• TELL będzie ostro w górę Autor: ~mlody_inwestor [79.185.80.*]
    Cześć wszystkim.
    Z mojej analizy wynika że TELL poleci WYSOKO WYSOKO :)

Pozdrawiam wszystkich,
    mlody_inwestor
  • Re: TELL będzie ostro w górę Autor: ~tt [109.197.45.*]
    widać przymiarki po zwiększeniu zaangażowania, niech najpierw przebije 23
  • Re: TELL będzie ostro w górę Autor: ~tt [109.197.45.*]
    no niestety obawiam się, że będzie szło w drugą stronę:(
  • Re: TELL będzie ostro w górę Autor: ~raczej_ciezko [89.66.10.*]
    Hej, młody_inwestor, podoba mi się Twój optymizm, ale jaką analizę masz na myśli? :-)
    Bo ja rzuciłem okiem na wykres i widzę:

1. trend jest spadkowy krótkoterminowo, długoterminowo faluje bez wyraźnego kierunku
    2. Opory są naciućkane na 12,90, 13, 13,40, ciężko będzie się przebić, więc marny widzę potencjał do wzrostu.

Podsumowując - jeśli miałbym wybierać, to wybrałbym Eurotel zamiast Tella. Tam oporów w najbliższym czasie brak (ok. 10 proc. do najbliższego), a dodatkowo spółka w ciągu kilku miesięcy wypłaci zapewne 2 dywidendy!! O tym, że w ciągu ostatnich 3 miechów dała zarobić 40 proc. to już nie wspomnę, żeby nie denerwować tych co przegapili zmianę trendu :-)
  • Re: TELL będzie ostro w górę Autor: goramarcin [217.144.210.*]
    Aż żal myśleć, że miałem akcje Eurotel i sprzedałem żeby kupić akcje tell. Pomyślałem, że skoro dzień prawa do dywidend Eutela jest w styczniu a tell w grudniu to zarobie podwójnie. Chciałem zarobić 2 razy na jednych pieniądzach. A teraz z tego co się dzieje z akcjami tell dobrze będzie jak dywidenda pokryją straty spadku kursu. Mam jeszcze nadzieje, że troszku odrobię na Eurotel. Kończąc moją wypowiedz nie pozostaje mi nic innego jak tylko stwierdzić, że człowiek uczy się całe życie żeby nie powiedzieć chciwy zawsze dwa razy traci :).
[x]
OEX 0,72% 53,60 2024-08-08 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.