ta sama branża diweloperka ten sam podobny motyw ten sam powiedzmy "trup"
http://www.bankfotek.pl/image/1700709
tzn. korelacje... na wykresie podobnie to wyglądało i zjazd z 3,37 do 1,08 zł - spadek ponad 60% i potem duszenie duszenie i odbicie przed biciem trupa....
polecam jeszcze co do samego GDZIE JEST DNO>????
cos takiego...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Poziomy_Fibonacciego
przykro mi to nie ja jestem do du.... ze chce zarobic jak chiena cmentarna - pretensje mozecie miec nie do mnie ,ale do zarządu tego muuuła....
bardzo ryzykowna zabawa - nikt nie wskaże poziomu dna po prostu. Ja na wet nie mogę określić dzisiejszego otwarcia może być 2 pln a może być 0,5 pln. dobrze że jest Francja bo na GPW by się pewnie zawiesiło na pół dnia. Ale Widłowy tak czy inaczej znowu będzie miał co robić. wskaźnik zadłużenia spółki 0,8 - czyli nie są w stanie regulować długu w momencie kryzysu który nastąpił - trzeba na szybko znaleźć kasę czyli nie sprzedadzą nieruchomości po cenie godziwej ale taniej. Przepływy finansowe najgorsze w sektorze. Rano zalecam posiadaczom sprzedaż PKC - a jeśli są przywiązani do waloru odkupią na koniec sesji na pewno taniej. Pytanie brzmi tylko kiedy zatrzymają się spadki ? Odbicie zdechłego kota było wczoraj !!! Odbiło się z 2,5 - 2,69 - i tyle. Pozdro. Nie sadziłem, że to powiem kiedykolwiek ale GANT bezpieczniejszy jest w tej chwili.
gdzie ty mi tu ganta porównujesz który ogłosił bankructwo i stara się o upadłość układową z free float (ilością akcji w obiegu) rzędu 90% z orco które ma 37% - w najgorszej sytuacji jakby to miało upaść to dokładnie będzie kasztanie tak jak wstawiłem na wykresie jeszcze trochę pobuja zanim ci zleci na te groszówki ,a po drodzę jak nie wyprzedadzą aktywów by ratować się od zadłużenie to jeszcze będzie dodruk akcji - ale kasztan jeden z drugim tego nie zrozumie bo pewnie na gpw siedzi 4 miesiące i nagle sie obudzil z -80% strtata jak to wszystko dziala...
jak masz kasę to możesz jeszcze dokupić ,ale w okolicach 2,6 - 2,7 jak wróci jeszcze dziś w te okolice tak z 1000 akcji
i bym to przytrzymał bo i tak strata i tak i gdzieś koło 5,9 zł sprzedawał(choć nawet nie daje gwarancji w moich odczuciach powinno po tej zwale dojść gdzieś do 4,4) jak będzie odbicie lub poczekał na lepsze komunikaty w spółce i sprzedawał w okolicach 10 - 12 zł (na najbliższy rok dwa) większych kokosów bym się nie spodziewał... by wyjść lepiej z tak zadłużonej spółki
warto też na wykresie sprawdzić gdzie na danym poziomie jest kilka świec pod rząd - są to poziomy oporu lub jak widać 2,5 zł to poziomy teraz wsparcia a koło 5 zł opór - tak to działa... w skrócie
we francji jest 69 centow ..i wolumen ponad 3 mln.. u nas 3 zl .. czyli jakies 5 centow wiecej .. a start byl z niemal tego samego poziomu 62 centy ... czyli ok 2,6 ... u nas 2,62 ..
jak ja pisalem bylo 68 centow a u nas 3 zl .. nie liczylem kalkulatorem.. wiec mi na szybko wyszlo 5 centow ...de facto to 4 centy . ..ale teraz wyprzedaz z 3,16 (widly atakowali) na 2,9 ... oznacza ze to ja mialem racje i wyrownujemy do francji gdzie w ok 66 teraz sie bujaja ..
moze sie tez zrealizwoac czarny scenariusz ze zjada na 60 centow ..