wczoraj też specjalnie uwalili kurs bo chcą jak najtaniej odkupić
albo to ktoś z zarządu kto "coś tam wie" albo to jakieś chłoptasie z funduszu
wiedza ,że dużo leszcza ma tu akcji - obroty ostatnie też na to wskazują ,że jedni stracili bo inni od nich odbierali ,a teraz czas na tych drugich...
i jest przekładanie coraz niżej - bezczelnie zamknęli wczoraj miało się zamknąć powyżej 2,8 a zamknęli poniżej - tak samo była chamska podbitka w piątek pod widełki do 3,16 zł ,a potem zjazd jak się już ustawiali powyzej 3 to bili w te poziomy ,a teraz chcą od tych zabrać - tak ja to widzę...
PYTANIE JEST JEDNO - DO KIEDY MAJĄ ZEBRAĆ TE PIENIĄDZE NA POKRYCIE KREDYTU ILE IM JESZCZE ZOSTAŁO 25 DNI ?
teraz co uklepywanie dołka i przekładanie bo grubemu na rękę tak jak wcześniej zbierali między 2,5 - 2,6 i się nie dało to teraz zbieranie będzie 2,6 - 2,7 ?
mysle ,ze malo kogo obchodzi kto po ile kupowal i co kupowal tym bardziej to na kim sie taki ktos uwziol co ledwo wyszedl ze szkoly z 30 na karku...i wziela go psychoza z tego wzgledu by sie cieszyc z rzeczy malych
proponuje cos napisac ciekawego odnosnie spolki orco , kursu itd... a jak nie to proponuje zmienic forum ?
Obserwuje te spółke ale widać dziś było że za bardzo ktoś chciał oddawać papier .Cos mi się wydaje ze spółka tonie .Alpine Bau padło w Polsce to i to może upaść przez Polskę takie mamy prawo że padaja najwięksi.szkoda gadać.Zwątpiłem w tą spółke jak oddawli mi po 2,56 bez żadnego wahania.czyli ktoś uważa że będzie jeszcze dużo taniej
Orco Property Group Major Shareholding Notification
Prague, 10 April 2014
Orco Property Group S.A. (OPG) has been notified on 9 April 2014 by Kingstown Capital, acting as manager for and on behalf of (i) Ktown, LP, (ii) Kingstown Partners Master Ltd, and (iii) Kingstown Partner II, LP (collectively Kingstown) that on 13 March 2014 their shareholding in OPG decreased below the 10% threshold.
As of 13 March 2014 Kingstown held and controlled a total of 11,250,000 OPG shares, representing 9.82% of OPGs total share capital and voting rights.
OPG has been further notified on 10 April 2014 by Kingstown that on 10 April 2014 their shareholding in OPG decreased below the 5% threshold.
As of 10 April 2014 Kingstown holds and controls share capital and voting rights in OPG in the amount below minimum notification threshold.
ee no to 1 zł z przodu jak tak w przyszłym tygodniu ?
zarząd tej spółki powinien jeszcze jedno zrobić - nawiazać współpracę z krauze napewno by się dogadali jak nic hehheheh tylko ,że tutaj jeszcze drukarni nie zrobili... nie są takie "eksperty" jak krauze heheh
Dziś mocne tąpnięcie będzie kurs przebił wsparcie z poprzedniego dołka i nie ma na czym się oprzeć rzeczywiście w przyszłym tygodniu możemy zobaczyć 1 z przodu
dobre info - wiadomo kto sypał i wysypał już większość, więc już potem nie będzie miał kto sypać, podobna sytuacja jak była na plaza center, tylko orco ma większe aktywa nieporównywalnie do tamtej firmy
Również uważam, że paradoksalnie w tej sytuacji to pozytywna informacja. Być może w najbliższym czasie możemy się dowiedzieć, że jakiś podmiot przekroczył próg zaangażowania w akcje tej spółki. To jest branża nieruchomości więc aktywa firmy nie odparowują tak gwałtownie by w krótkim okresie traciła na wartości ponad połowę (przerabiałem to już kiedyś na Immoeast).
Orco Property Group - Duże Zawiadomienie akcjonariatu
Praga, 10 kwietnia 2014
Orco Property Group SA ("OPG") został poinformowany w dniu 9 kwietnia 2014 r. Kingstown Capital, działające w charakterze menedżera dla i na rzecz (i) Ktown, LP, (ii) Kingstown Partners Mistrza Ltd, oraz (iii) Kingstown Partner II , LP (łącznie "Kingstown"), że w dniu 13 marca 2014 ich udział w OPG spadła poniżej progu 10%.
Z dnia 13 marca 2014 odbyło Kingstown i kontrolowane łącznie 11.250.000 akcji OPG, co stanowi 9,82% w kapitale zakładowym i głosach OPG jest.
OPG został ponadto zgłoszony w dniu 10 kwietnia 2014 r. Kingstown, że w dniu 10 kwietnia 2014 ich udział w OPG spadła poniżej progu 5%.
Z dnia 10 kwietnia 2014 Kingstown posiada i kontroluje udziałem kapitału i prawa głosu w OPG w wysokości poniżej minimalnego progu powiadomień.
Aby uzyskać więcej informacji prosimy odwiedzić www.orcogroup.com
spółka bardzo ryzykowna Jak na razie wysoko wyceniona do problemów które już niebawem się zaczną z obligami Szkoda bo wczoraj jeszcze kupowałem ale musialem sprzedać widząc że za łatwo oddają Czyli sypacz w dalszym ciągu jest i będzie 1 z przodu bardzo prawdopodobna -brak wsparć
to kingston ma niecałe 5 procent, więc wysypać się powinno dosyć szybko z akcji, o ile w ogóle je sprzedadzą - mogą je sobie przecież teraz zostawić i nie sprzedawać czekając na odbicie kursu do poziomów sprzed kilku tygodni. Lepiej kupować po niecałe 3 pln niż po 7 czy 10 zł - spółka ryzykowna jak każda, ale tu ryzyko może się opłacić - każdy decyduje sam
plaze to ja doskonale znam wiem o całej jej sytuacji tylko uważam, że orco po pierwsze kupiłem za drogo a po drugie to jeszcze nie jest jej czas na wzrosty.
dzięki za ceną uwagę pozdrawiam
uff sprzedalem chociaz na prowizje maklerska sie zwrocilo...
powodzeniu w zarabianiu na tym dziadzie
ja chcialem tylko dodac ,ze plaza center moze nie ma takich aktywow
ale tutaj zadluzenie spolki jest podobne co aktywa i to ,ze spolka ma 1 miliard w wartosci ksiegowej nic nie oznacza... bo moze nawet na splate wszystkich wierzycieli nie starczyc
zarzad tej spolki to ostatnie dziady - sami sie wysypują z akcji bo mają gdzies drobnych...takie jest moje zdanie a jak ktos porownuje plaze do orco to rozumiem ,ze niebawem ceny sie wyrownaja ? bo dlaczego by nie....