zalecenia uni eropejskiej sa żeby od któregoś tam roku budowac domy energoszczedne i POlski rzad juz wyasygnowal jakąś tam kase na domy pasywne dla zainteresowanych dotacja może wynieść nawet 50 000 tys zł myslę że to dobrze wróży kopahaus.Moim zdaniem za rok akcje bedą warte powyżej 6 zł to optymistycznie ,a może dopiero za 2 lub trzy lata osiągna cene 9 zl
swego czasu nie tu na forum ale swoim znajomym mówiłem to o inwestycji w uboatline byłem przekonany o słuszności inwestycji w ta spółke ale nie wiedziałem że az taki bedzie zysk a o kupnie ubotline mowiłem gdy kurs chodzil po 1zł uważam i mam nadzieje że kopahaus osiagnie kurs 6zl w ciagu roku oczywiscie niepotrzebne będzie zamieszanie za zmiana rynu a to coś sie może zacząc przeciagac a wtedy kurs bedzie niestabilny
Skoro ciekawi to odpowiem na Twoje pytanie.
1.Spółka,która informuje akcjonariuszy o przejściu na gpw i dalej nie robi w tym kierunku np. podpisuje w realu umowy na budowy osiedla domków, z tego jest kasa,
2.Do przejścia potrzebna jest kasa, która przełoży się na wartość akcji,
3.W tej chwili jest to 0,50 zł.,liczona jest średnia z kilku miesięcy,
4.Więc nie wystarczy wygórować kurs do 0,50 zł.
5.Od ostatniego komunikatu minęły dwa miesiące i nić.
Dziwnie to wygląda.
Ala, to co piszesz nie bardzo trzyma się kupy, a dla czego ? ... już Ci wyjaśniam:
1. Proces przechodzenia na rynek główny, trwa średnio 1-1,5 roku.
2. Aby przejść na rynek główny potrzebna jest kapitalizacja rzędu 48 mil., osiągną ją gdy cena za akcję będzie wynosiła ok. 0,7 gr. (przy dobrych wynikach (które nam się szykują) ten pułap możemy zobaczyć w ciągu pół roku lub szybciej).
3. 0,50 zł ? - gdy kurs będzie oscylował w granicy 0,7, nie widzę problemu.
4. Oczekujesz, że co miesiąc będą publikowali komunikat, że jest świetnie ? ... he he he, poczekaj do 13 maja, będą publikowali wyniki za 4 kwartał.
Ala, czy wiatrak, aby przypadkiem nie pochodzi z Twojej rodziny ?
Wiatrak nie wiem kiedy dzwoniłeś i do kogo?
Postanowiłam to sprawdzić dzisiaj.
Dosłownie kilka minut temu zadzwoniłam na nr podany na Parkiecie czyli 95 746 28 10 i o dziwo telefon nie był głuchy.
Pani poinformowała mnie, że jeżeli będę chciała dowiedzieć się czegoś więcej to mogę zadzwonić po godz. 8.00.
Wiatrak to naganiacz, sfrustrowany dzieciak który zainwestował w kopahaus całe kieszonkowe i nie może przeżyć, że kurs od razu jak kupił nie poszybował w okolice 10 zł przez co nie może kupić nowej gry na Playstation.
Jak patrzę na te zbitki to na 0,40 się nie zatrzyma - szkoda, że nie mam kasy na rachunku, bo chętnie bym dokupił... Obstawiam do połowy 2015 roku po około 1,50 PLN. Pozdrawiam wszystkich poza p. Wiatrak