jak będzie
warto jednak jeszcze trochę posiedzieć i poczekać przynajmniej kilka sesji , może głowny akcjonariusz wywinduje kurs do pierwszego oporu na 1,85
No widze sytuacja sie rozwija niezle. Jednak bylo branie duzych wolumenow jak na ta spolke i niewielka dystrybucja -raczej spekulantow. Sadze, ze wzrosty beda mialy poparcie w fundamentach, a to dobrze dla mnie -akcjonariusza posredniego. Jesli przychody w tym roku wzrosna o minimum 30%, to EBITDA bedzie juz dosc pokazna, a i zysk netto sie pokaze.
Wygląda, ze był to faktycznie sądny dzień.
Dotąd w krótkiej historii spółki nie było takiego wybicia.
Po mega spadku od debiutu spółka była dlugo w konsolidacji.
W międzyczasie nastąpiła jakościowa zmiana w samej spolce.
Kolejne kwartały powinny to potwierdzić
Ksenonek sprzedal i teraz czaruje.
Nie sądzę, aby korekta ostatnich wzrostów zeszła tak nisko. Na razie widać, że walor jest mocny i spada tylko na chwilkę, aby zaraz zebrać z prawej.
Ksenon pewnie liczył na powtórzenie scenariusza poprzednich wyskokow. Jednak ten póki co jest najsilniejszy.
moim zdaniem najblizszych dniach jeszcze wzrosty. niewiele chce oddawać poniezej 1zl, a chetni na kupno się znajdują. wolumen maleje a stoimy w miejscu. powinno byc dobrze, 1,50 to realny zasięg