• Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~Rozczarowany [85.14.117.*]
    Tak to na dzień dzisiejszy wygląda. Spółka nie prowadzi działalności, nie ma przychodów i nie jest w stanie spłacać zadłużenia.
    Czy sąd może zatwierdzić upadłość układową ?
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~Wanad [83.30.134.*]
    Oczywiście że może.
    To jeszcze nie koniec, agonia jeszcze potrwa.
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~Rozczarowany [85.14.117.*]
    Szansą byłoby przejęcie EUI tylko czy znajdzie się inwestor, który na to pójdzie ? Po co były przenosiny na rynek podstawowy ? Trzeba było zostać na New Connect.
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~dws [5.184.111.*]
    Ja jestem załamany... W zasadzie bank skoro godził się na restrukturyzację długów tak długo to widział jakiś potencjał. Nie jest wykluczone, że zgodzi się na układ. Z drugiej jednak strony spółka nic nie produkuje. Proces z Budimexem plus WDM.

Nie znam tylko odpowiedzi na pytanie czy lab jest wyposażony. Jeżeli jest to jest szansa na znalezienie inwestora. W tym przypadku jednak wycena dla inwestora może być znacznie korzystniejsza. Tak myślę........

Nie widzę totalnej paniki na akcjach. Kupujących nie brakuje.....
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~koniec [178.235.126.*]
    Ależ skąd nie ma paniki

-50% idioto!!!

Jeśli tylko ktoś wystąpi o zmianę z upadłości układowej na likwidacyjną to pozamiatane. A tak będzie gdyż jedynie można sprzedać budynek i wyposażenie żeby zaspokoić wierzycieli.
    Skąd ta pewność ? Przecież wszystko się jeszcze może zdarzyć. Według mnie upadłość likwidacyjna nie miałaby w obecnej sytuacji większego sensu. W grze jest proces z Budimeksem i niezła kasę. Jakieś projekty są prowadzone. Umowy ramowe także są podpisane. Unia dołożyła kasy nie po to aby teraz wszystko zostało zmiecione..... Przecież jednostka, która dofinansowała z PARP działalność będzie domagała się zwrotu kasy! Jaki to ma sens w obecnej sytuacji ?
    Wnioski o upadłość likwidacyjną pewnie będą, ale o rodzaju upadłości zadecyduje sąd ( biorąc pod uwagę głównie opinię oddelegowanego sprawie biegłego sądowego ).
    Istotny będzie też plan spółki i jego wiarygodność w oczach sadu.
    Tak więc sąd może narzucić rodzaj układu wierzycielom.
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~Anka [107.133.1.*]
    A co bedzie, jesli sad zatwierdzi uklad, tak jak chcialby tego zarzad??
    No właśnie. Biorąc np. pod uwagę konflikt z Budimeksem, którego szansa na wygranie jest wysoka sąd może nie zdecydować się na upadłość likwidacyjną. EUI jakiś potencjał jednak reprezentuje więc może być różnie....

Nie jestem optymistą ale też nie skreślam pewnych możliwości całkowicie. Jak dla mnie likwidacja w obecnej sytuacji nie ma sensu.....
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~re [95.40.0.*]
    dokładnie o to tu chodzi.poprzez konflikt z Budimexem i zablokowanie kont EUI pozbawił sie możliwości rozruchu zakładu.Sprawy sądowe każdy wie ile trwają w tym kraju więc Zarząd popełnił błąd licząc na szybkie rozstrzygnięcie sporu.teraz warianty są dwa -albo układ albo przejęcie labu przez kogoś nowego.Przecież długi EUI są tylko małą częścią wartości obiektu i wyposażenia oraz nie sprzedanej nieruchomości.teraz najlepsza pora na zakup akcji od spanikowanych
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.184.111.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    re..

Wszystko zależy od tego jak dalsza strategia spółki zostanie zaprezentowana przed sądem. Ja osobiście nie wierzę w likwidację spółki.

Nie sprzedaję... Wszystko albo nic....
    Nie ściemniajcie - EUI nie ma żadnego majątku.
    Po prześwietleniu bilansu, sąd może nie mieć innego wyjścia niż nie zgodzić się na cokolwiek i nie rozpatrzyć żadnego wniosku z powodu braku jakichkolwiek aktywów.

Szanse na wyjście z tego bagna oceniam na góra 5%
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~XXL [85.14.117.*]
    Czy sądzisz, że EUI dostawał wysokie dotacje unijne na podstawie jakiejś ściemy ?
    Przecież te dotacje zostały przeznaczone na zwiększenie majątku spółki.
    Ale ile to było już lat temu ?
    Wszystko zostało skrupulatnie przejedzone.

Przypominam, że dokładnie o TYM scenariuszu pisałem 3 lata temu.
    Z czasem odnajdę tamte posty - teraz nie chce mi się grzebać w tych śmieciach.
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~XXL [83.27.7.*]
    A ile wynosi zadłużenie spólki ogółem w stosunku do posiadanych aktywów ?
    To co może martwic to brak produkcji i przychodów w EUI.

Free float wg danych z bankier.pl wynosi ok. 42%. Przypomnę, że od sesji sprzed ok. 2 miesięcy gdy kurs rósł do 10 groszy nie było dużych obrotów. Dziś obroty b
    yły małe więc nie było wyprzedaży.
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~szambonurek [178.235.126.*]
    O ile z tym Budimexem to jeszcze jest cień nadzieji to bank kredytu nie przepuści i naśle komornika.
    PARP zażąda zwrotu kasy. To że dał bo mieli plany.

Tu już ktoś pisał że Euroimplant spóźnił się na rynku i to bardzo, technologicznie wyprzedzony jest o lata świetlne. Po drodze przeszkody były owszem ale suma sumarum jest za późno. Nie ma dobrych umów ani produktów. Kupiliście coś kiedyś od nich? Ktoś słyszał o nich - oprócz nas?
    Tego budynku i laba jeszcze dobrze nie skończyli a już upadłość i trzeba będzie oddać.

Nie ma inwestora grubego, choćby ta szemrana spółka ltd z cypru się odezwała przez lata
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~mad [46.169.58.*]
    Budynek skończony, trawa się zieleni.Część sprzętu jest. Na Hygienice poszły reklamy z Radwańskimi i co? Kazdy myslał, że wtedy kurs wystrzeli. Tym czasem spada. Taki lajf. Scenario napisane i realizowane.
    Spółka z Cypru to tylko akcje Kisiela oddane w jakimś dziwnym dealu.

Co do produktów - ja niestety je kupowałem. Dodatkowe dwa koła w plecy :))
  • Re: Czy to definitywny koniec EUI ? Autor: ~abc...EUI [156.17.35.*]
    To wszystko twoja wina Wanad za mało kupowałeś....;)
[x]
EUIMPLANT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.