WDM podpisał dwie umowy: na przygotowanie i przeprowadzenie Oferty Prywatnej emisji akcji oraz w zakresie świadczenia usług Autoryzowanego Doradcy Perma-Fix w związku z planowaną przez tę spółkę emisją akcji.
Komunikat EBI spółki Perma-Fix:
"Zarząd PERMA-FIX MEDICAL S.A. ("PFM") informuje, iż w dniu 22 kwietnia 2014 roku do siedziby spółki wpłynęła podpisana umowa pomiędzy PERMA-FIX MEDICAL S.A. a Domem Maklerskim WDM S.A., przedmiotem której jest przygotowanie i przeprowadzenie Oferty Prywatnej, a także doradztwo w zakresie pełnienia przez WDM funkcji Oferującego dla akcji spółki PERMA-FIX MEDICAL S.A.
Ponadto Zarząd PERMA-FIX MEDICAL S.A. informuje, iż w dniu 22 kwietnia 2014 roku do siedziby spółki wpłynęła podpisana umowa pomiędzy PERMA-FIX MEDICAL S.A. a WDM Autoryzowany Doradca Sp. z o.o. (spółka zależna WDM), przedmiotem której jest świadczenie usług Autoryzowanego Doradcy przy wprowadzeniu akcji spółki do obrotu na NewConnect."
Kapitały własne to ponad 90,6 mln zł
Bardzo dobry zysk za 2013 r.
Warto przestudiować ostatnie informacje.
Obecna kapitalizacja to mniej więcej 37 mln zł.
Dziś widzę 1,78 zł za akcję przy minimalnym spadku a kurs jest pomiędzy 1,69 a 1,76
Nawet jeśli WDM będzie chwilowo spadało po resplicie to uważam, że nie ma ku temu żadnych podstaw i w jeszcze w tym roku kalendarzowym kurs tej spółki powinien być dużo wyżej niż obecnie.
Mamy 20 625 000 akcji a Free Float to nieco powyżej 50 %.
Patrząc się na wykres widzimy, że WDM zniżkował od 2011 r. kiedy to za jedną akcję płacono w okolicach 1 zł.
Ostatnia emisja była po 20 gr. a więc po resplicie jest to 1,60 także blisko obecnej ceny rynkowej. Tymczasem spółka według mnie z roku na rok jest coraz więcej warta i w końcu kurs powinien to uwzględnić.
Przeanalizujcie sami. Ja uważam obecne ceny za atrakcyjne.
Ja nic nie wiem w temacie kolejnego resplitu akcji WDM-u. Jeden był przecież przed miesiącem, może trochę wcześniej. Nie wydaje mi się też, żeby resplit był jakąś super ważną informacją o spółce. O wiele ważniejsze są jej aktualne działania: np. podpisanie dwóch znaczących umów z Perma-Fix.