potrzebuję do firmy auta służbowego - dokładnie 3 sztuki dla handlowców. W grę wchodzą długie podróże, ale samochód nie będzie służył za dostawczaka. Budzęt ok. 25 tys. za jeden pojazd, oczywiście im taniej tym lepiej, ale auta mająsiędobrze prezentować - to wazne. Co możecie polecić?
w leasing polecam zabranie. Dealerzy mają dla flot fajne oferty, choć przy 3 sztukach pewnie cudów ofertowych nie będzie. Reprezentacyjne auta to wiadomo VW, BMW, mercedes - w przeciale do 25 tys. to jednak moze być trudno.
ja radzę się pośpieszyć bo do końca marca za auta z kratką masz pełne odliczenie VAT, przy 3 autach już odczujesz różnice. Moim zdaniem super prezentują się Volkswageny zwłaszcza te nowsze modele, z dealreami mozna sie dogadac co do ceny. ja po swój jechałaem do Poznania bo u mroczkowskiego rzepeckiego mi lespze warunki dali. Generlanie kupiłbym od tego dealera kto najlepszą ofertę przedstawi i tyle. Jesli chcesz jeszcze tnaiej to uzywane - ale tu wiem z autopsji, ze znalezienie czego extra będzie czasowo wymagające.
Oprócz walorów praktycznego wykorzystania samochodu warto właśnie przemyśleć sprawę VAT, o czym na: http://poradnik.wfirma.pl/-sejm-przyjal-ustawe-o-zmianach-vat-przy-samochodach