dalej nic sie nie dzieje ja dalsze zakupy będę robił po 16,15 gr pamietam jak się zbierało akcje po 14 gr i sprzedawało po 20 jednak wtedy spółka nie miała takich wyników jak teraz ja tam cierpliwie czekam zawsze to sie opłaciło na tej spółce myśle ze bedzie i tak tym razem pozdrowienia dla posiadaczy akcji
o spółce można źle pisać i nic nie zostanie skasowane jednak pisanie o posiadaczach akcji ze są chyba debila.. bo jak mozna takie cos kupić to juz coś innego mi tam to nie przeszkadza ale widocznie jest tu jakis regulamin na podstawie którego są kasowane wpisy
no zobaczymy czy zostanie skasowane . ale dziwie się trochę ze ktos pisze ze to taka słaba spółka taka beznadziejna a od kilku lat całkiem ładnie zarabia . jesli to jest słaba spółka to jaka jest dobra ? oczywiście przyznam racje wtedy jak w skali roku spółka bedzie na minusie ale narazie sie na to nie zapowiada
znam wykres bo pierwsze akcje brałem w 2010 oczywiscie zawsze wywalam na podbitkach bo chyba o to chodzi na giełdzie zeby kupic taniej i sprzedać drożej
w długim terminie jest bezpiecznie. przy inwestycjach 2-5 latnich wszystko poniżej 25-30gr jest atrakcyjną ceną . nie mówię tu o krótko terminowych graczach bo tacy powinni się trzymać od waloru z daleka
Gdyby przyjąć takie założenie to wszystkie spółki na GPW są dla spekulantów ...
Jeśli uczciwie mówić o Epigonie to warto zaznaczyć, że wyniki były bardzo dobre od dłuższego czasu. IV kw 2013 to znaczny spadek zysku. Powodów może być kilka. jeden to wzrost cen łososia i brak możliwości przełożenia tego na klientów, drugi to wejście na giełdę w NY spółki matki czyli MH i chęć poprawienie wskaźników przez przekazanie zysku i gotówki do centrali, trzeci powód to długoterminowa zmiana sposobu działania czyli założenie, że zyski mają już na stałe być w spółce matce ... I i II kwa 2014 dadzą pewnie odpowiedź gdzie leży prawda. W Epigonie mają tyle wolnej gotówki, że mogą za chwile wypłacić dywidendę lub skupić własne akcje a obie decyzje musiałyby sporo podbić kurs, który jest moim zdaniem znacznie poniżej godziwej wartości dziś.