Postanowiłem i ja mieć swój wątek o spółce Ropczyce . Wczoraj piękne zejście do 24.01 zeta i powrót na remis przy kiepskim rynku . Dzisiaj możliwe szarpnięcie w górę . W końcu sam prezes Siwiec w jednym z wywiadów z zeszłego roku przy cenie akcji około 25 zeta stwierdził , że spółka jest notowana wciąż za nisko i ja prezesowi wierzę . Pozdro !
panie siwiec zarzad kghm kupuje wraz ze swoja swita a w ropczycach nie mozna tak zrobic???????????????????????????????????????????
Zarząd wykresKGHM kupił w dniach 1-3 kwietnia 9.500 akcji KGHM - poinformowała spółka.
Transakcje zawarło pięciu członków zarządu.
Prezes Herbert Wirth kupił 1.900 akcji po cenie 108,14 zł za sztukę, Jarosław Romanowski 405 akcji po 109,05 zł i 1.495 akcji po 109,10 zł, Marcin Chmielewski 1.900 akcji po 108,35 zł za walor, Jacek Kardela 1.000 akcji po 108,50 zł za papier i 900 akcji po 106,30 zł, a Wojciech Kędzia 1.900 akcji po 108,10 zł za sztukę.
Transakcje zostały zawarte w ramach zwykłych transakcji sesyjnych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.
Niestety nie będę na walnym ,ale proszę odważnego , który tam będzie - warto przynajmniej zgłosić wniosek o odwołanie Zarządu za kompromitację w sprawie fuzji z ZM Inwest - pierwszy termin w ub, roku i teraz znowu przesuniecie , niech wiedzą co o takich praktykach myślą akcjonariusze mniejszościowi .
"Mark Zuckerberg dołączył do grona szefów wielkich spółek, których wynagrodzenie podstawowe to dolar rocznie. Założyciel Facebooka jednak nie próżnuje. Spółka wydaje miliardy dolarów na projekty, które maja zapewnić AKCJONARIUSZOM dostatnia przyszłość. "
xtb Ty jestes w temacie czy mi sie wydaje? widze ze jestes dlugoterminowym inwestorem Twoje wpisy sa tylko spekulacjami,a ja Ci mowie ze tu sie nic nie wydarzy do polaczenia z zm inwest(o ile do niego dojdzie) poziom 30 pln jest nieosiagalny nie mowiac o znaczacym przebiciu,ten zarzad powinien podac sie do dymisji juz dawno! dostali wyroznienie LIDER POLSKIEGO BIZNESU 2013 i nie potrafia tego przebic w sukces dla akcjonariuszy,ale jesli chodzi o swoje wysokie zarobki jak najbardziej:) nawyki typowo janukowyczowskie wcale sie nie dziwie -bliskosc ukrainy!! ZADEN POWAZNY INWESTOR NIE WEJDZIE W ROPCZYCE!!
Zarzad ma wladze nad perełką ale chyba koncza sie im pomysly na rozwoj a to moglabybyc samonapedzajacy sie biznes z setkami milionow przychodu/kwartal.
Jak czytam takie teksty to się zastanawiam o co Wam chodzi panowie inwestorzy ? Spółka zarabia coraz lepiej a zarząd jest kompetentny skoro ma wyniki . Na wykresie jest trend boczny ale kupno kilkudziesięciu tysięcy akcji może spowodować wybicie z tego trendu bocznego . Tu nikt nie zaniża tu po prostu nie ma chętnych do kupna póki co i dlatego podaż się niecierpliwi spychając kurs na niższe poziomy . Przecież sesja kilka dni temu dobitnie o tym świadczy jak ktoś kupił co najmniej 8 tysięcy akcji podnosząc kurs o ponad 5% tyle że potem nie było kontynuacji i podaż zaczęła panikować , że już drożej nie będzie . Spokojnie czekam na wyższe poziomy . P.S. dywidenda coraz wyższa ciągle mała ale sygnał pozytywny .