ale wiesz, że to tylko taka zabawa dla nich... piszą, że zainwestowali 20 tys. a w tej chwili mają niecałe 16 tys. , na razie słabo... ale ja wierzę w Duon. jak będzie to czas pokaże, dzisiajsza sesja na razie na minusie, spodziewałem sie innego wariantu...
Dnia 2014-03-07 o godz. 10:21 ~PIKAS napisał(a):
> ale wiesz, że to tylko taka zabawa dla nich... piszą, że
> zainwestowali 20 tys. a w tej chwili mają niecałe 16 tys. ,
> na razie słabo... ale ja wierzę w Duon. jak będzie to czas
> pokaże, dzisiajsza sesja na razie na minusie, spodziewałem
> sie innego wariantu...
Kolego, 16 tys. zł to jest zainwestowane w akcjach, poza tym mają jeszcze 7,5 tys. gotówki, więc to łącznie daje 23,5 tys. zł :)
Przeczytajcie może najpierw, co to jest ten Portfel SII. To 20 tys. zł to jest od sponsora - Alior Banku, a SII inwestuje je w celach edukacyjnych (członkowie mogą podpatrywać, jak się konstruuje portfel, na jakiej podstawie się decyzje podejmuje). Podobnie robi zresztą na przykład Puls Biznesu (http://notowania.pb.pl/instrument/PBWALLPB), tyle tylko, że nie dają potwierdzeń transakcji, więc nie wiadomo, czy naprawdę coś kupują, czy tylko piszą po 2 dniach, że kupili, jak kurs już urósł :) Takie uboższe wersje Miliona w Portfelu (ale w Milionie tym bardziej nie inwestują realnie, tylko pokazują, jak to oni by ten milion zainwestowali).
Nie wiem, po co SII miałoby pompować kurs Duonu. Chyba nie po to, żeby stopa zwrotu w Porfelu SII była wysoka :D :D
a ja napiszę dla poprawy wydźwięku forum - jeszcze dziś na zielono!! ale niestety nie bardzo sam w to wierzę, wywalają jak najęci, już nawet nie podbijają jak kilka sesji temu
ile razy ty juz to pisales :)
ile razy prorokowales ze za chiwle bedzie 1,6 1,7 :) a tu cos sie ciebie kurs nie slucha, wiec moze cicho badz, bo co zaczynasz slowami pchac kurs w gore,,, jest odwrotnie ;)