• wyniki za I kw. 2014r. Autor: ~bambol [89.231.96.*]
    W kwestii terminów podawania wyników-ja powtórzę to co już kiedyś pisałem.Podawanie wyników np. za I kwartał gdzieś tam w maju to jeden wielki skandal.W dobie komputerów takie wyniki powinny być ogłaszane nst. dnia,czyli w tym przypadku 1.04.A oni podają wyniki prawie dwa miesiące po zakończeniu kwartału,to co?Użwają liczydeł a nie komputerów.KNF powinien takie spółki zawieszać a jak nie,to wywalać z giełdy.Over.
  • Re: wyniki za I kw. 2014r. Autor: ~leffi [89.65.137.*]
    Jeżeli zaraz po skończeniu kwartału nie można podać dokładnie, bo faktury jeszcze spływają, to na pewno można podać w przybliżeniu, a dokładnie np. około dwudziestego, czyli teraz.
  • Re: wyniki za I kw. 2014r. Autor: ~luz w majtkach [5.174.31.*]
    Ale wcześniej koledzy muszą zaparkować akcje po taniości..no i na to jest ten czas
  • Re: wyniki za I kw. 2014r. Autor: ~wili [77.113.44.*]
    Dokładnie, dla skarbówki wyniki do 20 każdego miesiąca. W tym roku w kwietniu do 22.04. Więc 22.04 rozliczamy się ze skarbowym, wiec co stoi na przeszkodzie by powiadomić następnego dnia właścicieli(akcjonariuszy).
    Powiedzmy do 25.04 za I kwartał. Wysyłasz VAT i akcyzę (ci co rozliczją) i wysyła się informację o wynikach.

W tym kraju większosć spółek do maxa opóźnia informowanie akcjonariatu o ważnych rzeczach.
  • Re: wyniki za I kw. 2014r. Autor: ~Waldek [89.76.223.*]
    hej "luz w majtkach" o jakich dobrych zdarzeniach myślisz?
    to znowu otworzy sie luką +20% i zostaniemy na peronie
  • Re: wyniki za I kw. 2014r. Autor: ~wili [5.174.125.*]
    Po wynikch mały up był. Zobaczymy co nam kolejne dni przyniosą.
  • Re: wyniki za I kw. 2014r. Autor: ~kacper [82.160.24.*]
    Mnie również bulwersują terminy publikacji raportów.I co najdziwniejsze im mniejsza spółka tym późniejszy termin.Tam pewnie liczą jeszcze na liczydłach.A w USA firmy mające przychody w mld $ potrafią podać wyniki po 2 tygodniach .Chyba już najwyższy czas na zmianę prawa u nas.
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.