Mam do was pytanie aktualizacyjne. Kiedyś miałem sporo tej spółki w portfelu a potem musiałem szybko uciekać jak zaczęło wysypywać wszystkie brudy. W zeszłym roku próbowali odbudować zaufanie i wizerunek mieli nawet jakaś agencje ale teraz i na ich stronie cisza. A podobno zaczynali spółki ze stanów przyprowadzać. Więc jestem ciekaw jak teraz ma się spółka bo może i fajnie by było znów jej się przyjrzeć ale jestem ciekaw co może jeszcze wyjść?
Podobno coś w KNF się z nimi nadal dzieje i było o tym kilka miesięcy temu cały artykuł w Parkiecie czy PB. Podobno nie płacą podwykonawcom i znając kombinatorów domyślam się że to nie jedyne ich przekręty także chciałbym wiedzieć czy jeszcze coś powinienem wiedzieć żeby nie tracić czasu. Także czekam na odpowiedzi bo jestem bardzo ciekawy
Jednak przeczytałem swoją wiadomość i jednak się zacząłem zastanawiać od innej strony czy spółka finansowa, która ma taką opinie wśród inwestorów ma w ogóle prawo bytu? czytałem to Forum i nie ma prawie w ogóle pozytywnych komentarzy. Chyba te stany to dlatego że Amerykanie nie weszli jeszcze na Bankiera :D
Zeby nie było że rzucam słowa na wiatr wklejam link do artykułu o którym mowa w poprzednim poście:
http://www.parkiet.com/artykul/10,1246004-Prokuratura-kieruje-zarzuty-przeciwko-zarzadowi-WDM.html
odgrzewane kotlety.... Firma zarabia ma fundamenty do wzrostu, firmy nowe wprowadza. Ja dokupuje cały czas. Nie sadze ze uda się zbić kurs takimi postami.
Taa i właśnie dlatego zaczęli wracać do zarządu? No pomyśl.
Jeżeli chodzi o agencję to jest taka jedna z biurami w Nowym Jorku, Hongkongu, Moskwie i Wrocławiu
Na obiad mam świeże dlatego te wam rzucam jako ochłapy :)
Co do spółki to nie planuje zbijać kursu a na pewno nie przed scaleniem akcji jak to się ma w spółkach śmieciowych ale powodzenia drużyno będziecie mieli z czego spadać dalej :D z nick zmienie na GŁUPEK jak tylko spółka zacznie rosnąć :) ale to się chyba szybko nie stanie i Wy mam nadzieje też w to nie wierzycie!! Pozdrawiam i życzy wysokich stóp zwrotu z reszty waszych portfeli
Na takich śmieciach robię to dla sportu nie mam serca brać kasy od bankruta, który większość pracy odwala za mnie :D Rada na dziś musicie dokupić trochę akcji bo przecież przy scaleniu akcji będzie zaokrąglenie w dół :)
Kubełek, zacząłeś ten wątek bardzo spokojnie, chcąc dowiedzieć się czegoś o WDM - o którym po ostatnich kosmicznych wynikach finansowych i ja zacząłem się interesować - aby po chwili wdać się w brukową dyskusję. Nie wiem zatem, czy chcesz rozmawiać merytorycznie, czy pokrzyczeć. Jeśli jednak to pierwsze to zważ, że zarzuty to tylko zarzuty. Żyjemy w takim, a nie innym kraju, gdzie ludziom najpierw pewne rzeczy robić się pozwala, aby potem po czasie i po fakcie stwierdzić, że jednak nie mogli tego zrobić. Polecam lekturę losów Optimusa itp. spółek. Artykuł o WDM na parkiecie też powiela tylko zarzuty. Pełno tam słowa podobno, które pełni ostatnio rolę usprawiedliwiana wszystkich oszczerstw, jakie ludzie chcą rzucić. Używając podobno można powiedzieć wszystko o każdym, więc może skupmy się na faktach, a te widać w raporcie za 2013 rok. Widziałeś te wyniki?
www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/582015,dom-maklerski-wdm-sa-raport-okresowy-roczny-skonsolidowany-za-2013-rs