Basic earnings per share (2.34) - strata na 1 akcję większa niż WK - ojojoj. 1 pln to będzie drogo, zarząd chyba musi coś ogłosić z rana !!! Jakiś wniosek złożyć !!!
przeczytałem raport - w skrócie i jednym słowem DNO. Może ich ktoś kupi - jedyna nadzieja. Ale z CEDC dobre porównanie - wyprowadzają co najlepsze kąski - ciekawe kto kupi Złotą 44 - to wiele wyjaśni. Generalnie posiadaczom nie zazdroszczę. Dwa razy dzisiaj obróciłem drobną kwotą dla sportu - ale dobrze, że nie mam ani sztuki - to też fartem bo nie zdążyłem wycofać S.
Co do kupna "Złotej" to sprawa już była omawiana:
"...26 marca krótkoterminową opcję na zakup inwestycji przyznano spółce OTT Properties. Jeżeli transakcję uda się sfinalizować, nie będzie generować dla grupy dalszych strat" - napisała spółka w komunikacie..."
hm....
odpisy sa chyba po cos, to nie pies czy zajac, bez powodu tego nie zrobili
a jeszcze lepsze pytanie , hm... skoro maja wypowiedziany kredyt, myslisz ze zbiora kase?
watpie, niby skad???
teraz juz wiesz czemu zostal wypowiedziany kredyt, mieli wczesniej inf. ze bedzie odpis wiec ... wypowiedzieli umowe
proste jak but
Nie oszukuj akcjonariuszy. Strata jest papierowa, wynika z przeszacowania aktywów, cashu maja sporo, choć tez dużo długów, ale aktywa na poziomie 1 mld Eur
chodz go zglosimy do KNF-u i tak mu nic nie zrobią bo to tylko gielda polska hehheh
"Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie."
pocałujcie mnie z KNFem 2,34 Eur na akcje to prawie 10 pln. czyli pona 1 MLD złotych straty.
To wynik, teraz Pasywa : należności, kredyty zobowiązania !!!! Aktywa papierowe możesz sobie zapisać na papierze właśnie Panie @Ig
Oczywiście ze sytuacja nie jest zbyt dobra, wystarczy spojrzeć na kurs akcji. Ale nie jest beznadziejna, spółka ma duży portfel nieruchomosci, mozna zrestrukturyzowac zadłużenie, sprzedać cześć aktywów i uratować spółkę. Jeszcze nikt światła nie gasi...
aktywa trzeba sprzedac i za jaka cene, no na pewno nie ksiegowa
powiedz mi czy w ciagu sprzedadza w terminie miesiaca aktywa, pytanie za jaka cene :), jak jestes pod sciana, drogo nie sprzedasz czyli sobie przeszacuj jeszce mocniej w dol te aktywa
teraz spojrz masz wypowiedziany kredyt w ciagu miesaca sprzedaz aktywa i splacisz kredyt
o toz nie !!!
plus jeszcze raport, a raczej wyniki finansowe po wypowiedzeniu kredytu, bedzie jeszce gorzej
tu masz fakty jeszcze przed wypowiedzeneim umowy
Jak jest co sprzedawać to można zawsze się dogadać z bankiem. Zobacz jak Petrol się dogaduje - od chyba dwóch lat prawie co miesiąc przesuwa termin spłaty haaa, haaaaaaaaa, haaaaaaaaaaa>>>>>>>>>>>>>
cos z tym zrobia tylko kurs jeszcze mocno dupnie w dol, gdyby to bylo tylko w polskiej gieldzie to jeszcze pol biedy
ale sa zabojady z gielda
coz 2 okienka polska i francja i tyle, plus przeliczanie kursu euro
tak pare centow a polska jazda w dol i w gore, jak w CEDC
tylko ze tu bedzie on-line :)))
wiesz w przypadku petrola :))))
bank tak wtopil ze nawet nie wie jak z tego sie wycofac :))), wiec liczy na cud, a maja pewnie juz tam w banku sraczke w gaciach, pewnie gdyby oplacalo/mala starta by sie juz wypowiedzieli kredyt, a tak ...... tkwia w gownie po uszach i nie wiedza jak sie z tego wygrzebac
zawiaz rezerwe w banku na taka kwote :))), popsuje im premie :))))
A co do Raportu to już dane za I-III Q były opublikowane - właśnie dlatego nastąpiła zwała. Więc nie wiem dlaczego jutra miała by być jeszcze raz ?>?>?>?>?>?>?