Przestańcie się czepiać MASTIFFA jako jeden z nielicznych na tym forum wie po co tutaj jest i nie pożałuje a ja razem z nim.Mastiff pozdrowienia od starego z ulicy.
,,no właśnie, o co tu kaman ????, w ostatnim czasie ktos akcje kupił, ktoś sprzedał, ktoś odkupił, ale gdzie one gdzie i dlaczego nie ma chetnych do kupna i do sprzedaży, na moje, to kurs jest trzymany, ale nie widaomo czy warto wchodzić, bo do kiedy tak bedzie ???,
nie sądzę, mastif wydaje się wiarygodny, kilka informacji się sprawdziły które wcześniej zapowiadał, także jak nie dzisiaj ,to kwestia najbliższych dni jak się o czymś dowiemy.
to co tu dzis było, też do subtelnych zagrań nie należało, szczególnie ten mega pakiet 2 tyś szt, który pewnie przeszedł znacząco wspierając kurs novavisa, ...coraz bardziej rysuje mi sie tutaj mega akcjonariat po 2 tyś zł każdy .............. albo umiejetna zbiórka (500 tyś akcji luty marzec ), .....a jak sie zapatrujecie na tą patrowiczową zapowiedź, ze na dniach przejmie małą spółke, ale z dużymi perspektywami rozwoju, ?????
...jest artykuł w podłodze, nie podał profilu,.... małych spółek jest mnóstwo, ale małych z perspektywami rozwoju ( chodzi o obszary działalności ) juz trochę mniej, no i jest rentowna, a tych jest jeszcze mniej ........ akurat open jest dobry do przejecia, po co akcje spółki takiemu stowarzyszeniu, dla nich lepsze bedą na pewno pieniądze, jesli się dogada z prezesem, to ma kadrę w akcjonariacie, współpracującą, i przejetą spółkę, na której, z racji ilości akcji, za chwile kapitalizacja spełni wymagania przejścia na rynek główny, bez żadnych dodruków i kombinacji, a finansowanie bedzie z obligacji i dotacji jeszcze na długie lata, bo przecież miejscowości w Polsce nie brakuje do kładzenia kabli , czyż nie ? , ....ale to takie tam dywagacje ......
jeszcze nasuwa mi sie taka watpliwośc, bo gdzie tu jest haczyk , skoro spółka dostała dofinansowanie na kwotę 13 mln zł i następne dofinansowanie jest w drodze, plus obligacje za 1 mln zł, to dlaczego wyceniana jest na 5 mln zł, .....czy to jakis problem czy to działanie celowe zmierzające do trzymania jak najnizej kursu, tylko w jakim celu, czemu po jednodniowej podbitce następuje spadek kursu ??, bo jesli ktoś zamierza kupic akcje , warto by sie nad tym zastanowić, czy ktoś może to objasnić ????
......o, !, a to ciekawe, jeszcze niedawno dofinansowanie miało znaczenie, a juz teraz nie ma, to ciekawe ...........dofinansowanie to srodki celowe, na konkretną działalnośc, np inwestycję, która to powieksza wartośc spółki i umożliwia poszerzenie obszarów działania, stabilne funkcjonowanie spółki w pewnym okresie czasu i dalszy rozwój, ...........no nie o tym , jestem ciekaw jaki tu siedzi akcjonariat, czy jest tu niukonektowa stonka która łapie po 200 , 300 zł zarobku , lub ucieka z takiej straty, a potem spieprza uchachana na inną spółke, tu jeśli miałbym wchodzić , to konkretnymi pieniazkami, pod konkretny rozwój, no i moje pytania, czy wiadomo coś o co chodz z tym stowarzyszeniem, jak myslicie, gdzie sa akcje z ostatniego obrotu ( 500 tyś szt, od lutego ), no i ciekawe ostatnie zagranie w piatek, jak już pisałem subtelne to nie było . ...........
Wszystko się zgadza, spółka się rozwija ale wycenianie spółki wyłącznie przez pryzmat tego ile dostała dofinansowania nie wydaje się rozsądne. Jeśli mam być szczery to moim zdaniem pakowanie się w tym momencie dużymi pieniędzmi (zależy ile to dużo) w tą spółkę jest dość dużym problemem, po pierwsze na to był czas dużo wcześniej, po drugie musiałbyś chyba mocno podbić kurs żeby tu skupić dużo... i wkurzający jest ten automat...
co do piątku to tutaj zwykle przed mocnym wybiciem jest najpierw zjazd.
Spółka ma narazie tylko 5 mln kapitalizacji , bo tak naprawdę jest na początku swojej drogi do sukcesu.
Pół roku temu dopiero pojawiły się realne perspektywy do rozwoju,zmienili swoją strategię, dostali dotacje i inwestorzy nie do końca są przekonani że to się może udać ale z czasem się to zmienia. Zwróćie uwagę że kurs nie wysztrzelił w górę sztucznie bez powodu, tylko po konkretnych informacjach.
dokładnie tak, ale czemu po szczycie, nastepuje zjazd ( heh, wiem, że w przyrodzie to normalne ), przecież, ci co zbierają, zbierają powoli i dzięki temu mogą tworzyc sie powoli kolejne szczyty, a po przebiciu ich kolejne poziomy wsparcia, free float temu sprzyja i to byłoby najrozsądniejsze, bo za dwa , trzy tygodnie opennet chodziłby po 10 zł, a tak człowiek się waha z zakupem przez tą ową stonkę, no i komu zależy na tym, by 2 tyś akcji zbić kurs o 5, 10 %, może chce sie przekonać czy spowoduje to kolejne wyrzucanie akcji, a może chce zobaczyć czy ktoś zbierze to co wystawione na sprzedaży, ....automat jest ciekawy, gdy kupujesz 1-5 akcji transakcja jest realizowana, ale gdy chcesz kupić zbliżoną ilość do tej wystawionej na sprzedaży, zlecenie znika ......., a co do kreowania kursu, to najrozsądniej jest zbierać powoli i czekać na kolejnych zainteresowanych, wykres wygląda bardzo dobrze, przydałyby się infa od zarządu np o zwiekszeniu zaangażowania......no i co z tym stowarzyszeniem, ma ktoś jakieś zdanie, po co takiej instytucji akcje, nie lepiej by było gdyby sprzedali je jakiemuś inwestorowi, może warto zwrócić się do kogoś o odkupienie akcji, teraz jest najlepszy moment ???!!!
być może zebrali ile chcieli i nie zależy im aby aktualnie kurs był wyżej. Od samego lutego przewaliło się 500 tyś jak wspomniałeś wcześniej, to jest 20 % akcji i do tego mało kto się przyłączył, a trzeba pamiętać że zbieranie tu jest od września.
Kontekście przejęcia spółki cena z punktu widzenia kupującego powinna być jak najmniejsza.
no, no, porównałem sobie inny okres wmożonego obrotu, tj. listopad grudzień 2013, tam wtedy poprzewałano 280 tyś akcji, obecnie luty, marzec ponad 500 tyś akcji, a zostało jeszcze 6 dni sesyjnych marca, no kurcze papier wyzbierany, a ta zrzutka 2 tyś sztuk akcji w piatek, też nie jest przekonujaca, no ale w zasadzie, jeśli ma być nawet 20 zł, to i 3 zł to chyba okazja, czy nie ?