• dywidenda 0,45 zł Autor: ~qwertus [46.229.144.*]
    ROPCZYCE
    Temat
    Dywidenda
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
    Treść raportu:
    Zarząd Zakładów Magnezytowych "ROPCZYCE" S.A. z siedzibą w Ropczycach ("Spółka") niniejszym informuje, że Rada Nadzorcza zatwierdziła propozycję Zarządu dotyczącą zarekomendowania Walnemu Zgromadzeniu podjęcie uchwały w sprawie wypłaty dywidendy akcjonariuszom Spółki z zysku za 2013 rok w wysokości 0,45 zł na jedną akcję.
    Ostateczna decyzja w zakresie wypłaty dywidendy zostanie podjęta przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie zatwierdzające sprawozdanie finansowe Spółki za 2013 r.
    Podstawa prawna:
    § 38 ust. 1 pkt 11 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~slabo [93.154.240.*]
    siwiec zarobil w 2013 prawie 1mln pln,wiec niech kupuje akcje ma za co ,reszta wasali tak samo!
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~clif [83.30.189.*]
    Troche mało jak na taki duzy zysk,widac stad w zasadzie brak wzrostu po wynikach, no nic, może za rok dadza lepiej.
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~Paweł [95.40.122.*]
    a jak dla mnie jest ok. Cieszy dywidenda wyższa niż w roku poprzednim. Spekulanci i liczący na wysokie dywidendy TO NIE JEST TAKA SPÓŁKA. To inwestycja długofalowa. Cieszcie się dywidendą i wynikami a z roku na rok będzie lepiej. Fundamenty są podtrzymane a perspektywa na 2014 dużo lepsza niż w roku 2013 więc nic tylko czekać na kolejne dobre info.
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~inwest [37.209.150.*]
    to swietna wiadomosc zostanie troche kapitalu na rozwoj,w zeszlym roku zrobili podobnie i widac efekty a rynek budzi sie ze snu,mysle ze w ropczyce zaczna wchodzic fundusze dywidendowe , co prawda stopa dywidendy to ok 2 % ale wyplata w polowie maja wiec roczna stopa to ok 12 % brutto w skali roku zyc nie umierac;)
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~jacie [93.154.172.*]
    fundusze dywidendowe,nie sadze za maly obrot drobnica kupuje:(
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Maklery z dm bps kiedy rekomendowali kupuj Ropczyce na 33 zeta szacowali że spółka zarobi 11.4 miliona a zarobiła 12.77 to jest o ok 10% lepiej od prognoz . To samo z poziomem dywidendy szacowali 0.38-0.39 a spółka zaproponowała 0.45 to też około 10 % lepiej . Więc zapytuję się nowa rekomendacja dla Ropczyc kupuj 36 zeta (ok 10%)?? Mnóstwo ludzi by chciało , żeby było taniej a ja chcę , żeby było drożej . Uczciwie .
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~xtb [83.29.49.*]
    No nie wiem nie wiem.....ja osobiscie zastanawiam się nad Yawalem skoro mnie z Ropek wycyckali a przy 45 gr dywidendy to nie wiem czy na razie chce to kupowac, moze za pare miesiecy sie zastanowie (zaraz przed akcją z ZMI) do pazdziernika moze sie tu niewiele wydarzyc (ale też może urosnąć albo spaść;) kto wie?)

Co myslicie o Yawalu?Tam tez chyba kurs jest trzymany za gardlo ale moze cos odpali?
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~olo [178.37.231.*]
    tak tak idź na Yawal i yawal sie.........hehe
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~kate [93.154.212.*]
    45gr hmm powinni jeszcze dorzucic buy back lub tez dorzucic z 30 gr do dywidendy,jak ktos z was wybiera sie na wza to niech wnioskuje o podwyzszenie lub skup akcji! jest tu ktos kto jedzie?
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: chrisinet [46.112.111.*]
    Możesz sobie jechać jako kwiatek do kożucha, mają 51% akcji i będziesz miłym dodatkiem do tego aktu demokracji, takiej dywidendy to lepiej niech wypłacają w ogóle bo będzie taki pożytek z tego że odetną ją od kursu.
    Niech te pieniądze dadzą na badania rozwojowe albo rozdadzą między sobą.
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~jolka [178.37.229.*]
    tu jest jednak syf ! 600 akcji zjebalo kurs 0 7 % a inne spolki odbijaja przeciez to chore jest
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~clif [83.22.177.*]
    Czy po połączeniu z ZM 70 zł jest w zasięgu?
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~wrozbita [93.154.152.*]
    oczywiscie ze mozliwe ....... tak jak koniec swiata jutro::)) a tak na serio to celuje w ok 45pln
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~soczysta [93.154.137.*]
    Prawo do dywidendy przysługuje osobom będącym akcjonariuszom spółki w dniu 30 kwietnia 2014 roku.
    2.Ustala się termin wypłaty dywidendy na dzień 14 maja 2014 roku.
    3.Wartość dywidendy na jedną akcję ( 1 sztukę ) wynosi 0,45 zł (słownie : czterdzieści pięć groszy).
  • Re: dywidenda 0,45 zł Autor: ~clif [83.29.42.*]
    Za rok moze zarekomenduja 60 groszy kto wie.
[x]
ROPCZYCE 1,38% 22,00 2026-04-15 16:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.