Zysk netto Arterii wzrósł r/r do 10,16 mln zł w 2013 r.
Warszawa, 24.03.2014 (ISBnews) - Arteria odnotowała 10,16 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2013 r. wobec 8,53 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Zysk operacyjny wyniósł 11,00 mln zł wobec 11,09 mln zł zysku rok wcześniej.
Skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 131,63 mln zł w 2013 r. wobec 128,59 mln zł rok wcześniej.
W ujęciu jednostkowym strata netto w 2013 r. wyniosła 0,42 mln zł wobec 1,89 mln zł zysku rok wcześniej.
Arteria to grupa kapitałowa specjalizująca się usługach outsourcingowych. Spółka jest notowana na warszawskiej giełdzie od 2006 r.
Spółka z rekordowymi wynikami a zachowuje się jak ostatni gniot . Takie rzeczy to tylko na naszej bananowej giełdzie . Spółka zwiększyła zysk netto czterokrotnie od 2006 roku a kosztuje mniej niż wtedy . Jaja . No cóż zakładam że ktoś zaniża na siłę . Dopóki fundusz się nie nasyci to ze wzroscików nici , a może jest jakiś inny powód ? To tylko moje zdanie .
Faktycznie w świetle ostatnich wyników kurs jest wyjątkowo słaby. I to nie jest kwestia Ukrainy bo spadki zaczęły się wcześniej. Więc może jest drugie dno tej sytuacji.
Wyniki są średnie. Przychody w zasadzie na takim samym poziomie jak rok wcześniej, zysk operacyjny równiez. Wzrost zysku netto wynika pewnie z zabawy na poziomie FIZana.
Witam panie Lisie dawno pana tu nie było . Nie mogę się zgodzić z opinią że wyniki są średnie . Przychody owszem prawie constans ale wynik netto rewelacyjny . Mówiąc inaczej jeśli akcjonariusz zawierzył spółce i kupił akcje gdy ta debiutowała na parkiecie w 2006 roku(8lat temu) wykładając około 17 zeta za jedną akcję i ich nie sprzedał gdy spółka zarabiała rocznie 2.5 mln. to może być zdumiony patrząc na wyniki obecne , które od momentu debiutu zostały poprawione o ponad 300 % a akcjonariusz patrząc na swój rachunek nic na tej poprawie nie zarobił ba nawet stracił bo licząc inflację , koszt pieniądza w czasie, itd . jest mocno stratny bo dywidendy nie są w stanie odrobić tej kasy ,zresztą wypłacane dopiero od 3 lat . W dodatku w hossie w 2006 roku akcje dochodziły nawet do 42 złotych . Dzisiaj mocna poprawa wyników nie zbliżyła nas nawet do 30 złotych , które niedawno prognozowaliśmy ja i pan panie Lisie . Ja chyba sam zgłupiałem bo nie rozumiem dlaczego ta spółka jest notowana w takich śmiesznych cenach . Pozdrawiam .