Cena akcji zamiennych to 20,- . Pełna produkcja energii w 2015 tak powiedział w wywiadzie prezes. Jednocześnie zaznaczając, że wszystko idzie zgodnie z planem.
Dnia 2014-07-08 o godz. 19:48 ~apricot napisał(a): > A co to za Ezo, czy warto tutaj zainwestować ? Muszę przyjrzeć się tej > spółce, ale może trochę później, bo teraz jestem śpiąca :) a dlaczegóż by nie 400 %? ja pisałem drodzy czytelnicy i akcjonariusze o jednej sesji:):) 400% może byc "jednym strzałem",ale jakiś czas musielibyśmy "powisieć na górnych " widełkach , a tak tu 30% , tam 40 % , powoli ,powolutku może być i 4000%
Spółka dużo inwestuje , dotacje plus obligacje to będzie prawie 200 mln. Po oddaniu zakładów do eksploatacji od 2015 a w Toruniu od IV kw. b.r. Prezes zapowiadał wysoką rentowność produkcji energii z odpadów mieszanych.
Dnia 2014-07-08 o godz. 21:03 ~olka napisał(a): > Spółka dużo inwestuje , dotacje plus obligacje to będzie prawie 200 > mln. Po oddaniu zakładów do eksploatacji od 2015 a w Toruniu od IV kw. > b.r. Prezes zapowiadał wysoką rentowność produkcji energii z odpadów > mieszanych. ten papier "latał" kiedyś po 14 zł, to wcale niedużo , moda na eco itp.,itd. jest duża ,aczkolwiek spólka narazie jakby niezauważana , myślę i mam nadzieję,że będziemy "lepsi" od fluida ,który z 40 groszy poleciał na ponad 2 w ,krótkim czasie pozdrawiam olka-najwięcej konkretów piszesz i za to Ci chwała
Dnia 2014-07-08 o godz. 19:48 ~apricot napisał(a): > A co to za Ezo, czy warto tutaj zainwestować ? Muszę przyjrzeć się tej > spółce, ale może trochę później, bo teraz jestem śpiąca :) morelko to coś "w podobie " do fluida,tylko papier nieskażony ,obejrzyj stronkę firmy i poczytaj,nie trzeba jeździć jak do Fluida ,wszysto co najważniejsze ola zdaje się na forum napisała.Teraz ważne,na to czekam ,kto i z aile odkupił od silvacg 200 kilo papieru i w jakiej cenie-a i w jakim celu :)
Masz rację Ktoś, że to ważne. Poczytaj na każde obligacje zawsze znaleźli się chętni. Obligacje zamienne na akcje po 20,- zł., oraz oprocentowanie 12% w skali roku.
Dnia 2014-07-08 o godz. 20:59 ~ktoś napisał(a): > Dnia 2014-07-08 o godz. 19:48 ~apricot napisał(a): > > A co to za Ezo, czy warto tutaj zainwestować ? Muszę przyjrzeć > się tej > > spółce, ale może trochę później, bo teraz jestem śpiąca :) > morelko to coś "w podobie " do fluida,tylko papier > nieskażony ,obejrzyj stronkę firmy i poczytaj,nie trzeba jeździć jak do > Fluida ,wszysto co najważniejsze ola zdaje się na forum napisała.Teraz > ważne,na to czekam ,kto i z aile odkupił od silvacg 200 kilo papieru i w > jakiej cenie-a i w jakim celu :)
Dobrze wszystko obejrzę i przeczytam, tylko już jutro - mój bystry wilku :)
Dodam tylko, że mało akcji w obiegu ponieważ każdy kto kupił traktował tę spółkę jako inwestycje długoterminową. Każda próba zakupu to wysoka podbitka. Tak jak np. dziś
Dnia 2014-07-08 o godz. 21:19 ~olka napisał(a): > Dodam tylko, że mało akcji w obiegu ponieważ każdy kto kupił > traktował tę spółkę jako inwestycje długoterminową. Każda próba > zakupu to wysoka podbitka. Tak jak np. dziś
jeśli dobrze liczę to 1 obligacja uprawnia do 5 tys.akcji -wychodzi mi 20 pln z asztukę W dniu 12 maja 2014 r. Zarząd Emitenta podjął Uchwałę nr 1/05/2014 w sprawie emisji obligacji serii EZO120517OZ01 zamiennych na akcje serii F ("Obligacje"). Przedmiotem emisji jest 35 sztuk Obligacji serii EZO120517OZ01, o numerach 1-35, o wartości nominalnej 100,0 tys. PLN za jedną Obligację, tj. o łącznej wartości nominalnej 3,5 mln PLN. Obligacje te są obligacjami imiennymi, kuponowymi, niezabezpieczonymi i nie mają formy dokumentu. Oprocentowanie Obligacji jest stałe i wynosi 12% w skali roku. Dzień Emisji został wyznaczony na 14 maja 2014 r. a Dzień Wykupu na 12 maja 2017 r. Każda Obligacja uprawnia posiadacza do objęcia 5.000 akcji serii F EZO S.A. Okres zamiany trwa od Dnia Emisji do dnia 12 lutego 2017 roku. Agentem Emisji jest Alior Bank S.A. Obligacje zostały zaoferowane w trybie wskazanym w art. 9 pkt 3 ustawy z dnia 29 czerwca 1995 roku o obligacjach oznaczonemu adresatowi w trybie oferty niepublicznej. W wyniku przeprowadzenia oferty, objętych zostało 35 sztuk obligacji serii EZO120517OZ01 o numerach 1-35, o wartości nominalnej 100,0 tys. PLN za jedną Obligację, tj. o łącznej wartości nominalnej 3,5 mln PLN.
szukam tych akcji serii F ,ale zaraz mecz,kibicuję brazylii oczywiście;) wóch członków Zarządu Emitenta, co oznacza, że wierzą oni, iż wartość firmy w niedługim czasie będzie znacznie wyższa. Struktura cen akcji w ofercie sprzedaży była następująca:
Źródło: Emitent Zdaniem władz Spółki, rynkowa wycena Spółki jest znacząco wyższa niż 5 złotych za akcję. Wynika to z m.in. faktu, że Spółka ma przyznane 73,5 mln złotych środków pomocowych z Unii Europejskiej na realizację projektów inwestycyjnych o wartości netto 113 mln złotych. Sama bezpośrednia wycena pozyskanych środków unijnych i podzielenie ich przez liczbę akcji, daje wycenę na poziomie daleko przekraczającym 5 złotych na jedną akcję, tj. 24 złotych za 1 akcję. Jednak ryzyko towarzyszące projektom, w tym fakt, że Spółka nie podpisała jeszcze umów na dofinansowanie projektów z PARP, z uwagi na toczące się postępowanie oceny projektów na środowisko oraz hipotetyczną możliwość konieczności zwrotu przyznanych środków z UE w przypadku nie wywiązania się z warunków umów o dofinansowanie po ich zawarciu, nakazywało uwzględnienie wysokiego dyskonta przy oferowaniu akcji inwestorom zewnętrznym
715 akcji sprzedano po 5 zł Cena sprzedaży akcji serii A i C, została ustalona dla pracowników Spółki na takim samym poziomie jak dla głównego akcjonariusza w emisji (tj. 1 złoty za akcję), oraz po cenie 5 złotych za akcję dla pozostałych nabywców akcji serii A i C, czyli wybranych inwestorów branżowych i finansowych. Osoby, które kupowały po 1 zł to w znacznej przewadze pracownicy Spółki oraz osoby blisko współpracujące, które w przyszłości zasilą kadrę spółki. Sprzedaż po 1 zł miała za zadanie związanie tych osób bliżej ze spółką, gdyż uważa się te osoby za kluczowe w realizacji przedsięwzięć planowanych przez Spółkę. Po cenie 5 zł kupowali inwestorzy zewnętrzni, w tym także dwóch członków Zarządu Emitenta, co oznacza, że wierzą oni, iż wartość firmy w niedługim czasie będzie znacznie wyższa. Struktura cen akcji w ofercie spółki-71%-5zł 21%-1 zł coraz ciekawiej to wygląda
Dnia 2014-07-09 o godz. 08:07 ~olka napisał(a): > Rentowność operacyjna wg wypowiedzi prezesa będzie wynosiła ok. 40%. > Jeśli ją osiągną to będzie super. witaj ;) tutaj ,wzrosty to tak od ceny 8 pln powinny się zacząć"):):):)
;)tam mendy społeczne spółdzielnię założyły i ubierali ludzi od 2,50 cała szajka a raczej sekta pozdrawiam w sumie mamy darmową reklamę inwestorzy zwrócą oczy na spółkę :):):)
Dnia 2014-07-09 o godz. 10:06 ~olka napisał(a): > Obserwowałam fluid i niestety odebrałam to co się tam dzieje negatywnie. u nas się nawet nie wysypują jak na innych spółkach ,żeby dogonić "okazje", banda z fluida póki co nie przyjdzie tutaj spokój i "sternik" w końcu i my ruszymy, cena moim zdaniem jest śmiesznie niska pozdrawiam wyprzedałem "borutkę"-miałem od "wspaniałego debiutu" i tak patrzę na spółki patro?
Dnia 2014-07-09 o godz. 12:58 ~mati napisał(a): > co wielonicowcu cały wątek sam ze sobą piszesz? > > haha tu i na innych akcjach też będę ostrzegał ludzi aby nie wtopili. > > polecam wątek np fluida tam się podszywa pod mati na niektórych spr IP to nie fluid ;) tutaj ludzi nie oskubiecie
Dnia 2014-07-09 o godz. 12:58 ~mati napisał(a): > co wielonicowcu cały wątek sam ze sobą piszesz? > > haha tu i na innych akcjach też będę ostrzegał ludzi aby nie wtopili. > > polecam wątek np fluida tam się podszywa pod mati na niektórych spr IP mati czy jak ci tam :) jestes na watku EZO-porządnej firmy ,rozwijającej się, to co czytasz to wymiana poglądów po to jest to forum a,że przyleciałeś tu z fluida z innymi ? akcji nie macie ,więc musicie kupować wyzej spółka b.dobra-obroni się sama, tutaj wątki nie są kasowane jak na fluidzie pozdrawiam
Wiesz Ktosiu mam od 6 zł. budv. myślę,że potrzymam do 20 przed splitem. Ale czy osiągnie taką cenę przyznam szczerze, że nie wiem, tak tylko podejrzewam . Wszystko możliwe.