Mój sympatyczny i bardzo inteligentny młodszy Kolego [ bałwan śniegowy ] -czytam Wasze posty,akcje nadal trzymam,merytorycznie się już wypowiadałem-można wrócić do archiwum ,czekam na komunikat[ o terminach publikacji i stanowisku spółki już wcześniej napisałem ]-Martin.
Sugeruję,że Zarząd Spółki mógłby podać komunikat [ zgodny z przepisami GPW ] jako-Informację publikacji zapytań inwestorów dot, realizacji poszczególnych działów realizacji pkt 3-4,tzn. na jakim etapie procedowania są zagadnienia ujęte w pkt.3-4.
Dnia 2014-03-28 o godz. 11:52 ~Martin EWP. napisał(a):
> Teraz na spółce Depend mamy dylemat-jak zjeść ciastko i
> mieć ciastko.
Chcesz sprzedac i miec jednoczesnie? Technicznie ciezko to zrobic ale kto wie?
Na razie spolka niczym niedzwiedz w Tatrach, jednak zima sie konczy w gorach i zwierzyna sie budzi. Na zer.
Mysle,ze moze nas czekac mila niespodzianka i jak ktos wspomnial info bedzie kompleksowe. Nie na darmo napisali,ze odswiezaja portfolio.
Jeżeli przyjmiemy jeden aksjomat-uruchomienie linii kredytowej--to czasookres wyczekiwania na publikację komunikatu o zakończeniu procedowania pkt.3-4-to doskonały moment dla wymiękczania słabych graczy z tej spółki-stąd właśnie biorą się spadki kursu akcji.Spółka nie ma żadnego wpływu na przyspieszenie procedowania,jedynie jest odbiorcą informacji ,które do niej spływają i dopiero wtedy ma możliwość jej publikacji.Zasugerowałem-o ile istnieje taka mozliwośc-podanie Informacji,jako odpowiedź na zapytania inwestorów,na jakim obecnie etapie jest stan procedowania łącznych punktów 3-4..Im dłuższy czas wyczekiwania,tym więcej może się wkradać wątpliwości -więc w interesie Spółki i akcjonariuszy -pożądana byłaby taka Informacja podana na rynek.Alternatywą dla twardych graczy - jest nadal wyczekiwanie i finalny pkt.5.