nie jestem zwolennikiem AT a na NC używanie jej nie ma specjalnie sensu
ale jak już się upierasz to potwierdź chociaż, że dzisiaj padła 4-miesięczna linia średnioterminowego trendu spadkowego !?
teraz pytanie czy ktoś powie B, C i D i gdzie to się zatrzyma ?
myślę że spółka już dawno powinna być na swoich szczytach, tzn. źle się wyraziłem, operacyjnie jest ale kurs daleko w tyle
czas to nadrobić
..ta średnia na teraz o niczym nie świadczy ale preludium jest bo zaczęło się dziać..był w trakcie jeszcze jeden opór wynikający z trendu spadkowego o którym nie wspominałem bo uznałem go za niezbyt istotny .. to 39 i teraz jest on wsparciem..przebicie z końcem tygodnia 49 daje możliwość do dalszych wzrostów..dzisiaj 1 podejście ale i powrót.. w każdym razie marsz na dychacza rozpoczęty ))
Dnia 2014-04-08 o godz. 20:24 ~Michał napisał(a):
> był w trakcie jeszcze jeden opór
> wynikający z trendu spadkowego o którym nie wspominałem bo
> uznałem go za niezbyt istotny .. to 39 i teraz jest on
> wsparciem..przebicie z końcem tygodnia 49 daje możliwość do
> dalszych wzrostów..dzisiaj 1 podejście ale i powrót.. w
> każdym razie marsz na dychacza rozpoczęty ))
chyba pierwszy raz coś zaczyna ci się sprawdzać :)
wsparcie zadziałało i jesteśmy znów przy 49 gr
zobaczymy czy jutro będzie atak (skuteczny) na 50 gr.
..zawsze się sprawdzało tylko zrozumienie tego co pisałem to kwestia czasu tzn . czy ktoś kupił po 50 czy po 30 i kiedyś puści po dychaczu )) to ugra 9.50 lub 9.70 i czy to jest jakaś wielka różnica ?? bo ja nie widzę..wygląda na to że ruszamy ale ważne jest zakończenie tygodnia..
dobra dobra, bez obrazy
co do tego mitycznego dychacza
zakładając że kurs przebije za kilka lat czy też kiedykolwiek 2, 3, 5 czy 10 zł obydwaj dobrze wiemy, że nikt z obecnego akcjonariatu (pomijam insajdów) nie dotrwa nawet 3 zł a co dopiero 10
jest to proste do wytłumaczenia a problem tkwi w słabej psychice ludzkiej, nikt nie wytrzyma takiej presji, pokusa realizacji zysków na pewno zwycięży a większość wywali przed złotówką :)
..ważne że obroty się pojawiły.. a właśnie tak prowadzący prowokuje nowego leszcza do udziału w grze..pojawiają się nowe nicki tu jak i na parkiecie i o to chodzi ..tym niby zjazdem nie ma się zbytnio co przejmować bo niektóre kreski na dziennym były nasycone na maxa i trzeba je było poluzować a tym samym godzinowe są na minimach i można sądzić że papier powinien na chwilę wrócić na 40 odbić i przebić tym razem opór 49 a to jak wiadomo rokuje dalsze odbicie w górę ))