Miło poinformować, że w dniu dzisiejszym Panowie Grzegorz Stępniewski i Dariusz Lach zawarli w Bydgoszczy porozumienie, na mocy którego możliwe staje się wspólne, w pełni konstruktywne doprowadzenie do wznowienia notowań akcji PMI S.A..Stronom udało się w pełni odnieść do zaszłych w PMI faktów, i mając za nadrzędny cel, w obliczu przeciągających się procedur sądowych, zapewnienie akcjonariuszom powrót do notowań akcji PMI S.A. na NewConnect, postanowili zawrzeć ów porozumienie. Zgodnie z przyjętą strategią dalszych działań, zakończone zostaną wszelkie spory związane z PMI S.A., niezwłocznie zwołane walne zgromadzenie, które wybierze skład rady nadzorczej. Wszelkie działania strony zamierzają w pełni korespondować zarządowi GPW S.A. by wznowienie notowań akcji mogło odbyć się niezwłocznie.
Jednocześnie ze swojej strony pragnę podziękować wszystkim akcjonariuszom, doradcom, kancelarią prawnym oraz kluczowym dla porozumienia osobom, którzy swoimi konstruktywnymi działaniami przyczynili się do zawarcia porozumienia.
Styl pisania odpowiedni dla Nomad. Nie mam powodu nie wierzyc. Z reszta, oni musza sie dogadac - jak nie to za 1,5 msc wylecimy z NC a razem z tym znikna pieniadze nasze o devo i nomadu.
Przypomina mi to sytuacje jak kurs PMI w pewnym momencie zaczol spadac to wszyscy zaczeli pisac na forum, ze przydaloby sie jakies info o sprzedazy i nagle ni z tego ni z owego info od Tadka, ze sprzedali Bog wie ile zlota i srebra.
Teraz podobna sytuacja, wpisy, ze trzeba do prokuratury zglaszac ich - to nagle porozumienie w niedziele w nocy, chyba pod budka z piwem sie dogadali.
To faktycznie nietypowy dzień na zawieranie porozumień. Proszę mi jednak uwierzyć, że to właśnie dziś do parafowania doszło. Powodów jest wiele, począwszy od dużej ilości formalności poprzez choroby, spotkania, weekendowe prace kancelarii adwokackich, odległości pomiędzy siedzibami stron i ich pełnomocników lub doradców, szerokie konsultacje itp. PMI S.A. to nie KGHM S.A. jak ktoś napisał, jednak zakres prac jakie musiały nastąpić i tak następowały w ekspresowym tempie.
Jedynie o co wypada mi prosić to to, by Pan wspierał ów porozumienie. W interesie każdego akcjonariusza zostało ono zawarte. Jest oparte na ogromnym zaufaniu stron, dużej dozie kompromisu.
Na pewno ja jak i inni będziemy wspierali to porozumienie ...jeśli faktycznie jest jakieś , ale każdy z pewnością chciałby poznać konkrety.Proszę napisać jak poprzednio zapytałem kto obecnie jest zarządem PMI?chyba to nie jest tajemnicą ,żeby trzeba było to pisać poprzez system EBI ? równość dostępu do info itp.
Szczerze Panu napisze ,że i tak nie wierzę ,że spółka PMI jeszcze kiedyś wróci do notowań i stanie na nogi.Przykre , ale prawdopodobnie prawdziwe.
Proszę nie siać zwątpienia. Moja skromna osoba nie pisze z Warszawy, a z Bydgoszczy. Zmienność IP sprawia, że nie potrafi Pan konstruktywnie ocenić faktów. Dla potwierdzenia informacji proszę pisać do spółki NOMAD biuro@nomadpartners.pl lub też kontaktować się z zainteresowanymi stronami. Proszę mi też wierzyć, że spółka NOMAD nie jest w jakimkolwiek sposób zainteresowana akcjami Petrolinvestu S.A. czy też uczestniczenia w jej życiu gospodarczym.
Spółkę PMI S.A. obowiązują regulacje równego dostępu do informacji i komunikacji przez EBI lub ESPI,Wwcześniejszy wpis jest podyktowany jedynie chęcią poinformowania Państwa o nieobjętych regulacjami umów znaczących wydarzeniach wokół spółki PMI S.A., akcje której wielu z Państwa posiada i mocno dopytuje się o jej stan.
Szanowny Panie,
to proszę mi jeszcze na jedno pytanko krótkie odpowiedzieć ? kto będzie zwoływał WZA akcjonariuszy? tzn. kto obecnie jest Zarządem , który takie zebranie może zwołać ? Nomad czy Devo? i kiedy Wycofane zostaną wnioski z Sądu?
O szczegółach zapewne będzie niedługo głośno. Proszę stronom dać czas i szansę choćby na powrót do domów. Terminy są bardzo napięte, każdy zdaje sobie z tego sprawę. Stąd też działania są podejmowane także w niedziele. Czas na spotkania z GPW, czas na wycofywanie wniosków. Nie czuję się też upoważniony do tego, by w jasny sposób eksponować na zaszczytnym bankier.pl treści objętych regulacjami przez regulamin ASO.
Wielu akcjonariuszy z tego forum i nie tylko modliło się by koszmar który ich dotknął nie zakończył się wykluczeniem na stałe z notowań na rynku NC .
Duża część z nas , zdawała sobie sprawę iż jest to bardzo realne i często w wyniku stagnacji toczących się spraw gorzkie żale wylewali na forum Bankiera .
Z pewnością dotarło do państwo wiele niemiłych i gorzkich słów dotyczących bezpośrednio państwa firmy za które każdy z nas powinien teraz przeprosić .
Ponieważ sam nie jestem bez winy oficjalnie Przepraszam za kilka nie potrzebnie i bezpodstawnie napisanych zdań .
Na koniec powiem tylko , panie Rafale dobra robota.
Kolego as
Wraz z kilkoma innymi akcjonariuszami nie od dziś staramy się by wyjaśnić lub przyczynić się do odwieszenia notowań spółki PMI .
Pewnie nie zdajesz sobie również sprawy ile e-maili wysłałem do pana Rafała by dowiedzieć się czegoś więcej niż tego co tu na tym forum często jest wypisywane .
Jednak jak pojawia się już konkretna informacja od konkretnej firmy ty masz nagle obiekcje i siejesz zamęt , jest to zupełnie nie potrzebne gdyż właśnie przez takie zachowanie na forum jest dezinformacja gdyż osoby które wiedzą więcej nie piszą ponieważ znają waszą reakcję .
Może Pan Andrzej po prostu przedstawił się z imienia i nazwiska, podał dane kontaktowe niezałatwione na szybko i poprosił o informację drogą mailową gdy do porozumienia, o jakim dowiedział się od osób trzecich, dojdzie ? Niekiedy najbardziej naturalne i otwarte relacje dają więcej aniżeli szemrane podsycanie emocji na forach internetowych, które żyją własnym życiem.
Pozdrawiam, zapraszając do udziału w najbliższym walnym zgromadzeniu PMI S.A. - to koszt ok 30 zł rejestracji akcji na walne zgromadzenie w okresie record day i koszt dojazdu. Te koszty można wliczyć w koszt uzyskania przychodu PIT 36, ale częstokroć są świetnie wydanymi pieniędzmi we własnym interesie.
Spory o zarząd w spółkach kapitałowych nie są czymś niespotykanym. O niewielu szerokie grono osób wie, dla NOMAD to także biznesowa codzienność. Pozwolę sobie na dość nietuzinkowe stwierdzenie, ale zgodne ze stanem faktycznym. Polski wymiar sprawiedliwości nie odpowiada potrzebom gospodarki wolnorynkowej. Jako biegły sądowy z zakresu obrotu papierami wartościowymi znam praktykę sądową spraw konfliktu o władze. Proszę mi wierzyć, że zachowanie sądu w Gliwicach daje wiele do życzenia.
Pewne jest jedno, to walne zgromadzenie akcjonariuszy PMI S.A. wybierze nową radę nadzorczą, pozwoli jej wybrać nowy zarząd.
Proszę też za nic nie przepraszać. To Pan, Pan Żak i dużo liczniejsze grono osób jakie nie podejmuje dyskusji na forach internetowych, możecie być dumni z determinacji i konstruktywnej walki, o własne interesy. Wielu akcjonariuszy potrafi wypisywać na bankier.pl bzdury, rzucać kalumie ale nie rusza "pupy" zza monitora komputera. Są też tacy dzięki lub przez których spółka PMI S.A. ma kontrole skarbowe (oby dwie badające stan faktur i transakcji w 2013 roku nie dopatrzyły się nieprawidłowości), próbują też robić z siebie wielce zaangażowanych w PMI S.A. i jej dobro, pod stołem niszcząc.
Niekiedy lepiej okrzyknąć się przegranym, by wygrać. Tak postąpiły strony porozumienia.
Panowie - uczestnicy porozumienia jeżeli chcecie być wiarygodni prosimy o skanowanie dokumentu i umieszczenie go na forum.,
Uwaga, jeżeli jest poufne proszę przesłać na adresy mailowe osób, które są zainteresowane odwieszeniem notowań.
Tych osób nie jest wiele a wy macie ich adresy. Wtedy będziecie w miarę wiarygodni. Na teraz nie wierzymy Wam, bawcie się sami my Wam będziemy podkładać świnie, że nie dacie rady, uwierzcie razem mamy kilkanaście procent .
Te adresy to Miluh, Albert, andrzej k.p., ats, 4c, obawa, gomez, nwa, grzechu, gienio, 123, dd, zielony, hjm, emc2, bigun, tadek, as,
Dopóki tego nie zrobicie wnioski do sądu i do prokuratury są i będą składane czy Wam się to podoba czy nie,
jesteście wzywani do prokuratora czy Wam się podoba czy nie, takie życie.
My Wam nie ułatwimy - uwierzcie zrobimy wszystko żeby Wam się nie udało.
Swietnie napisane.
Na dowód, ze piszecie prawdę szanowny Nomad Partners proszę o wysyłanie na maila takowego porozumienia wraz z potwierdzeniem złożenia wniosków o wycofanie poprzednich z sadów do wtorku 11.02 . Udowodnicie, ze pomimo ostatnio dziwnych informacji na temat miejs spotkań lub jego braku działacie na rzecz spółki.
Zastanawia mnie tylko dlaczego Devo zgodził sie na wasze warunki? Co takiego wpłynęło na zmianę decyzji?
witam ,tez trochę na tym stracilem ale nie wiem jak i co mam pisać ,lub do kogo ,żeby odzyskac trochę kasy .Dawno tu nie byłem na forum ale może ktoś podpowie do kogo mam się zglosic.Dzieki za podpowiedż i pozdrawiam
Spółka NOMAD Partners nie jest stroną porozumienia. Jako doradcy mamy świadomość jej poufności oraz zapisów dotyczących kar umownych gdyż uczestniczyliśmy w jej konstruowaniu. Jeżeli w interesie spółki PMI S.A. i własnym wydaje się Panu właściwe składanie wniosków do prokuratury czy sądu, proszę czynić co uważa Pan za stosowne. Jeżeli uważa Pan, że konstruktywnym jest robienie wszystkiego by się "nie udało" - cóż, rozmijamy się w podejściu do interesu akcjonariusza, szczególnie tego drobnego.
Wielokrotnie na bankier.pl przyszło mi czytać obelgi, wnioski wysnute z własnych przemyśleń, teorie spiskowe. To Państwo, o ile są akcjonariuszami, mają prawo do informacji praktycznie tylko i wyłącznie na walnym zgromadzeniu. Większość z Was nigdy na walne zgromadzenie się nie wybrało, wielu też mylnie interpretuje uprawnienie akcjonariusza z uprawnieniami udziałowca w spółce osobowej czy choćby sp. z o. o .
Podsumowując, proszę nie używać słów prokuratura czy sąd w kategorii warunku. To PMI S.A, i przywrócenie jej notowań jest warunkiem sukcesu każdego akcjonariusza. tu piszącego.
Jeżeli mógłbym cokolwiek radzić, to proszę mi pozwolić poradzić Panu i innym akcjonariuszom skonsolidowanie swoich działań w sposób w pełni sformalizowany. i przygotowanie w trybie art. 428 Ksh pytań do zarządu. Pozwoli to Panu uzyskać odpowiedź na wszystko to, co Pana nurtuje i nurtuje innych akcjonariuszy z Panem się solidaryzujących się,
Ciekawi mnie czemu z taka intesywnoscia i siłą przekonuje do swojej wiadomości spółka NAOMAD i udziela się, dziwna sprawa na forum gdzie nie jest to w żaden sposób wiarygodne.
W mailach do nas praktycznie 9/10 osób powołało się w mniej lub bardziej oficjalnej formie, na treści powzięte z tego forum. Stąd też, na prośbę kilku z akcjonariuszy, popełnione kilka zdań.
Nikt też nikogo nie próbuje do niczego przekonywać. To Pan Dariusz Lach wspólnie z Panem Grzegorzem Stępniewskim odnieśli dziś duży sukces. Głęboko liczę, że Pana szersza wiedza o samym tym fakcie pozwoli Panu lepiej patrzeć w przyszłość.
Pierwszy raz się spotykam z udzielaniem się zarządu spółki na forum dość intrygująca sprawa, i bardzo możliwa po psychologicznej analizie wypowiedzi Nicka NOMAD. Coś cisnie skoro taka aktywność,widać GPW zmienia oblicze. Jeszcze jedno czy Pan NAOMAD przywrócił post z godziny 20,47 usunięta przez moderatora.
Ciekawi mnie to namawianie zespołu Nomad do stawiania sie na walne zgromadzenie akcjonariuszy, hmmm to wypadałoby zanim sie kogoś poucza rownież samemu sie do tego stosować bo o ile mi wiadomo to nikt ze spółki Nomad nie byl na walnym 21.01 a sytuacje z zamaskowanych ludźmi z bronią i monitoringiem to sżeroko poruszaliscie a wnioski Na drugi dzień juz skladaliscie do sadu o zaskarżania uchwał
Widzę że tam byliście swietnie przygotowani i wierze ze tutaj tez pomimo problemów z pierwotna nicia porozumienia i po tylu nieudanych spotkaniach w końcu osiagneliscie cel.
Wnioski, które my złożymy w żaden sposób nie zaszkodzą spolce a jedynie tym, ktorzy maja niejasne cele wobec pozostałych akcjonariuszy wiec pozyjemy zobaczymy co z tego porozumienia bedzie. Trzymam kciuki
Pana wiele ciekawi, małą Pan wiedzą natomiast epatuje w spotkaniu bezpośrednim. Nie przeszkadza to Panu wskazywać fałszywych informacji i faktów. Ad meritum: Zgodnie z propagowaną przez NOMAD postawom Akcjonariatu Obywatelskiego zawsze wspieramy inicjatywy oddolne, a zatem drobnych, częstokroć posiadających akcje wartości 500 zł akcjonariuszy. Akcjonariuszy świadomych i dbających o własne interesy., którzy utożsamiają się ze spółką i jej interesami. Po drugie, nieobecność NOMAD Partners na walnym zgromadzeniu nie jest niczym nadzwyczajnym - brak kworum, co potwierdził sąd, jasno wskazuje że nie można podjąć wiążących uchwał. Sądy, KDPW, GPW i KNF mają to samo zdanie, Po cóż zatem jechać w miejsce walnego, które nie jest walnym ? "Na drugi dzień juz skladaliscie do sadu o zaskarżania uchwał " - poproszę o poparcie tych faktów dokumentami, w innym przypadku rozważymy skierowanie sprawy na drogę postępowania sądowego. To kłamstwo, niczym nie poparte godzące w dobre imię spółki. Sugeruje bowiem, że działaliśmy bez względu na zaistniałe fakty z góry zaplanowanym scenariuszem.
Cieszę się, że w obliczu świadomości, o skutkach prawnych składania wniosków do sądów lub też prokuratury pozbawionych prawdy, trzyma Pan kciuki za porozumienie,
Po cóż taki wpis. Takie treści nic nie powodują poza nieuchronnym zawodem tych, w co w nie wierzą. Jeżeli odwieszenie nastąpi, ujrzy Pan stosowny komunikat ze strony GPW S.A.
Bardzo się cieszę, że popełnił Pan ten wpis. Spółka NOMAD podobnie jak kilku innych akcjonariuszy oraz osób związanych z PMI S.A. i niezwiązanych z PMI S.A., osoby trzecie będące świadkiem wielu wydarzeń, prawnicy z Gliwic i kilka innych osób wniosło w przeciągu 24h od dnia 21.10.2013 roku do GPW S.A. prośbę o wyjaśnienia i interwencję. Ten masowy odzew także mnie osobiście zaskoczył. Zazwyczaj mamy do czynienia z biernym przyglądaniem się wydarzeniom. GPW S.A. w oparciu o posiadane informacje, wnioski i dokumenty zawiesiło notowania, Rada Nadzorcza wpisana w KRS i były znaczący akcjonariusz poprosili o merytoryczne i prawne wsparcie spółki PMI S.A. przez zespół NOMADu. Tak też się stało (nie pierwszy taki klient i zapewne nie ostatni). Nie jest naszym (NOMADu) zadaniem robienie afery, wchodzenie jak celebryci na salony. Biznes lubi ciszę, ta cisza częstokroć doprowadza do satysfakcji ogółu. Poza decyzjami sądów, prokuratury oraz dziś zawartym porozumieniem nic więcej nie jestem w stanie Panu przekazać,.
Liczę na to, by wyszedł Pan z inwestycji w akcje PMI S.A. zgodnie z założeniem, ponadprzeciętnym zyskiem oraz ostatecznym zadowoleniem.
jakim cudem we wtorek odwieszenie?? co pier.dolicie ??? żeby odwiesić to najpierw sad musi wpis do KRS zrobić i papier w zębach boszko lub inny piesek zaniesie do GPW , oni sprawdza czy to nie podróbka wpisu do KRS (maja do czynienia z takimi magikami ,tak i ja bym uczynił) a następnie rozpatrzą słuszność odwieszenie a tym bardziej ze nie ma raportów przekazanych przez PMI, tak wiec cały ten korowód wpisów NOMADa to ściema , niech pokażą na jakimś serwerze treść porozumienia, bo to n ie jest tajne
Dramat. Wiem, że wszyscy, którzy tutaj wtopili mają nadzieję ale rozum podpowiada, że to co tutaj jest wypisywane to zwykła lipa. Jeszcze nie widziałem przekazywania informacji za pomocą forum bankiera - prawdopodobieństwo na to, że to prawda wynosi moim zdaniem mniej niż 10%. Zastanówcie się dobrze nad tym co napisałem i zamiast pisać na forach piszcie gdzie indziej - jest przynajmniej jakaś szansa, że nie zmarnujecie sił i czasu.
Szanowny Panie,
Ani Pan nie próbuje sprawdzić opisywanych tu informacji, ani też nie docenia Pan posiadania akcji lub udziałów w spółce nienotowanej na GPW S.A. Proszę mi wierzyć, że opisywane jest przez nas prawda i fakty, a spółki nienotowane częstokroć przysparzają swoim akcjoanriuszom ponadprzeciętną stopę zwrotu.
Acha, jeszcze jedno bo dopiero zrozumiałem wasz wpis o tym ze nie jesteście strona wiec jak rozumiem repreztujecie interesy Tadeusza M.( ten wpis o tym ze były większościowy akcjonariusz zwrócił sie do was o pomoc, jest komiczne bo naprawdę TM marti sie bardzo co z ludźmi którym upchnąć swoje akcje)
Jeśli to prawda i Devo wycofał sie ze swoich założeń i poszedł na ustępstwa wobec Nomadu na które nie chciał sie zgodzić wcześniej to co to dla nas oznacza? Jak TM zamknął usta Devo?
Każdy odpowie sobie sam, ale osobiście mi sie to niepodoba.
Ludzie zapomnijcie o kasie. Przeciez koleś o nickuNOMAD robi z was jakiś totalnie naiwnych debili. Nie ma szans na odwieszenie notowań. Spółka ma wszystkich w D.
Spółka szulerów i cinkciarzy. To ze człowiek pisze dość konstruktywne i trochę merytoryczne zdania to nic nie znaczy. Nie podaje żadnych faktów opartych jakimkolwiek oficjalnym komunikatem.
Szanowny Nomad
Niedzielne późne popołudnie oglądając sobie tv postanowiłem tu zaglądnąć i zrobiłem oczy szersze niż je mam. Proszę się nie gniewać ale pisząc tu że prokurator powinien się tym co tu się dzieje zająć to nie żadne straszenie jednej czy drugiej strony to bardzo możliwy fakt który ma swe uzasadnienie. Nie mam zamiaru się tu już powtarzać. Mam natomiast kilka pytań:
Czy Pan Grzegorz Stępniewski uruchomił działalność operacyjną PMI jak to pisał na blogu Błonie od połowy lutego br ??
Czy i kto według słów pisanych przez wyżej wymienionego Pana miałby dokapitalizować spółkę i czym miałaby się ona zajmować bo profil zapewne będzie zmieniony???
Czy WZA odbędzie się przed czy po odwieszeniu notowań A jeśli przed to kto go zwoła ??? obecny zarząd ten ,,nieformalny" czy ten ,,formalny" z przed 21.10.2013r.
W końcu jakiś rozsądny głos. A najlepszy jest ten fragment o ponadprzeciętnej stopie zwrotu spółki, która nie jest notowana i nie prowadzi jeszcze dodatkowo żadnej działalności ;-)
Szanowny Panie Nomad - coś tam - owszem nie próbuję sprawdzić tych informacji ponieważ jak się to ładnie mówi - mi to lotto. Nie dałem się tutaj utopić bo właśnie kierując się rozumem i zdrowym rozsądkiem uciekłem stąd na czas. Dosyć długo jestem na GPW i w nie jedno gówno zdarzyło mi się wdepnąć - na szczęście zdarza się to coraz rzadziej. Prawda sama się obroni.
Wygląda ze NOMAD skoro juz poszedł spać, bo wcześnie wstaje by się udać do firmy i tym niewidzialnym akcentem nick NOMAD potwierdził swoja tozsamosc. Dobranoc
Wiele przemawia ze to jest NOMAD przynajmniej ktoś duza wiedza i imponującym intelektem niemowiac o możliwościach technicznych. Choćby przywrócenie wypowiedzi z godziny 20,47 usuniętej przez moderatora. Po kilku minutach wypowiedz wróciła cala i zdrowa oczywiście to była jego wypowiedz. Nikt przeciętny takiego triku nie zrobi.
Nie twierdze że nie na 100%… zapytałem u źródła czy mogą potwierdzić ze to oni – zero odpowiedzi
Trzeba wziąć poprawkę że oni mi nic nie odpiszą za moje numery..
Ale uważam że to jest kolejna manipulacja każdy wyciąg swoje wnioski
To podaj się za kogo innego kogoś ufnego im. Widzę ze znasz te triki. Ale nic nie mój biznes tak tylko tu zajrzałem pewnie każdego gieldomana ciekawi rozwiązanie tej sprawy na Pmi.
POZDRO . Wytrwałych