IndygoTech Minerals S.A. (d. LST Capital S.A.) (IDG): Industry Technologies S.A. wybrała generalnego wykonawcę budowy zakładu produkcyjnego (raport nr 26/2014 )
Godzinę temu już było, ale kurs spokojnie w górę. Wskaźniki dalekie od przegrzania i oto chodzi - szarpniecie to będzie moim zdaniem powyżej 2,40, ale trzeba spokojnie kurs podprowadzić w okolice 2,20
Na giełdzie zawsze strach jest, ale teraz jeszcze jesteś ok. 20-30 procent od szczytu na 2,40, jak będzie po 3 zł to dalej się będziesz bał. Możesz spróbować - jak chcesz rozłożyć ryzyko- brać partiami i zdywersyfikować na spółki np. masz zobacz LZMO - do 6,40 czyli szczytu też jeszcze hoho, a tam masz już realną produkcję i ekspozycję na Baltic.
Technicznie jesteśmy w bardzo ciekawym momencie 1,80 już zdaje się na dobre pokonane, a wskaźniki np. rsi jeszcze daleko od zagrzania. Jak jechaliśmy jesienią 2013 na 2,40 to RSI chodziło przez parę miesięcy w granicach powyżej 70, a teraz mamy ok. 60, nawet 70 nie dotykamy.
Oczywiście trzeba też patrzeć na szeroki rynek, ale zobacz jakimś dziwnym trafem mimo zadymy ukraińskiej jakoś powoli lecimy up- ktoś powoli bierze.
Ja osobiście dobieram cały czas odkąd zjechało poniżej 1,60, a póżniej wjechało powyżej
Baltic i LZMO tez wygladaja od strony AT jak by mialy za chwile wywalic w kosmos ;)
Baltic moze niedlugo byc juz po 5 zl (dzis kupilem jeszcze skromnie za 2,2 tys zl po 4,21 bo mi sie zwolnilo troche gotowki na koncie)
LZMO wroci powinno szybko powyzej 5zl tez, tu nie bylo mocnego ruchu w gore wiec spodziewam sie wiekszej dynamiki niz na indygo i balticu
INDYGO licze niedlugo zobaczyc 2zl
leszcz ,
a kiedy korekta? nie moze tak ciagle rosnac bo predzej czy pozniej niezle sie zesr..... i bedzie bolalo
no tak masz rację korekty to tutaj jeszcze nie było porządnej ,
takie tam z 2,20 na 1 zł. to jest pryszcz,
winna być taka feste korekta ,taka
że z kapci wszyscy by wyskoczyli ,np.
z 1.80 zł. na 30 gr,to dopiero byście byli zadowoleni.
Pasowałoby wam co.
yyyy czy ja wczoraj pisalem ze LZMO i Baltic techniczine wygladaja jakby mialy ruszyc ?
oj,,, tak pisalem ;) i co? ruszyly :-o
5zl na LZMO jak moiwlem jest ;)
a teraz napisze czesc dalsza moich proroctw ;)
Inydgo rosnie juz dosc dlugo wiec sie schlodzi troche i ruszy w gore dalej, bez paniki prosze ;)
BALTIC i LZMO jutro powinny dac niezlego kopa w gore!