Popiszmy Panowie trochę bo nudy na forum ;)
Po raporcie rocznym, który będzie 18.04.2014 będzie zwołane WZA. Będzie uchwała o podziale zysku za 2013 rok i mam nadzieję że tym razem nie przekażą wszystkiego na kapitał zapasowy tylko podzielą się z nami chociaż w 1/3.
Ale zawsze jest jakieś ale, to czy wypłacą dywidendę zależy od strategii spółki. Jeżeli będzie skup to wydaje mi się że chcą zdjąć Epigon z NC, jeżeli natomiast wypłacą dywidendę to mają Nas małych inwestorów na uwadze i spółka zyska dobrą opinię na rynku.
Co o tym wszystkim sądzicie?
Teoretycznie mogą nas mieć gdzieś, lecz rozwijająca się firma musi dbać o dobre imię a właściciel większościowy ma dobrą opinię w branży. Jeśli pytasz o prywatną opinię to ja bym scalił akcje epigona i marpola. Nowy większy twór wszedł by do wigu może nawet do 80. po zmianach nie pamiętam jaki będzie po 50-ce.
spółka sporo by zyskała u posiadaczy akcji jeśli by wypłaciła 1-2 gr jednak ja na to nie liczę mi bardziej zależy na zysku bo ten ostatnio spadł poczekamy na raport za I kwartał jeśli będzie słaby to obecna cena nie jest wcale taka super. w tej chwili to jedna z najlepszych spółek z new connect a ja gram tylko tu nie lubie głównego .
zysk podnosi wartość firmy. czyli za 2013r + 4gr - przy cenie 16gr to zwrot z zainwestowanego kapitału po 4 latach - 100% . Nie umiem znaleźć lepszej spółki na gpw