Jak ktoś lubi adrenalinę, to może mu się podobać. Mam wrażenie, że spekuła wzięła sobie wreszcie na cel tęspółkę i nią buja. Takie skoki i spadki oraz obroty nie mają na razie żadnego uzasadnienia.
Drobny gracz może to wykorzystać, ale musi uważać, żeby nie stać się leszczem dla szczupaków.
Obroty, mówią za siebie, tutaj dopiero jest nabieranie i odpuszczanie. Papier pewnie jest już zebrany a teraz będzie nowa fala i zmiana trendu. Muza ma to do siebie, że w kilka tygodni może być kilkaset %. Też przy takiej płynności jak sami widzimy, trzeba ją wyciągnąć bardzo wysoko, by........
Życzenia, można mieć, pytanie czy się spełnią, 3,50 i niżej było przez ostatnie dwa lata, więc miałeś sporo czasu by zakupić. A teraz być może trzeba będzie płacić więcej:)
Chwila, chwila.
Dlaczego dla Ciebie musi najpierw spaść do 3,5 (rozumiem, że wtedy byś kupił), żeby potem rosnąć o 1000%?
Jeśli liczysz na przyszły wzrost do 35 zł (tyle wyniesie po wzroście o 1000% z 3,5), to dlaczego nie chcesz kupić teraz po 4,4???!!!
Przecież i tak zarobisz sowicie.
Ty na poważnie?
Nigdy nie kupujesz drożej niż poprzednio sprzedałeś? Nawet z perspektywą kolosalnego zysku, o którym sam piszesz?
To pewnie i nie sprzedajesz nigdy taniej niż kupiłeś? Jak kupisz na górce, to już do końca świata czekasz, żeby sprzedać?
Ciekawa strategia.
Czasem honor trzeba schować w kieszeń i kupować wyżej jeśli chce się zarobić. Na giełdzie zarabia ten co mądre podejmuje decyzje, tnie straty, ma strategię i potrafi zapłacić więcej za papier, który sprzedał taniej, lepiej jest zapłacić więcej jak kupić papier tanio a sprzedać jeszcze taniej ;)
Mogę Tb tyle podpowiedzieć, że o ile spadnie w okolice 4, można brać i tutaj jest mocne wsparcie. Oczywiście na własną odpowiedzialność. Po za tym ostatnie mocne wahania kursu i wykres godzinny pokazuje na kształtowanie się formacji odwróconej niższego rzędu. Obecne zejście w okolice 4 może być ostatnie lub przedostatnie, potem powinno nastąpić wybicie górą. Przynajmniej wszystko na to wskazuje. Zaznaczam też, że mogę się AT sprawdza się w x %
Nie zauważyłem nikogo, kto by tu naganiał na wzrosty oprócz Ciebie.
Sam pisałeś, że kupisz po 3,50 a potem wzrosty o 1000%.
Ja pisałem, że spekuła tu miesza albo działają Ci, którzy wiedzą coś przed wszystkimi pozostałymi.
Przyjrzyj się zleceniom sprzedaży. Kto normalny i bez jakiejś intencji wystawia duże pakiety po 4,1, skoro wcześniej znajdowali się klienci na 4,49? Jest to świadome działanie i namieszanie w głowach leszczy. Przyjdzie moment, że spekuła pójdzie sobie, a zostaną wyleszczeni z akcjami
Poczekaj niech się wyprzeda ten z tych 20kilku kilo i będzie spokój, ten inwestor jest jakiś niezrównoważony, lata z tym pakietem i się chwali jak by nie wiem co miał, sprzedaje, ucieka, znowu sprzedaje, skacze. Zostało mu pewnie jeszcze z 5k.
Osobiście obserwuje Muzę od wielu miesięcy, może od roku. Wiem co ona potrafi, ma stabilne fundamenty. Uważam, że dopiero teraz trzeba mieć wzmożoną uwagę, wzrosły obroty, dzieją się dziwne ruchy. Wszystko wskazuje, że mocniejsze % są w drodze. Też mam na uwadze zwiększenie zaangażowania, ale kiedy sytuacja się ustabilizuje. Lepiej brać drożej ale stabilniej.