Napisałem e-mail na adres biuro@dropsa.pl z zapytaniem co się dzieje że kurs tak spada i dostałem taką odpowiedź od Pana Marek Suchowolec ( Przewodniczący RN Drop SA ):
"Szanowny Panie Adamie,
W sprawie spadku kursu nie mamy informacji o powodach. Prawdopodobnie (opinia na podstawie analizy obrotów akcjami Spółki) inwestor, który posiadał większy pakiet akcji postanowił sprzedać akcje.
Spółka nie posiada innych informacji w tej kwestii.
Wszelkie informacje, które posiadała Spółka znajdują się w raportach bieżących lub okresowych (raport roczny za 2013 r.)
To dobry znak, bo myślałem że to DROP sypie swoimi akcjami. Jak sypie akcjonariusz większościowy to widać, że ta sprzedaż jest ustawiona. Niedługo kurs pójdzie do góry bo 150 tysięcy akcji zostało sprzedane w granicach 5 zł.
Ale do jakiego kursu moze spaść drop sa? Ten kurs to jakaś kpina. Miejmy nadzieje, że już niżej nie spadnie, tymbardziej, ze niedługo powinna być wiadomosć o dywidendzie. Miejmy nadzieje, ze pozytywna. Udziałowcem większościowym tzn mającym 5% akcji Drop Sa była firma Lariso to moze ona pozbywa/wała się akcji. Posiadała 292 tysiące akcji, patrząc na ilość wolumenu z ostatniego tygodnia można domniemywać,że już wszystko sprzedane. Tylko teraz zachodzi pytanie kto kupił 150 tysięcy akcji za 744 tysiące? po kursie prawie 5 złotych za akcje. Zastanówcie się nad tym, aż nie będzie za późno na kupno akcji, bo według mnie niedługo kurs wystrzeli do góry po dobrej informacji o dywidendzie.
Szkoda że Pan Marek Suchowolec nic nie wspomniał o Uchyleniu decyzji Dyrektora Urzędu Kontroli Skarbowej w Warszawie za 2006 rok super info.Drugą informacją.której nie ujawnił to olbrzymia rezerwa skupionego po najniższych cenach złomu miedzianego.Drop zamierza uwolnić posiadaną rezerwę gdy cena miedzi radykalnie wzrośnie.Cena od osiągnięcia swego minimum pnie się do góry wystarczy spojrzeć na wykres tego surowca.Tą informacją też powinien podzielić się z akcjonariuszami Pan Suchowolec.
Mam prośbę mógłbyś napisać do prezesa czy w tym roku będzie wypłacana dywidenda... ta informacja bardzo by pomogła niektórym inwestorem w podjęciu decyzji o zainwestowaniu w ten papier. Kurs mógby wyglądać całkowicie inaczej gdyby pojawiła się informacja o dobrej dywidendzie. Spółka ma według mnie wielu zwolenników którzy tylko czekają na dobre info, żeby zainwestować w te akcje dużo pieniędzy.
dlaczego DROP wogóle się nie odzywa i nie reaguje na kurs, co już nikogo tam nie ma i wszystko mają gdzieś, przecież zarząd ma zgodę na skup swoich akcji w ilości 240tyś dlaczego nie ratuje kursu, o co w tym wszystkim chodzi?
cos mi sie wydaje ze spolka idzie na grosze .. jak fota .. i pozniej upadlosc .. moze ukladowa ..wtedy jakies tam szanse ze wroci chocby na 5 zl ..tylo ze to moze potrwac 3 a moze i wiecej lat ..
ktoś zbija kurs i próbuje skupić akcje od wystraszonych.Bo zawsze jest ustawiona duża ilość akcji w sprzedaży,jak również w kupnie-i schodzą tak coraz niżej.Takie jest moje danie.
Widać że nie miałeś nigdy do czynienia z Uś . Ja po kontroli w swojej firmie uważam, że UŚ jest to organizacja przestępcza i uwierz mi że jak masz jakieś dobra materialne a zaczniesz się bawić w Polsce w działalność to możesz zostać BEZDOMNYM. Także czekajcie dalej z tymi akcjami.......................................................