• Zgoda na przejęcie Elkomtechu Autor: ~INWESTOR [80.53.56.*]
    Wydanie decyzji przez Prezesa UOKiK na przejęcie przez Apator S.A. kontroli nad spółką Przedsiębiorstwa Wdrożeń Postępu Technicznego Elkomtech S.A.
    Piątek, 7 marca (15:27)

Raport bieżący nr 15/2014

Podstawa Prawna:
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 42/2013 z dnia 23 grudnia 2013 r. Zarząd Apator S.A. ("Emitent?) informuje, że spełnił się jeden z trzech warunków zawieszających, które zostały określone w przedwstępnej warunkowej umowie sprzedaży akcji Przedsiębiorstwa Wdrożeń Postępu Technicznego Elkomtech S.A. ("Elkomtech?) z siedzibą w Łodzi zawartej w dniu 23 grudnia 2013 r. pomiędzy Emitentem, jako Kupującym, a osobami fizycznymi, jako Sprzedającymi ("Umowa Przedwstępna?).

Emitent informuje, że w dniu 7 marca 2014 r. otrzymał decyzję Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów zezwalającą na przejęcie kontroli nad Elkomtech (decyzja nr DKK-23/2014 z dnia 27 lutego 2014 r.).
    czytaj dalej

Emitent informuje, że do zawarcia przyrzeczonej umowy sprzedaży akcji Elkomtech niezbędne jest jeszcze spełnienie pozostałych dwóch warunków zawieszających:

- zmiana sposobu i warunków zatrudnienia członków zarządu Elkomtech;

- sporządzenie przez Elkomtech i przekazanie Emitentowi sprawozdania finansowego Elkomtech za rok obrotowy kończący się w dniu 31 grudnia 2013 roku.

O spełnieniu się powyższych warunków Emitent poinformuje odrębnym raportem.

Przedmiotem Umowy Przedwstępnej jest zobowiązanie do zawarcia przyrzeczonej umowy sprzedaży akcji Elkomtech, w wyniku której Emitent w dniu zamknięcia nabędzie 14.005 akcji imiennych Elkomtech o łącznej wartości nominalnej 700.250 zł stanowiących 100% udziału w kapitale zakładowym Elkomtech i 100% w ogólnej liczbie głosów na jej walnym zgromadzeniu.
  • Re: Zgoda na przejęcie Elkomtechu Autor: ~CIS [80.53.56.*]
    No to może się uporają z finalizacją na przełomie kwartałów. To moze jak się uda to przełamiemy niedługo 45 zł!!
  • Re: Zgoda na przejęcie Elkomtechu Autor: ~dsa [89.69.174.*]
    Co tu się dzieje, wkrótce 35, a nie 45. To jakaś paranoja. Kiedy to odrobimy ?
  • Re: Zgoda na przejęcie Elkomtechu Autor: ~Wypok [80.53.56.*]
    No właśnie co tu się dzieje!! przecież niedawno kupiłem sobie do portfela taką bezpieczną spółkę to po chwili zaczęła lecieć na łeb na szyje!!
  • Re: Zgoda na przejęcie Elkomtechu Autor: ~Pilot F-16 [158.75.205.*]
    To się ciesz, że tanio kupiłeś papiery Apatora. Nawet nie wiesz, ile zyskasz po tej decyzji, pisze wtajemniczony, Głowa do góry i bądź cierpliwy, a zostanie to wynagrodzone. Znam tą spółkę "od podszewki" i wiem, co w niedługim czasie osiągnie. Zrobiłeś dobrą transakcję.
  • Re: Zgoda na przejęcie Elkomtechu Autor: ~Thorn [86.63.66.*]
    Kolego, musisz sobie zdawać sprawę z jednego: Apator to niezbyt płynna spółka. To oznacza, że przy takich incydentach jak np. Ukraina, mogą następować takie wahnięcia kursu. Jeśli nie jesteś tego świadomy, to jest duża szansa, że w panice sprzedaż akcje po najniższej cenie. Iwestując zawsze narażasz się na ryzyko. Jeśłi chcesz się zabezpieczyć, to ustal sobie jakieś poziomy SL - poprostu dopuść myśl że możesz coś stracić.
    Thorn,
    odpowiem krótko, nie wdając się w mało merytoryczną dyskusję. Podczas prywatyzacji Apatora bodaj w 1992r. zainwestowałem w ten papier około 300.000 zł. Dziś mój pakiet po wielu latach, a mamy obecnie 2014r, jest wart bagatela ok. 55 mln zł. Czy będziemy mieli o czymś dalej dyskutować ? To jest prawda, co napisałem i nie wracam więcej do tematu ! Możesz w to wierzyć lub nie, ale takie są fakty. Opłaca się być długofalowym i cierpliwym inwestorem spółki, o czym już wcześniej pisałem w swoich postach.

pozdrawiam, Grzegorz
  • Re: Zgoda na przejęcie Elkomtechu Autor: ~Wit [178.36.90.*]
    Z tego co piszesz wnioskuję że byłeś pracownikiem Apatora. ale potwierdzam że trzymając tą spółkę można było nieżle zarobić bez zbędnych ruchów.A jeżeli w odpowiednim czasie sprzedałeś i odkupiłeś to mało jest spółek na giełdzie które przyniosły podobne profity ...i no i jeszcze dochodzi do tego coroczna dewidenda.
    Wit,
    Apator wypłaca dywidendę 2 razy w roku 75% z zysku. Przy dużej ilości akcji, to są naprawdę wysokie sumy, których może nawet pozazdrościć sam prezes.

Osobiście polecam papiery tej spółki.

pozdrowienia, Grzegorz
  • Re: Zgoda na przejęcie Elkomtechu Autor: ~Thorn [86.63.66.*]
    Grzegorzu, ale ja właśnie to napisałem. Mogą się zdarzyć wahnięcia, ale trend się nie zmieni w długim terminie. Natomiast uwaga o stopach dotyczyła ogólnych zasad inwestowania. Jeśli to co piszesz jest prawdą, to tylko pozazdrościć....pogratulować :)
  • Re: Zgoda na przejęcie Elkomtechu Autor: ~zzz [193.43.77.*]
    wczoraj klepneli umowę z PGE
  • Re: Zgoda na przejęcie Elkomtechu Autor: ~zzz [193.43.77.*]
    widzę ze ktoś się okopał na tym 37,90 i nie chce puscic wyżej:-(
[x]
APATOR 0,00% 24,10 2026-05-18 11:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.