Ja też dobieram :P więc pewnie mnie masz na myśli :) ale nie dokładam. Manius wiem że to ty żąglujesz tymi 9K akcji i ustawiasz, Po co to robisz i straszysz popyt? Żeby było szybko 2 i wyżej ktoś musi odebrać ten pakiet od CIebie. spółka musi być też bardziej rozpoznawalna :P więc przydał by się marketing szeptany :D Bo spółka jest bardzo dobra i z dużym potencjałem, brakuje tylko inwestorów którzy chcieli by zarobić :P
Dobrze kombinuje.Ustawiona jest wiekszosc akcji ktora ulica ma na S. Jak ktos to zlapie to prawie nikt nie bedzie posiadal akcji. Ja narazie obserwuje co sie tutaj wyrabia
xxx obroty na tej spółce dzienne są na poziomie 2-8 % FF więc duże na taką spółkę, jak porównasz sobie te wskaźniki do społek notowanych choćby na GPW to wypada całkiem dobrze. Tu jak by był obrót na poziomie 100-200 tys to w dzień by wszystkie akcje zebrali. Ostatnimi dniami były i tak wyższe a teraz są w miarę stabilne, bo powyżej 10K zł. Więc ryzyko utraty płynności jest małe, chyba że skupisz 100K akcji to wiadomo że w dzień nie sprzedasz, ale też jak byś skupił tyle akcji, to kurs byłyby o kilka tys. % wyżej więc byłbyś kimś ważnym dla tej spółki. Porównaj sobie tą spółkę do comperii obroty tam o połowe niższe kurs 15 razy wyższy, a spółka podobna, tylko tam mają zaplecze finansowe i dużych udziałowców a tu spółka rozwija się małymi kroczkami ale stabilnie i ciągle do przodu, ba nawet konkurencja zaczyna kopiować pomysły finhousa. Kolejne przykłady tego że spółka jest dobra to że obroty ma zbliżone a nawet lepsze od połowy spółek z GPW, zobacz sobie. Ja w tą spółę wierzę, wiem że się rozwija,nowe znaczne kontrakty, nowy system FinLeader, jest nowy udziałowiec... niech każdy oceni sam, popyt jest, kurs się obronił i nie wrócił jak wcześniej po odbiciach, wrecz śmiałbym powiedzieć że jest zmiana trendu i jest wzrostowy, wszystkie wskaźniki AT wskazują na Kupuj, co tu więcej pisać, inwestować, uśredniać i być cierpliwym :) taka jest zasada grania na giełdzie.
I znowu powtarzam ze spolka nie jest zla.Na dluzszy czas mozna brac akcje. Narazie to jakis leszcz tutaj robi podbitki stawiajac i skupujac swoje akcje.Liczy pewnie ze ktos zacznie lapac wyzej a to jest smieszne
Ja tego nie widzę tak jak ty, dziś dokupiłem prawie 2K akcji, zresztą sam widzisz że akcji coraz mniej więc nikt by takiej akcji nie robił jak mówisz bo wyjście większą ilością akcji jest mało możliwe, według mnie to dokupuję tu max 3-4 osoby wraz zemną, plus nowy udziałowiec zwiększa udziały, bo sam pisał że chce zwiększać. Jak coś wniesie do spółki ciekawego to może być wystrzał, a napewno nie wchodził po to żeby ubrać bo zrobił by to z pakietem poniżej 5% nie ujawniając się, ja czekam na kolejne info o zwiększeniu udziału w spółce.
Spokojnie dziś, patrząc na wykres to ładnie nam to wszystko się rysuje, według mnie dziś korekta do 1,6-1,65 i ostatnie dni promocji i lecimy na wyzsze poziomy. Jak myślicie?
Tu jawnie widac ze ktos sam ze soba gra.Sam bierze swoje akcje tylko po to aby nagonic.Spolka ma prawie zerowa plynnosc narazie.Moze jak wejdzie jakis grubas to cos sie ruszy
Wkres historyczny pokazuje ze nikt nigdy sie nie interesowal ta spolka. Jak wypuscili tak zostala bez sternika. Nie twierdze ze nie bedzie tu ciekawie ale moze za miesiac a moze za rok.Kto gra tygodniami to odradzam brania tych akcji bo mozna sie zamrozic.Na 5 zl bym nie liczyl bo tu jak pisalem nie ma sternika i nie ma komu podciagnac kursu.A nawet jak troche sie uda to automatycznie jest zalewany podaża bo nie ma chetnych na te smieciowe akcje
xxx tu już naprawdę nie ma akcji w obrocie, więc i wolumenów dużych nie powinno być bo z czego, w arkuszu zostało max 15-20K akcji w wolnym a resztę trzymają Ci co trzymać będą. Czy ktoś przerzuca między sobą, nie wiem, ja tego nie zaobserwowałem, bo sam kupowałem wtedy i nie przerzucałem jak twierdzisz.. Ja to widzę tak. Kupuje nowy akcjonariusz, jak każdy chce zebrać jak najwięcej, jak najniższym kosztem więc się bawi, coś się szykuje, więc i podaży nie ma, jedynie Ci co kupili taniej próbują sprzedać na poziomach 2 zł zasypując niedużą podaż ale i to z czasem pęknie. Według mnie będzie tu w niedługim czasie nawet i 5 jak nie więcej zł bo akcji nie ma dużo a jest coraz mniej. Niech każdy sam decyduje czy warto czy nie, napewno warto obserwować.
Caly czas o tym pisalem ze jakis leszcz nagania stawiajac nizej pakiety na kupno smiecia a jak pojawia sie podaz to ucieka z pakietami na K aby mu nie zasypali.Ta spolka to jeden wielki smieeeec:)
xxx po pierwsze nie ja sprzedaje, myślisz że tylko my mamy finhousa :S widzę że co złego to ja. A tu akurat się mylisz :) Dlaczego ustawiłem śmieciowe pakiety na kupno? bo ustawiałem wcześniej większe i nikt też nie był chętny oddać a tak może ktoś sypnie. Poza tym spróbuj sypnąć to zobaczysz czy rzeczywiście takie śmieciowe są. Manius to twoj pakiecik na 1,7? oddaj 1,35 dobra cena, będziesz do przodu ^^
No i sa smieciowe na K a nie niby jakies ukryte a mysle ze nachapales sie akcji tylko za malo kasy teraz na wykrecenie kursu i probujesz ubrac byle kogo na swoje akcje tandetnie naganiajac smieciowym kupnem
Hehe widzę wróżka z Ciebie :P pożyjemy i zobaczymy kto ma rację ^^ tak na marginesie mam już ponad 5K akcji więc nie wiem co masz na myśli mówiąc że dużo, średnią mam słabą bo 1,33 więc wolę poczekać aż ktoś sypnie niż zbierać na górce, ja podbijać nie muszę bo już to zrobiłem, kurs i tak z czasem wystrzeli, baaa nawet z chęcią bym zbił żeby odebrać trochę od Ciebie po np. 1 zł :D
No to zbijaj jaki masz problem do 10 gr niewiele akcji.Ja nie zamierzam tego brac w momencie kiedy zauwazylem ze ta zabawa to twoja robota.Skoro piszesz ze bedzie 5 zl to zgarnij mu te akcje bedziesz mial 100% hehehehe.No to sam siebie ubrales w akcje i teraz biedaczku nie masz komu ich sprzedac bo tu nie ma powaznego sternika