Wiem, ale nikt nie składa domu gdy na zewnątrz leży 1 m. śniegu.
Dlatego prognozuję, że mogli mieć w tym okresie nieco większe zamówienia niż chociażby rok wcześniej, a że prognozy robili rok wcześniej, prawdopodobnie nie spodziewali się, że w okresie zimowym będziemy mieli wiosnę budowlaną.
Skoro jest tak świetnie, to czemu jest tak źle ?
Trochę kreatywności i będzie 6 milionów. I co z tego ? Oczywiście wyższe podatki do zapłacenia - a więc pogorszenie sytuacji tej debilnej spółki.
to lepiej nic nie robić wtedy żadnych podatków nie zapłacisz. wiatrak błagam wyostrz swoją inteligencję. jestem przekonany że ją posiadasz. a ha jeszcze jedno. unikaj zgorzknienia
Optymalizacja podatkowa jest rozsądnym posunięciem - pod warunkiem, że będzie służyć spółce ( więc pośrednio akcjonariuszom ). Ta spółka to jednak wałek - więc wszystko jedno czy zarobi czy nie - bo wydyma posiadaczy akcji.
Tak jak zrobiła to z dotychczasowymi.
Tak więc teraz już wiemy czemu wiatrak tak narzeka, kupił gość na wielkiej górze i teraz nagania aby odkupić jak najtaniej i wyjść z tej całej sytuacji choćby na małym minusie. Wiatrak jest na skraju załamania nerwowego, siedzi tu przez 24h/dobę i pisze farmazony. Moja propozycja jest taka, trzeba go olać!
dajmy wiatrakowi szansę, myślę że jeszcze posiada akcje.
powiedz wiatrak czy zadowoli cię zysk 1,7 w 4 Q i jak zareaguje kurs. tylko błagam bez uprzedzeń